-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
válasz
WarLock07222 #116521 üzenetére
Neked akkor az 1.7mm van nem? Azon is gondolkodtam de végül az általad leírtak miatt el is vetettem. A 0.2mm-t venném, ez nominálisan papír vastagságú akkor meg lehet ugyanaott lennék mint az AP papírral... Bedobok 2-3 papír lapot még - hátha. Ha úgy jó akkor szerintem berántok egyet.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
vicces1
aktív tag
válasz
WarLock07222 #116580 üzenetére
Ennyire azért nem mindegy, a kés emelkedés mértéke nem lehetne ilyen különböző.
Az a 0.7 baromi kevés, és nem is adott jó eredményt csak ott már nem zubogott át.
Ha az ott nem hamu finomság akkor, hova mehetne lejjebb.
De szerintem hamarosan kiderül.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
rastacsz
tag
válasz
WarLock07222 #116624 üzenetére
Valahogy úgy.
Mondjuk a weber úgy kommunikál, hogy specko mérőpadot ütöttek össze a tengely ütésének mérésére, ennek ellenére szemmel láthatóan benne van a bugi.
Kyle Rowsell is említette,(tőle nem teljesen megszokott módon) hogy a keynek vannak hibái, pl azért be kell járatni, meg neki is megfogja a világos szemek...Hát nekik senki nem adott egy kis gardellit, hogy bekoptassák a késeket?
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
válasz
WarLock07222 #116662 üzenetére
Ebben mondjuk igazad van, de valóban létezhet az hogy az Eureka ne tudna elég finomra őrölni, holott már összeérnek a kések?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
WarLock07222
tag
válasz
WarLock07222 #116687 üzenetére
A ma reggeli körben a kávé változatlan, a recept pedig viszonylag konvencionálisabb 4 ml/s előáztatás 4.5 barig, utána pedig 2.4ml/s lefolyás a végéig, a cél az őrleménnyel pedig az, hogy az előáztatás után épphogy megcsípje a 8-8.5 bar-t. Befelé változatlan 18.5g, kifelé viszont 42g. A hőmérséklet 88-ról indul és a végére 78 körülre ejtem.
A két pohár sokkal közelebb került egymáshoz a tegnapi próbálkozáshoz képest.
A 98HU késnél az ízek picit közelebb kerültek egymáshoz, ezzel a recepttel a határértékek le letttek kerekítve, a lime és barack maradt a pohárban, viszont a fekete tea teljesen eltűnt. Az édesség picit hangsúlyosabb a tegnapihoz képest.A 151C késnél a savak lettek hangsúlyosabbak, mostmár itt is megjelent a lime és a barack, viszont mellette jelen van egy zavaró fás íz is. Egyértelműen testesebb továbbra is a 98HU késhez képest.
Azt gondolom, hogy ez a recept ennek a kávénak univerzálisan jobban állt. Következő körben, hogy a filter pörkölés ne maradjon ki a hazai pályás szereplésből, V60 lesz a terítéken.
-
ribarszki
őstag
válasz
WarLock07222 #116704 üzenetére
Mindig megdöbbent, hogy a régi beidegződéseket mennyire másképpen is lehet kezelni. Filter pöri=94+ fok. Erre tessék, 88fokról ejtesz. Az alacsony hőfok egyébként kimondotta decenttel maxolható ki jól, vagy egy egy hagyományos, fejbojleres vagy e61es gépen is van értelme filtert megpróbálni 88- fok körül, és átfolyás szabályozással alacsonyabb bar értéken tartani?
-
Warloo93
tag
válasz
WarLock07222 #116711 üzenetére
Mennyire világos pörikkel működik ez a turbo shot-os dolog? Egy sima SJ vel van értelme ilyennel próbálkozni?
-
rastacsz
tag
válasz
WarLock07222 #116704 üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy mennyivel lesz arrébb az espressohoz képest a majoron a V60 tartomány, ami hasonló szemcseméretet és ugyanolyan elkészítés mellett, hasonló lefolyást produkál, mint a P100 esetén az ajánlott 6-7-es állás a zéró ponttól.
@Warloo93
A turbo független a pörköléstől. Lance Hedrick magyarázó videója[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
válasz
WarLock07222 #116704 üzenetére
Majd a Niche-sel is kóstold össze , ha lesz rá érkezésed. Kíváncsi lennék arra is, mert anno nálam jobb ízekét hozott, dehát ugye ízlések és pofonok…. Meg, hogy ne csak egy - ha jól tudom - négyszeres árú őrlővel hasonlítsuk amiben négyszeres árú kés van.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
WarLock07222
tag
válasz
WarLock07222 #116704 üzenetére
Óh, ebből egy nagyon fontos dolgot elfelejtettem. Ahhoz, hogy ugyanaz a flow rate tudjon maradni a kivonatolás közben, a 98HU késsel a kezdeti 8 baros nyomás a végére 2-re esett le, a 151C-vel pedig maradt végig 7 körül.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
-
SoundON
tag
válasz
WarLock07222 #116736 üzenetére
Na ez izgi
Esetleg tudnál küldeni majd fotót a két késről egymás mellett?
Persze ne szereld ki csak hogy lássuk melyik milyen
Az RPMet össze tudtad lőni? Pontosabban a tiedet be lehet állítania Major forgására? -
SoundON
tag
válasz
WarLock07222 #116741 üzenetére
köszi az infót, közben keresgélem a neten a kések fotóit, ha jól látom a 151C azért durvább nagyobb és mélyebb fogazatú mint a filterszerű profilos HU, de lehet rosszul látom
-
WarLock07222
tag
válasz
WarLock07222 #116756 üzenetére
Terítéken a korábban említett La Claudina, mely egy száraz kolumbiai. A csomagoláson a Casino Mocca ezúttal ringló, nektarin és étcsoki ízeket ígér. A kávét kibontva egyértelmű, hogy egy sötétebb pörklés bukkan alő a korábbi geshahoz képest.
A recept ennek megfelelően egy konzervatívabb flow profilozott lefolyás - 4ml/s előáztatás, majd 2ml/s folytatás, az induló hőmérséklet 85 fok, amit a shot végére 78-ig sikerül ejteni. Befelé 18.5g megy, kifelé pedig 40g jön. Emellé megjegyzem, hogy ez egyébként 22 másodperces teljes lefolyást eredményez szőröstül bőröstül.
(A tisztánlátás kedvéért, a V60 utáni állításkor átfuttattam mindkét őrlőn 2-2gramm kávét, biztos ami tuti alapon)
A 151C vissza lett állítva a Zsolti féle pirossal jelölt joker állásra, ami jó választásnak bizonyult. Ezzel a shot közben a nyomás 7.5barig növekedett az előáztatás után, majd zuhanórepülésbe kezdett és az előáztatást követő 6 sec alatt esett vissza 2.5 bar közelébe. A pohárban ami landolt, az egy tiszta, de továbbra is nagyon testes kávé. Az ízek nagyon közel egymáshoz, de leginkább az étcsoki, illetve édeskésebb barack íz, ami szembetűnő, illetve a háttérben egy harmatnyi fehér szőlő íz, ami megbújik. Ha valamit módosítanom kellene, akkor talán egy picivel hosszabbra engedném a shotot, olyan 42-44g köré. Nincs semmi tolakvó a pohárban, eléggé kerek, selymes. Némi hülés után a gyümölcsök jobban előtérbe kerülnek, az étcsoki íz csak szájérzetként marad meg a korty után.
A 98HU kés 1.2 állásra került, mivel ez a kávé még ezen a flowraten is durvább őrleményt kívánt a korábbi geshanál. Ezzel az előáztatás után 6 bar volt a maximum nyomás, majd a 151C-hez hasonlóan szintén meredeken, de ugyanoda, 2.5 bar-ra stabilizálódott a helyzet. Az elkészült ital arcbavágóan gyümölcsös és tiszta, az étcsoki (ami talán inkább kakaó) érzet melegen is csak utóízben érződik. Az édesség ebben a pohárban leginkább gyümölcsös édesség, ami valóban az érett piros ringlószilvát idézi meg. Az ital testessége nagyjából zérus. Itt talán a fejlesztési lehetőség a hőmérséklet kisebb mértékű ejtésében keresendő, de szerintem az arányok el lettek találva.
A következő körben megnézem, hogy ez a kávé hogyan muzsikál a Turbo shotok terepén. Nagy elvárások nincsenek, de a csomagon feltűntetett ízjegyek, illetve a most leírt tapasztalatok alapján szerintem megér egy próbát.
-
rastacsz
tag
válasz
WarLock07222 #116756 üzenetére
X=joker állás espressohoz
Y= a joker állás és V60 állás közötti különbség
V60=4-5 mi, kiscica?V60=X+Y
Behelyettesítve: 4-5=X+Y
Ez még mindig két ismeretlenA P100-ban, hogyhogy nem 98LU lett?
Aki pörkölésben/kóstolásban/cuppingban benne van:
A papíros /kesernyés íz egy papír nélküli elkészítés esetén milyen hibára utal egy világosabb pörkölés esetén?
Már illatban is van. Először a papír csomagolásra gondoltam, de az elkészült kávéban is jelen van. 1:2.5, 1:2.6, 1:3.2-es arányok esetén is.
Kevert víz (GH 105.6, KH 42.9)
Vannak itt is íz hibák, mint sör készítés esetén?[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz
WarLock07222 #116764 üzenetére
Ultra low teljesen espressoképtelen?
De mennyi az Y?
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
válasz
WarLock07222 #116770 üzenetére
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Zen42
tag
válasz
WarLock07222 #116756 üzenetére
Írod, hogy lapos az íze a 151C-nek. Be van ez a kés járatva?
-
Melorin
addikt
válasz
WarLock07222 #116836 üzenetére
Ahhoz nagyon rossz víznek kell lennie, hogy a kávé is rossz legyen.
Ez a beszélgetés ott kezdődött, hogy melyik patron a jó, érdemes-e deszt vízből keverni. Nem arról van szó, hogy sárból akarok kávét főzni.
Érdekes, hogy ti mindig csak ebből az irányból tudjátok megközelíteni a dolgot: a jó víz az kell! Holott amiről beszélek az az, hogy jó vízből sem lesz jó kávé ha kb minden mást elrontok főzés közben.
Természetesen megértem, hogy mindig a legjobb alapanyagból készülnek a legjobb dolgok, ezt nem kell unalomig túlmagyarázni.[ Szerkesztve ]
-
válasz
WarLock07222 #116880 üzenetére
A C kést is erre tervezték, mégis a Majorba való kések közül a legjobbat hozza ( szerintem )
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
rastacsz
tag
válasz
WarLock07222 #116884 üzenetére
Írja, hogy ditting 54-es kések, csak egy kicsit a "de miért?" jut eszembe.
@sz.zs. Most láttam a shop oldalán, az még mindig egy fél ssp ára
Látom weber is jól bírja a kritikát [kép]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz
WarLock07222 #116896 üzenetére
De az is mazzer kést használ, ha leoltja az nz-t, benne van, hogy a saját mazzer késes őrlőit is kukázza. (bár eloszlási görbét nem találtam kony és robur részvétellel, de gyanús, hogy hasonló lenne)
De amúgy már meg lett magyarázva, doug nevében az egyik alkalmazott járt el... seems legit
valami ilyesmi lehetett, de megróttákÍgy szerintem igaza van sprometheusnak, hogy tényleg kétszer is meg kell gondolni azoknak a tesztelőknek, hogy merjenek-e negatív kritikát megfogalmazni, vagy csak a szép és jó szerepeljen a videóban. Ezért gondolom hitelesebbnek azokat, akik fizetnek a termékért (akár saját, akár patr
eonos finanszírozásban), vagy nem a gyártótól, de kölcsön kapják.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz
WarLock07222 #116962 üzenetére
Lmlm hőfok potija is egy vicc, hogy valamit beállítasz, aztán az appban felül tudod csapni, majd a poti fizikai állása érvénytelen... + az on-off kapcsoló a tetején a flow control helyett. Az is 1.6M
A régebbi gyártók nem erősek innovációban.
@mézespálinka
rm acél többek között erős savak vagy erős lúgok esetén tud korrodálni, meg ha vannak klorid ionok. Ez egyik sem áll fenn kevert víz esetén.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
Jazzy95
csendes tag
válasz
WarLock07222 #116953 üzenetére
Hát a lab sweetre azt mondták egyszerre tisztább mint egy ssp mp és testes, szirupos mint egy niche.
-
lszlfrng
csendes tag
válasz
WarLock07222 #117039 üzenetére
A kézit próbáltam, de valamiért nem jött be a tekerés. A 1zpresso könyvében írják, hogy lehet akkus csavarbehajtóval is használni, de az már milyen?
NZ dupla áfával nem olyan kedvező (ha az angol áfa leesne az árból nem gondolkodnék rajta).
fragola írta, hogy hány ricnire van a presszó tartomány, hát az nekem 8-ra van és mostanában már nehéz eltalálni azt is (ötféle kávéból főzök azokhoz kell állandóan állítgatni). Vagyis megoldás késcsere és felszabályozás. Ha hozzá kell nyúlni akkor akár lehetne egy újat venni.
A mazzer mininek nehezen forgatható a gyűrűje (tudom, szilikonozni kell), az eureka csavarja szimpatikusabb, de úgy hallottam, hogy ott az atomtól felfelé van az ami jó, de a pangó nagyobb mint a mininél. Az eureka oro is jó lehet (mintha az XL-t váltotta volna), de azt se tudom mennyire pontos és ha kés+szabályozás kell hozzá, akkor megint ott vagyok.
Apropó pangó: az útmutatások alapján, a kivágott ablakrács, spriccelés és kicsi kapirgálás után a mini-e 0 pangót produkál, anélkül, hogy pofozgatni vagy pumpálni kellene.
Mostanra már nehezen bízom meg a gyártókban és állításaikban. Itt a fórumon meg olyan késekkel dobálóznak, hogy néha fogalmam sincs mit olvasok (ez már az én hiányosságom).
A fentiek írása közben jöttem rá, hogy k@rvára nem értek hozzá, de kell egy f@sza presszóra őrlő, aminek szélesebb a tartománya, amiben 100% meg tudok bízni. Szerintem csak a bizalom veszett el :-)
Ezért gondoltam, hogy a a kónuszos késekkel dolgozó őrlők, presszóra engedékenyebbek.
-
válasz
WarLock07222 #117056 üzenetére
"Az, hogy az átzubogó víz és a befulladás között mekkora a terület, az leginkább a kés, illetve a kávé által meghatározott tényező"
inkább a menetemelkedésé. és szerintem tök érthető, hogy mi a gond: ha nagyon kicsi az a körcikk, ami a két végeredmény között van, fizikailag nehéz finomhangolni. tegyél bele egy k30 kést egy super jollyba is lesz tapasztalatod is...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
lszlfrng
csendes tag
válasz
WarLock07222 #117056 üzenetére
Válaszolok a tudásom szerint.
Azt sejtem, hogy a mini egy jó gép, ha jófajta kés van benne és tutira be van szabályozva.
Az enyémben alapkés van, 8 ricnire hozná a presszó tartományt általában 4 ricnit kell állítgassak a kávéimnak.
A kávék saját pörkölés (city+ körül). Naplót vezetek a különböző daráló beállításról, de nem mindig sikerül (50%) pontosan visszatalálni (nehezen forgatható és nem mindegy, hogy alulról vagy felülről közelítem a beállítást, a jelölések se élesek).Amit szeretnék, hogy a presszó tartomány (beállító tárcsa elforgatási szöge) szélesebb legyen vagy pontosabban lehessen állítani. Plusz kés és beszabályozást.
vagy
Azért gondoltam a kúposra, mert van jó presszóra őrlő gép ami ilyennel működik (1zpresso, NZ, kinu47). De ez is csak gondolat.
-
rastacsz
tag
válasz
WarLock07222 #117092 üzenetére
Ebben is láttam a felső késtartó és az állítógyűrű között csapágyat, de nem értem, hogy hogyan, miért van sima csapágy benne? A p64-ben is így van megoldva?
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
lszlfrng
csendes tag
válasz
WarLock07222 #117092 üzenetére
De most komolyan! Évek óta itt az NZ és még a kínaik se tudtak egy hasonlót koppintani? Van akár csak egy kicsivel jobbat? Kézi őrlőből Dunát lehetne fakasztani, közben meg hozzák ki motoros hulladékot. A színét ne is nézd, mert az arany színű váztól csak megvakulni lehet.
Az eurekatól is annyi innováció tellett, hogy megdöntötték a házat? A nagy gyártók meg lesz@rják az otthoni felhasználót, mert az nekik nem piac.
[ Szerkesztve ]
-
qvik27
tag
válasz
WarLock07222 #117092 üzenetére
Ez nem néz ki rossznak.
Mi a "valag szívás"?10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
qvik27
tag
válasz
WarLock07222 #117101 üzenetére
@rastacsz, @WarLock07222: Köszönöm!
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
brumi1024
veterán
válasz
WarLock07222 #117288 üzenetére
Egyetértek, elég sokat változott az SSP brew a Majorban 6-7 kg után.
-
válasz
WarLock07222 #117337 üzenetére
Semmi vudu vagy esőtánc?
mondjuk a rugós tamper mellé én se sok értelmét látom a disztribútornak.
-
válasz
WarLock07222 #117358 üzenetére
Orles utan ramegyek mini habverovel igy ezert mar feleslegesnek tunik a disztri tampereles elott
-
Mano66
senior tag
válasz
WarLock07222 #117372 üzenetére
Kifejtenéd, hogy miért is felejtse el a Reneka kosarat? Van olyan kávé aminek pont a Reneka-val jobb. A Casino Mocca-nál is van ilyen.
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
Melorin
addikt
válasz
WarLock07222 #117426 üzenetére
Tegyük fel a következőt:
Kotyogóssal számomra egy tízes skálán 7-os finomság fő. Ha valamit egy kicsit benézek, lehet, hogy csak 5-6-ra sikerül.
Espressoval mondjuk legyen 10-es az íz ha minden stimmel. Egy kicsit másképp csinálok valamit és rögtön 1-2-es lesz.
Legalábbis eddig ez a tapasztalat, persze 3-nál jobbat még nem tudtam készíteni vele
Szerinted akkor melyiknél maradok inkább? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
WarLock07222 #117426 üzenetére
"Az SSP kések (egy jelentős része) pont, hogy sok fine-t termel."
Ha az SSP brew kések sok fine-t termelnek, akkor mi termel kevés fine-t? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
WarLock07222 #117446 üzenetére
Oké, akkor végképp feladtam hogy megértsem az SSP kések elnevezési logikáját
Remélem Fellow Ode v2.0 kése végre használható lesz, aztán akkor nem is kell ezzel foglalkoznom...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
WarLock07222 #117453 üzenetére
Na de pont azért jó, hogy "a szemcseeloszlásnál az a csúcs magas, ami a cél tartomány", mert annál kevesebb minden más méret, beleértve a túl nagy és a túl kicsi (fine) méreteket is. Én nem igazán látom, hogy filternél miért lenne jó a fine. Az ideális az lenne, ha az összes szemcse egyméretű lenne (de nyilván ez nem reálisan kivitelezhető). Pedig akkor 0 a fine.
Egyébként ilyen téren igenis nem következetes (vagy legalábbis köznyelvi értelmezésből kiindulva könnyen félreérthető) az SSP elnevezése, ugyanis amit ők "high-uniformity"-nek hívnak az több fine-t ad, mint a "unimodal"*. Ugye a "unimodal" utal arra amit te mondasz, hogy a hagyományos szemcseméret eloszlással ellentétben (aminek van egy kisebb csúcsa kisebb szemcseméret tartományban, főleg kúpos késeknél), ennek csak egy csúcsa van.
* persze nyilván a "Ultra-Low Fines" kifejezés elég egyértelmű, ezt aláírom, csak akkor megint valami újféle elnevezésről beszélünk, amit sehol máshol nem használnak, csak egy szériánál
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz
WarLock07222 #117453 üzenetére
Ezek a kések abban jók, hogy a szemcseeloszlásnál az a csúcs magas, ami a cél tartomány.
Ami pont az ellentete a uniform jelentesenek. A kockadobasnak van uniform/egyenletes eloszlasa, mert minden erteknek egyenlo a valoszinusege. Tehat ha valami uniform, akkor nincsenek csucsok.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
WarLock07222 #117458 üzenetére
Mire gondolsz konkrétan? Eddig csak olyat láttam, hogy "jobb lesz tőle a kávé, csak nem éri meg a macerát".
-
brumi1024
veterán
válasz
WarLock07222 #117458 üzenetére
Ott se jon ki a matek, mert hogy lehet egyseges meretu, ha kozben sok a fine?
Egyseges meretu, ha szetvalogatom meretenkent?
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
WarLock07222 #117722 üzenetére
Kettőt, de gyanítom, hogy azért is adja, mert csak filter pöriket iszom.
[ Szerkesztve ]
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
WarLock07222 #117722 üzenetére
Remélem sok CM filter kávéval fogja adni a kés, elvileg ez a profilja. Mondjuk már akkor is megérte, ha az összes többi kávé nem fogja adni, mert az élményt már megkaptam
-
Madara
tag
válasz
WarLock07222 #118052 üzenetére
Azért le ne essen. Milyen összeg ejtene gondolkodóba?
-
brumi1024
veterán
válasz
WarLock07222 #118052 üzenetére
Hamarosan nálam is lesz egy eladó Niche, meg egy Major is.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
WarLock07222 #118172 üzenetére
mondjuk tonikból szerintem pont nem a Kinley a keserű, az egy cukorbomba : D
egy sima J.Gasco sem extrém keresrű, de na, valahol ott kezdődhet."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz
WarLock07222 #118174 üzenetére
jogos, de nekem ezzel együtt is a cukor elveszi a keserűség élét. jófajta citrusos tonik persze ritkább. bár véleményem szerint egy jó tonik keserű és citrus, semmint ezek bármelyike édességgel karöltve. persze nem vagyok egy nagy tonik szakértő : )
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
WarLock07222 #118172 üzenetére
Milyen márkát (márkákat) érdemes megkóstolni ha az ember a "klasszik" tonikot sose szerette?
-
rastacsz
tag
válasz
WarLock07222 #118172 üzenetére
Alapértelmezetten az erősen keserű kinin okozza a tonik keserűségét. De mivel már van bodzás tonik (pfejj) is és lehet, hogy valaki csak azt kóstolta, emiatt neki a bodzás fanyarság társul a tonikhoz, valóban tisztázni kellett volna, hogy a klasszikus, tonikra gondoltam, nem pedig a bodza, stb ízre.
@Cathfaern
Ez függ a vele fogyasztani kívánt gintől is.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gaming notebook topik
- Kutya topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Villanyszerelés
- Subaru topik
- PlayStation 5
- ASUS routerek
- További aktív témák...