-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andreaspasco
tag
válasz Melorin #117523 üzenetére
Akkor ne bonyolítsd túl. Ennyi : How to use french press.
[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz Melorin #117447 üzenetére
Én egyfajta kávéval játszanék a helyedben, a folyamatos cserélgetéssel esélytelen megtanulni. Vmi olyannal, amilyen ízt keresel. Ha a GetUp! iszonyú keserű (főleg úgy, hogy a kotyogós valszeg szénné égetett eredménye ízlik), akkor nem jól csinálod: túl sok a hő vagy túl finom az örlés vagy lassú a lefolyás.
-
őstag
válasz Melorin #117447 üzenetére
milyen kávét ittál mondjuk kávézóban ami ízlett? A savasabb vonal tetszene, csak otthon nem jön össze, mert citromlé, vagy a kesernyne jobban adná?
Én őszintén nem tudom milyen az ihatatlanul keserű, 1:1 45s mérgekbe is belekóstoltam amikor még nem volt meg az őrlő beállítás, azokra sem mindig mondtam hogy ihatatlan, sőt.. de ha savas, tényleg menj feljebb 1:3 arányig.A PID tuti hogy jól mér? Néha ez is előkerül, hogy mennyi az offset, lehet, hogy 102 fokon kellene nyomod.. (nálam az kb 95)
szerk.: kicsit közelebb laknál, már írtam volna PM-et hogy átmegyek segíteni
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
MODERÁTOR
válasz Melorin #117427 üzenetére
Nézzünk egy latte artot, ezt se lehet pikpakk 2 nap alatt megtanulni.
Én innen indultam, örültem mint majom a farkának, hogy megjelent egy minta
Eltelt egy kis idő, sok gyakorlás, jelenleg most kb ez a szint megy bármikor. (persze ennél bőven van feljebb is, de otthonra már nem sok értelme lenne).
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
őstag
válasz Melorin #117422 üzenetére
nekem legalább 3-4 hónap volt, mire tudtam kb értékelni amit készítek, hogy ez most egyáltalán jó-e.. aztán 7-8 hónap után tudtam konstans ugyanúgy elkészíteni egymás után két kávét. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy én nem GC + SJ kombóval indultam, lehet akkor én is csalódott lettem volna az elején.
igazából szerintem megtanulni kóstolni a legnehezebb kihívás. én úgy fogtam fel, hogy minden, ami megfelelő arányokkal készül (25s-45s között, 1:1 és 1:3 között) azt megiszom, vagy ha tényleg kellemetlen, akkor csak belekóstolok, mert ízleléssel lehet a legjobban érteni hogy mi romlik el.
Ha van egy fix mennyiség, őrlőállás ahol az arányok jók, akkor indult a játék a hőmérséklettel. Ha a skálán végigértem, és nem tetszett, jött a shot nyújtása, változatlan paraméterekkel, közepes hővel. De ezek egyike sem volt ihatatlan, csak nem volt jó, vagy tökéletes.de itt nem hiszem, hogy az az 1-1 minimális csatornásodás vagy +/- néhány tized gram miatt 'ihatatlan'. Lehet hogy nagyon mást vársz, nekem a SO/speciality ízvilága eleve új volt.. néha szarul kinéző pogácsa vagy vámpírfogas lefolyás, vagy beragadónak tűnő shot 60s csapolással is jó, mert ízre jó.
kb egy év telt el, mire egy egy roastopust úgy el tudtam készíteni, hogy azt le mertem tenni egy barista elé hogy véleményezze, vártam némi iránymutatást - ő meg azt mondta, hogy ezt simán felszolgálná.
mindenesetre én arra bíztatlak h ne add fel
"A kiöntöm a csapba - picit a számat húzva megiszom - egész élvezető - és aztak* között, azért eléggé széles az élményt adó shotok lehetősége. Az tény, hogy minél több dolgot rontasz el, annál nagyobb esélyed van sz@rt inni, de nem 1 karnyújtásra van azért a szakadék."
+1[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
-
Bazsee71
őstag
válasz Melorin #117389 üzenetére
Vaktában lövöldözés helyett érdemes végigmenni a BH videójában bemutatott lépéseken.
Ha valamiből 50-100 g-om van, akkor a következő recepttel szoktam nekifutni, 70-80%-ban jól működik:
- arány: 2,3
- idő: 33-36 s
dózis és hőfok gépfüggő (nálam általánosságban 17 g és 93 °C) -
Krajcsi
csendes tag
válasz Melorin #117383 üzenetére
Én flairrel főzök ugyan, de filter pöriket. 15 g kávé a pogiba, Kb. 92-94 fok, 15-20 mp előáztatás, 6-8 mp alatt fel 5-6 barra, ettől a ponttól további 30-40 mp alatt tolok ki 43 grammot (ez a max),de közben egyenletesen ejtem vissza 3-4 barra.
Nulla Savanyú, fantasztikus ízek.
Flairnél viszont nem hőstabil, esik rendesen csapolás közben.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Melorin #117379 üzenetére
Szerintem menj el pár, a topicban ajánlott, kávézóba, lehetőleg olyanba is ahol nagyon világos pörkölésben utaznak, meg olyanba is, ahol hagyományosabb vonalon, aztán igyál pár espressot. Ha az se ízlik, akkor nem a főzéssel lesz a baj
Amúgy világos pörköléseket tipikusan hosszabbra, 1:2,5-1:3 arányra szoktak húzni, szóval az még megér egy próbát.
-
-
Gery0505
aktív tag
válasz Melorin #117262 üzenetére
Azt kellene tudni, hogy mekkora a távolság a karba helyezett szűrő felső pereme, és az őrlőre szerelt (cukrász?) tölcsér alja között. Eszerint kellene keresgélned, ill. tudnánk ajánlani. Nekem a Mazzer Major gyári tölcsérje és a szűrő felseje között kb 32mm van, így Kávékalmártól rendeltem 27mm magas tölcsért, ami pont jó és kényelmes magasság. Egy picit így is kiszórja a KV-t, de csak néhány szemcse megy mellé. Ez a sztatikus feltöltődés miatt van, ha lefújnám a babokat némi vízpermettel, lehet még ennyi sem jönne ki. Csak hát a lustaság fél egészség.
A fekete az enyém:"Failure is always an option." Adam Savage
-
beleriand72
tag
válasz Melorin #117259 üzenetére
Szépnek ugyan nem szép, de legalább ronda
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Waterman
aktív tag
-
roBEEsz
csendes tag
válasz Melorin #116996 üzenetére
Lehet, hogy nem oszt nem szoroz.. de egyébként WDT-t szereztél be?
Nekem elég sokat tudott segíteni a csatornás sztorival..
Szerintem ha gondolod, akkor írd le az egész folyamatot, vagy esetleg videózd le .. kiváncsi vagyok, hogy hogy néz ki nálad a procedúra..
Az a helyzet, h pl. sztem már az elviheti az egészet, ha a portafiltert "rosszul" ütögeted le a pultra.. ez is simán okozhat csatornásodást.. (ezer más dolog mellett)
-
tag
válasz Melorin #116996 üzenetére
Én tenék a tetejére szűrőpapírt vagy screent, és ha úgy nem lesz ennyire csatornás, akkor a vízterítéssel lehet gond, ha akkor is csatornásodik, akkor a pogácsa homogenitásával, azaz előkészítési hiba.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Mano66
senior tag
válasz Melorin #116996 üzenetére
Három változó van amivel játszol. A finomság, súly és a tömörítés. Első körben egy kezdőnél a pogácsa és a gép felsőszűrő közötti távolságot kell belőni. Ez ha jól belőtted minden kosárhoz ez jó lesz. Ezt egy marok tamperrel tudod állandóvá tenni. Ezt utána nem kell változtatni.
[PalmTamp v2. 58.6 mm]
Innen jön a neheze, hogy megtaláld a kosárhoz tartozó súlyt és finomságot. darálót hagyd egy állandó értéken és a súllyal játszol amig a pogácsa el nem éri a kellő magasságot. Marok tamper jelzi. Ha könnyen lenyomod kevés. Ha túl van töltve nem tudod a széléig lenyomni. Ezen főzés nélkül is tudsz változtatni. Csak ha megtalálod a megfelelő töltetet mérd vissza, hogy mennyi.
Most jöhet a főzés. Ha befullad állítsd durvábbra, ha gyors finomítsd a daráláson.#116998mabandi1 adott még egy jó tippet a gyári felső szűrő nem jó. Ha jól emlékszem ez volt a jó hozzá. De ha nem majd kapod a jó linket.
[Gaggia felsőszűrő 55 mm]Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
senior tag
válasz Melorin #116986 üzenetére
A kések összeérése és a presszó állás között nálad 9 ricni van. Általában én úgy tapasztalom hogy egy pontos darálónál amiben jó kések vannak, 13-18 ricni szokott lenni. Szerintem mindenképp cserélj kést. F64 Evo kés a legjobb választás egy SJ-be ha SSP-re nem akarsz költeni.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
fragola.6035
aktív tag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Melorin #116981 üzenetére
Én egy évig simán szívtam, teljesen random. Mondjuk pont csatornával nem igazán, csak az ízekkel.
Ha ennyire nem műxik a getup, szerezz be másikat, máshonnan. Hátha a kofi nem jön be. Paljocra nem jellemző,, hogy döglött cuccot adna, ezt kizárnám, bár getupot sose ittam.
Az őrlő felszabályzáshoz nem értek, fragola viszont igen. Ha a sarki random esztergályos elcseszte, akkor sose fogsz sikert elérni és a hajad téped ki hiába.
A kv főzés nem egy kvantumfizika. Az simán megy, hogy rossz az íze miközben
szép a lefolyás, de a szép lefolyás nem ördöngösség, HA a feltételek adottak."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Mano66
senior tag
válasz Melorin #116989 üzenetére
Használt gép felszabályozva és kés nincs cserélve? Tudod hány kiló kávé ment át rajta?
#116981 Írtam, hogy változtass a mennyiségen. De te még változtatsz a darálón is. Egyszerre egyet kellene! Így soha nem jutsz közelebb. Vagy a darálón vagy a mennyiségen. Ha megvan a ideális mennyiség a kosárhoz akkor nyúlj a darálóhoz is. Nálam amikor megvettem a marok tamperem onnantól tudtam reprodukálni mindig ugyan azt a kávét. 2 éve nem állítottam rajta. Nem kellett.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
paljoc
tag
válasz Melorin #116989 üzenetére
Nem figyeltem az előzményeket végig, de még mielőtt mindent megtuningolsz meg kicserélsz, stb., nem kéne vmi más kávéval is kipróbàlni?! Mert lehet h ez a Getup egyszerűen csak nem ízlik. Vagy többfélével is próbáltad?! Mert ha nem, sztem meg kéne nézni más pörkölők kofijával is esetleg…?!
-
Mano66
senior tag
válasz Melorin #116979 üzenetére
Sokat segítene ha használnál aeropress filter papírt is. Kép szerint kevés a kávé, ahogy már írták is és szerintem nincs eléggé tömörítve. Ahhoz, hogy állandó legyen a tömörítés egy marok tampert kellene használni.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
iatti
aktív tag
válasz Melorin #116983 üzenetére
akkor nem tudom mi lehet a bibi. max még egy tippem van. ez használt gaggia? réz vízterítő van benne? négy lyukú vagy hat? mert volt egy hat lyukú valamelyik forgalmazónál pár éve, amelyiknél az egyik lyuk pont a kazánból kijövő lyuk fölé esett. ezért az csatornásított. de ez a tipp kb a lottó ötössel egyenértékű
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Melorin #116827 üzenetére
"Holott amiről beszélek az az, hogy jó vízből sem lesz jó kávé ha kb minden mást elrontok főzés közben."
Én is azt gondoltam, hogy a víz sokadrangú dolog, ami már csak felteszi a pontot az i-re, egészen addig amíg neki nem álltam összehasonlítani.
Ezt tudom javasolni neked is: ha jól értem Laica-s kancsód van, simán cupping-al hasonlítsd össze azt a vízet a sima csapvízeddel. Tapasztalatom szerint a kancsós szűrt víz és a kevert víz között megint lesz majdnem ugyanennyi különbség.A probléma a nem megfelelő vízzel nem az, hogy nem hoz ki bizonyos ízeket és ezért nem tudod kimaxolni a kávét. A probléma, hogy hozzátesz ízeket főzési módszertől függetlenül.
Nálam például a csapvíz (és kisebb mértékben a kancsós szűrt víz) rátesz egy nagyon erős kesernyés ízvilágot a kávéra (félreértések elkerülése végett: az itteni csapvíz ivásra kifejezetten finom, szerintem finomabb is, mint a legtöbb ásványvíz), ami önmagában is kellemetlen, ráadásul képes teljesen elfedni ízvilágokat a kávéban. Mindezt cupping mellett is, tehát teljesen függetlenül a főzési módszertől.Mit jelent ez összességében? Főzöl egy kávét, érzed hogy keserű. Próbálod állítani az őrlést, még mindig keserű. Próbálod állítani a hőfokot, még mindig keserű. Próbálod állítani a nyomást, még mindig keserű. Próbálod változtatni az arányokat, még mindig keserű. Mindeközben paramétertől függően lehet már érezhetően alulkivonatolt és savanyú is!
És ez a keserűség nem is fog változni, mert nem a főzési módszer hibája adja, hanem ahogy átmegy az az ásványi anyagtartalmú víz a kávén, kioldja ezt az ízt belőle. És ezen semmit se fog változtatni a főzési paraméterek változtatása.Röviden: lehet pontosan azért nem találod meg a megfelelő főzési módszert, mert a víz adja hozzá azokat a zavaró ízeket, amiket el akarnál tüntetni.
-
tag
válasz Melorin #116837 üzenetére
Nézd: valszeg mindenki érti, amit írsz.
Kancsós vízzel szerintem nem lehetetlen elfogadható kávét húzni, de sok dologtól függ, hogy milyen lesz az eredmény (még víz szinten is), és semmiképpen sem lesz konstans vízminőséged. Anno tapasztaltam. Pl. szűrőcsere után elég jól lehetett érezni a különbséget, és mindig a megadott élettertemon belül cseréltem, bespeizolt készletből. Epként én sima Müller kancsót használtam.
Azt is tapasztaltam, hogy lehet szép kávét húzni, ami csak akkor nem végezte a lefolyóban, ha épp mellélottyant. Gyakorolni, tanulni is akkor lehet jobban, ha a használt anyagok minőségi jellemzőit viszonylag jól tudod rögzíteni. ...és ha már a rögzítéssel bíbelődsz egy kicsit, miért ne tennéd ezt a legjobbnak ítéltek egyikére?Szerintem kb. erről szól a történet.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
kahvesi
csendes tag
válasz Melorin #116824 üzenetére
Nekem végül a saját desztilláló készülék vált be. A Norda kifutása után próbáltam a DM-es "desztvizet", de alapból keserű (szerintem nem desztvíz), ami a kávé ízét is csúnyán eltolta. Így megrendeltem Ali-ról EU raktárból a desztillálót (ha fontos a garancia, itthon is megvehető cc. 1,5x-es áron), néhány hete használom és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, valóban tiszta íz és szagmentes desztvizet produkál. Ezt használom kávékészítéshez és a teához a vízforralóban is. Érdemes beszerezni a készülékhez nagyobb mennyiségű citromsavat és plusz aktívszenes zacsikat, ez utóbbit csak havonta kell cserélni.
»Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır«
-
verti1
tag
válasz Melorin #116835 üzenetére
Részemről csak beszélgetek és értem, hogy miről beszélsz. Azt viszont neked kell elfogadnod, hogy a kávé több mint 90%-a víz és kulcs fontosságú a szerepe az elkészült italra.Ha pedig vizet keresel akkor válassz egy jó megoldást. Egyébként ha figyeltél akkor elmondtam már a lehetőségeket a kiindulási problémádra.
[ Szerkesztve ]
-
WarLock07222
tag
válasz Melorin #116835 üzenetére
Szerintem te nem érted, hogy mi valójában a szerepe az alapanyagoknak. Gyors autóval nem biztos hogy gyorsan érsz körbe a pályán, de legalább a lehetőséget megadtad magadnak. Rossz vízből kifejezetten nagy eséllyel csak rossz kávét csinálsz, bárhogy is csinálod. Jó vízzel legalább megadod magadnak az esélyt a jó eredményre.
-
verti1
tag
válasz Melorin #116824 üzenetére
A két legfontosabb dolog a jó víz és a friss, jó minőségű kávé. Az eszközök csak ezután következnek a sorba. A desztillált víz keverése egyszerű és nagyon jó eredményt ad. Kényelmesebb megoldás a pult alá szerelhető BWT patronok. Hogy melyik a zöldebb azt nem tudom. Megújulóból az otthoni desztillálás talán…
[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
válasz Melorin #116816 üzenetére
Most én is futtatnék egy tesztet, mennyire vízkövesedik a vízforraló ha csak a Laica sima bi-flux szűrős vizet használom, de természetesen képtelenség felfogni ezt ép ésszel, hogy kancsós vizet rakjon bele az ember...
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Gravity1234
tag
válasz Melorin #116712 üzenetére
Szia!
"18,4g kávéből 28mp alatt 46,5g kávé keletkezik." szerintem a baj itt kezdodik.
36g kave korul lenne ugye 1:2 aranyu a huzott kaved. Ha ez jonne le 28 sec alatt, meg lehet a get upnak az is gyors lenne, azaz "alul oldott" (tul gyorsan folyik at a viz a kaven kevesbe oldja ki az aromakat)
Te raadasul valamiert 46.5g et huzol, ami mar inkabb az 1:3 aranyhoz kozelit, de az ido 28 sec, ez nekem elegge azt mutatja hogy alul oldott, tul gyorsan jon le.
Probald finomabbra orolni es ugyanezt a g- mennyiseget mondjuk hozdd le 35-40 sec alatt.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
vicces1
aktív tag
-
beleriand72
tag
válasz Melorin #116727 üzenetére
Tamperelés után, mielőtt felteszed a kart lőjj legközelebb egy képet
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Csabszin
csendes újonc
válasz Melorin #116727 üzenetére
A gyári beállítással a GC löttyösen kesernyéseket produkált nálam is, míg fórumtársam nem kapta el az opv t@két. Azóta emiatt nincs gondom. Azért gondolkodom egy jobban nyomás-profilozható megoldáson, robotolnék már minit gaggiával...
Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
Gery0505
aktív tag
válasz Melorin #116727 üzenetére
Hát, be kéne állítani a nyomást 8,5-9Bar-ra, hiszen az espresso szabványban is ez szerepel. Elméletben így is működnie kéne a gépnek, csak nem fogod tudni kihozni azokat az ízeket, amelyeket a kisebb nyomással igen. A 15 Bar kinyomja a szemét is a kávépárnának, van olyan opció is, hogy kisebb nyomással, 4,5-6 Bar-ral főznek KV-t, és jó. De a 15Bar nagyon sok. Nem akarok hülyeséget írni, de ha jól sejtem, akkor túlkivonatolt lesz a KV, vagy ha csatornásodik, akkor meg olyan lesz mint a lábvíz.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
aktív tag
válasz Melorin #116720 üzenetére
Így van, egyszerre csak egy paramétert változtass, mert akkor nem fogod tudni, hogy melyik segített. Az őrlemény mennyiséget még ne változtasd, az kb jó lesz, a többiek is ennyit javasoltak. Inkább egy kicsit durvábbra őröld meg a KV-t, és úgy próbáld beállítani, hogy 25-30mp alatt jöjjön le 35-40g KV.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
beleriand72
tag
válasz Melorin #116712 üzenetére
szerintem 50% robusztás kávé 87 fokon 28 mp nem lesz keserű. Énígy a kép alapján finomabbra őrölném, kicsit kevesebbet tennék bele (18gr-ból 36gr kávé) fél perc. Jó robusztás ezért vastag cremásnak kellene neki lenni. (de ez tényleg csak az én véleményem) Innem óvatosan egyenként változtatva adolgokon... Nyomás stimmel?
[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
senior tag
válasz Melorin #116714 üzenetére
Egy kosarat soha nem annyival kell tölteni, mint amennyi rá van írva, ha nem annyival, hogy még épphogy csak ne érje el a felső szűrőt a tömörített kávé. Nem győzöm itt leírni már kb. ötvenedszerre hogy 100 Ft-os teszt. Keress rá a topikban .
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
gippazoid
senior tag
válasz Melorin #116433 üzenetére
Sajnos a Graef őrlő ilyen. Egyszer olyan finomra őröl, hogy befullad a gép, aztán meg le kell kalibrálni a legfinomabb fokozatra, utána leveszem 0-ra és akkor se fullad be a gép. PY kávét használok. Mostanában már nem is őröl olyan finomra hogy a gép ne bírja átnyomni a szűrőn...
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
rastacsz
tag
válasz Melorin #116251 üzenetére
Nálunk az ikeas maghőmérő szerint 95°C-on forr a víz. De nem 2000 méteren lakunk...
Mielőtt elkalibrálgatod a pidet, érdemes ránézni, mihez viszonyítasz.
sima szobahőmérők is hasonlóan csodálatosak, nincs két egyforma érték, pedig egymás mellett van a "termosztát", hőmérő közte meg 2,5-3°C különbség és nem állandóan fix pl 3, hanem 2,5 és 3 között változik....There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
Flashback
addikt
válasz Melorin #116233 üzenetére
Pall & Yotz
Get Up! 1905ft/250gr
Ha túl friss pörkölés várj vele legalább 5-7napot.[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Peti...(16v)
tag
válasz Melorin #116172 üzenetére
Nekem közelinek tűnik ez a két állás, de lehet hogy rosszul emlékszem...
Egy valamit megpróbálhatsz: cseréld ki a késrögzítő csavarokat süllyesztett fejűekre, ezzel sokkal központosabban fognak a kések a helyükre beülni. Én is kicseréltem a Majoron, kb. 3-4 ricnivel arrébb került az összeérési pont.
Késtartó: jaaa, én nem az állítótárcsára gondoltam, hanem magára a forgórészre, csak rosszul fogalmaztam. De írtad, hogy nézted, hogy hol ér össze, uh ez kilőve.
-
Peti...(16v)
tag
-
tag
válasz Melorin #116162 üzenetére
Szerintem kellene egy rendes felszabályozás.
Ha a forgó kés üt, vagy a forgástengelye eltér (akárhogy) a fix késétől, akkor tipikusan tud ez a jelenség lenni. Emellett akkor sem lesz igazán jó az őrlemény, amikor nem zubog át a víz.[ Szerkesztve ]
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
válasz Melorin #116114 üzenetére
Sima kemia pedig
A vizko nagyresze kalcium- es magnezium-karbonat, igy nez ki a rekacioegyenlet kalcium-karbonat es citromsav eseten, amibol kalcium-citrat es szensav lesz, utobbi pedig vizre es szen-dioxidra bomlik. Valoszinuleg az oldatod tomenysege volt a gond (higabb oldat is mukodik csak tobb ido kell neki), kenyes feluletnel vagy nehezen hozzaferheto helyen (pl. csaptelep alja) egy rongyot atitatok es azzal tekerem korbe.
Nyilvan az ecetsav is mukodik, csak annak kicsit zavaro a szaga es (tomenysege miatt) a gumi/szilikon tomitesek sem igazan szeretik
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- World of Tanks - MMO
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest