Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz Miikee #13746 üzenetére

    Semmi racionális érv nem szól mellette, hogy régebbinek hazudják az akkut. 2016 nagyon régen volt. 6 éve.

    Csak az én feltételezésem, hogy a roller egyes részei, vagy csak maga az akkumulátor egy raktáron beragadt készletet lehetett. Például szerződés szerint egy roller kölcsönző cégnek kellett 5 évre biztosítani a cserealkatrészeket, és annak lejártával szabadultak fel egy szemmel látható készlet, amivel szerettek volna mit kezdeni. Ilyen értékcsökkent és új elemekből legóztak össze egy adagot, amit nem a szokványos csatornán, hanem másodpiacon értékesítettek. A vásárlók zömének fel se tűnne a turpisság.
    És az első pár évben nem is nagyon lenne különbség az ilyen és egy minden elemében friss roller között, legfeljebb 2-3 év múlva az akkuja gyengébb. (Mondjuk 10%-kal.)

    Ez mind csak feltételezés. Arra alapozom, hogy dolgoztam olyan cégnél, ahol távol-keletről importáltunk termékeket, és amik nem mentek át a minőségellenőrzésen, azok kisebb korrekció után másodcsatornán kerültek értékesítésre. (Volt erre egy külön műszaki bolt, amely rövidebb garanciával árulta. Nem volt indoklás. Illetve a jófogáson bontatlan termékként, vagy csomagolássértült áruként hirdette.)

Új hozzászólás Aktív témák