Új hozzászólás Aktív témák

  • taiji

    junior tag

    válasz BoB #60012 üzenetére

    Az egy dolog, hogy azon az ábrán libwayland-client and libwayland-server-nek nevezik. Nevezni akárminek nevezhetjük. A működése árulja el, hogy valójában mit is csinál. Egy kliens és szerver kapcsolata és működése nem ez, még ha jelen esetben a te ábrádnál így is nevezték el. Lásd amit én vágtam be leírást, hogy az X11 és a Wayland egy ablakmegjelenést, rajzolást milyen módon hajt végre. Az alapján is azt mondod, hogy a Wayland klasszikus szerver-kliens működésű annak ellenére, hogy a leképezést nem a szerver végzi, hanem a kliens?
    Szívesen fogadom, hogy ha azt mondod, hogy ez kliens-szerver kapcsolat tipikus példája. Akkor ámen. Én viszont nem ezt tanultam sem az iskolában, sem az életben.
    És nekem elég elolvasni, hogy a Wayland működése miben különbözik, mert ott már látszik, hogy igencsak más a koncepció (hálistennek. egyszerűbb működés, programozhatóság (és ezt nem én találtam ki. Anno mikor Steve Jobs meglátta rögtön azt mondta, hogy na ez nem megy a mac-re), és végre nem a hackerek álma lesz, mint az X11).

    [ Szerkesztve ]

    Taijiquan

Új hozzászólás Aktív témák