-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stereofan
tag
válasz dethroner #78668 üzenetére
szia,
nem egyszerű a kérdés, de mivel meghatároztad az összeget, így érdemes lenne az általad is írt munkahelyi kapszulás vonalon elindulni, ha az már bevált, nem tévedhetsz vele. (pl. nespresso).
az unokatestvére más pályázán mozog, arra ennyiből nem tudsz jegyet venni.
karos gép mellé a daráló is szükséges, megint csak kívül esik a láthatáron.[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
azigazimoris
aktív tag
válasz dethroner #78680 üzenetére
Gran Style, Viva Style kiherélt nyomásfokozóval és darálóval akár vállalható is lenne. Én is azon tanultam az őrleményfinomság-lefolyás egységet.
Bolti téglával lehetetlen küldetés szerintem.
Nem beszélve a téglák minőségéről.
Espresso vonalon alap a minőségi, frissen pörkölt és frissen a megfelelő őrlővel őrölt kávé PontNokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
stereofan
tag
válasz dethroner #78680 üzenetére
szia,
igen ez a kategória pont ezeket a kisgépeket jelenti, saeco poemia, delonghi dedica, említett gaggia gépek. elindulni el lehet velük, de itt a fórumon annyira nem ajánlott gépek, töbnyire nyomásfokozós karral vagy kosárral használatosak.
bár együtt lehet élni velük, de pont a lényeg veszik el.még ajánlanám figyelmedbe egy brikka és egy kisebb kézi vagy elektomos daráló párosát, frissen darált kávéval igazán jó élményt lehet vele szerezni!
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
azigazimoris
aktív tag
válasz dethroner #78684 üzenetére
A két gép között csak a kinézet és az ár a különbség.
Belülről koppra ugyanaz mindkettő.
A kiherélt nyomásfokozó pedig azt jelenti, hogy a nyomásfokozót ki kell szedni a szűrőtartó karból és jól elrejteni a spejzban
És onnantól kezdve a bolti tégla felejtős, kellemi fog az őrlő és a tamper...
Mondjuk én soha nem próbáltam téglával és nyomásfokozóval a Gran style-t, egyből kezdtem vele a mélyrepülést kiherélve és egy Graef 702-vel.
Amúgy a végére megszerettem.
Aztán most a Babyt meg nagyon[ Szerkesztve ]
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
Szabász
csendes tag
válasz dethroner #78680 üzenetére
Szia!
Én Gaggia viva prestiget és Iberital darálót használok! Kávé frissen pörkölt általában kávékalmár, kapuczinertől veszem de boltival kezdtem! Robusta kávét szereted ez tökéletes szett, annyira nem érzékeny a hőingadozásra mint az arabika! Én a hő stabilitását úgy tartom kb 25-30 perc bemelegítés és a fej többszöri öblítése csapolás, pogácsa behelyezése előtt! Majd csapolás 16g, kb 25mp, 50ml kávé!
Így arabikával is jó eredményeket lehet elérni sok kisérletezés után nekem 3hónap volt! Most már elfogatható eszpresszót csapolok!Alapszett kezdőknek!
Kávéfőző: 55.000Ft
Tamper: 6.000Ft
Daráló használt 23.000Ft
Normál főzőfej 7000Ft
_______________________
91.000Ft -
Rush77
aktív tag
válasz dethroner #78745 üzenetére
Ha megnézed a víztartály ablakát és úgy általában a gép kinézet, ugyanaz a két gép (egyébként egy Philips Saeco Poemia).
A különbség az tényleg csak a "kezelőfelület". Az egyik egy szó szerint átcímkézett Poemia (Viva Style) a másikon meg a tekerőgombot kicserélték nyomógombra (Gran Style) -
azigazimoris
aktív tag
-
Rush77
aktív tag
válasz dethroner #78757 üzenetére
Én is egy Poemian kezdtem. Szerintem kezdésnek ha valaki nem szeretne sokat költeni (és ragaszkodik az új géphez) elég lehet de tisztában kell lenni a korlátaival (ki kell ismerni, hogy mikor jó a hőmérséklet, nyomásfokozós a kar, etc...).
A kapszulás pedig elég korlátozott dolog a Tchibo esetében. Ha jól tudom nincs utángyártott kapszula hozzá így ha végig kóstolás után nem ízlenek a gyáriak akkor meg vagy lőve.
A Nespressoval más a helyzet mert boldog boldogtalan gyárt hozzá kapszulát (van ihatatlan és vannak jók is de soha nem lesz közel egy normális presszóhoz.
A kapszulás téma már ki lett tárgyalva sokszor, hogy milyen előnyei, hátrányai vannak.[ Szerkesztve ]
-
Szabász
csendes tag
válasz dethroner #78759 üzenetére
Szia!
A hőmérséklet beállítására filléres megoldás 2000Ft ! Nálam működik 80-100C között tudok csapolást indítani igaz ott kell állni figyelni! A hőmérséklet emelésére forró vizet engedek át a főzőfejen és nézem a hőfok emelkedést a szalagon ! Tökéletesen működik, és a kávé ízén érezni a különbséget, lehet tesztelgetni!
https://frissen-porkolt-kave.hu/valasztekunk/kaves%20kiegeszitok/homero-szalag/Pl: Gépnek!
https://www.arukereso.hu/kavefozo-c3174/gaggia/ri8433-11-viva-style-p396577693/A nyomásfokozós kar tökéletes választás előre darált kávénál! Említetted, hogy nem lesz daráló egyenlőre!
A nyomásfokozós kar használatára nekem ez vált be:A kart jobbra elhúzás után egy rugó visszahúzza középre, és indítás után a leírás szerint 9 bár nyomásnál nyit ki! így a lefolyási idő kb 8-10 másodperc a klasszikus 25-28 másodperc helyett!
Amivel tudjuk javítani a lefolyást, hogy indítás előtt a kart ütközésig jobbra húzom és ott tartom a lefolyás elindulásáig, ez késlelteti a szelep nyitását, így több aroma és olaj tud kioldódni. Ezt 5-6 másodperc után meg lehet ismételni, és a lefolyási idő 17-22 másodperc lesz dupla esetén, egyszemélyes 10-12 másodperc körül!Mennyiség 7-8g dupla esetén 14-16g
Mennyiség 55-60 ml
Tömörítés kb 12-15kg (szobamérlegen begyakorolható) tömörítéssel a lefolyás finomítható!
-
Bazsee71
őstag
válasz dethroner #99892 üzenetére
Hogy on topik legyen, elég hardcore igény egy rendes kávéfőzőtől, hogy ne csepegve induljon meg a lefolyás. Ez így eléggé szűkíti a kört, marad kb. a french press és a kotyogó (mondjuk ez meg pöfög). Esetleg szuperautomata gép, durvára vett őrleménnyel, de az úgy nagyon híg lesz.
Amúgy miért baj, hogy csepegve indul meg? -
Csuppp
csendes tag
válasz dethroner #99901 üzenetére
Ez egy AVX em-tb1 a képen, de szemléltetni megfelelő lesz, a felsoroltaknak mind hasonló a felépítése.
Azért kell az üresen "lefőzni egy kávét", hogy a szűrő tartó is melegedjen fel, ne vonja el rögtön a víztől a hőt. Egy adag víztól már felmelegszik, annyira hogy nem lesz számottevő a hőelvonása.
Ez benne is van a gép használati utasításában.[ Szerkesztve ]
-
stereofan
tag
válasz dethroner #103580 üzenetére
szia!
a gaggia gran style az tulajdonképpen a philips/saeco poemiához hasonló gép, ezekből mindig szokott lenni eladó példány, szerintem állapottól függően 12-20eFt, kb. ez a kategória.a daráló már nem ilyen egyszerű, ez egy ritkább modell,
úgy gondolom, hogy ránézésre graef kategória: műanyagházas, viszonylag kisebb teljesítményű gép,
de ebben 50mm-es kések vannak:
talán egy kicsivel ezek felett lehet az ára.
a graefek általában 20-30eFt között szoktak lenni.[ Szerkesztve ]
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest