Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    Van itt valaki aki esetleg cserélt már egyes Twingoban (2000-es) központi zár/riasztó vezérlőt (Cobra 8265), vagy egészítette ki azt egy új, kiegészítő (központi zár vezérlő) modullal? Mire kell figyelni? Mennyire bonyolult a dolog?

    Több okom is lenne ezt meglépni...

    Először is ugyan már rádiós központi van a kocsimban, nem az infrás, de egyszerűen hülyét kapunk a működésétől... Van hogy 5-6 nyomásra sem nyit/zár az autó, de van hogy már az első nyomást is kettőnek érzékeli és ilyenkor természetesen indul is a riasztó, ami nagy élmény mondjuk reggeli induláskor.

    Másrészt a távirányító hatótávja is a béka segge alatt van, maximum pár méterről érzékel (nem elem gond ez biztos...), miközben a Picassom akár 30-60 méterről is aktiválható (ami baromi kényelmes a tipikus "becsuktam én az autót???" kérdés felmerülésekor, mondjuk a harmadik emeleten, vagy egy bevásárlóközpont nagy parkolójában).

    Harmadrészt pár hete meghalt az egyik kulcsom központi vezérlése (se led nem világít, se semmi mást nem csinál), szóval két új távirányítóval ez is megoldódna.

    Arra gondoltam, hogy veszek egyet a fentebb linkelt olcsó központi vezérlő modulból, (vagy akár a riasztós verzióból), és azzal oldom meg a központi zár vezérlését. Ha jól látom ez megoldható akkor is, ha van gyári rendszer kiépítve (csak meg kell találnom a két vezérlő szálat a Twingoban). A riasztó igazából nem létszükséglet számunkra egy ilyen kis értékű autónál, szóval ha azt túl bonyolult bekötni akkor azt most hanyagolnám. Ha megoldható könnyen az is, akkor jó, de a legfontosabb most az lenne, hogy a gyári "gagyi" központink helyett legyen egy könnyen nyitható/zárható amivel nem rémálom minden egyes interakció.

    Emellett még az immo is szenved a kocsiban, az egyik kulcsot nehezen ismeri fel, néha egyáltalán, a másikat (pont a rossz központi vezérlésűt) viszont relatíve könnyen. Itt is két opcióm van. Vagy teljes kulcs-zár-központ csere két "új" kulccsal, de ez drága, vagy még arra gondoltam, hogy a jó modult a kulcsból "beragasztom" az immo gyűrűvel együtt a kormány burkolata mögé. Ekkor ugyan elveszítem az immo lényegét, viszont újra lenne egy könnyen nyitható, zárható, két kulccsal és két távirányítóval rendelkező autóm.

    Ötletek? Tanácsok? Megoldások? Mindenre nyitott vagyok... :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák