Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz Gaborrrrr #100086 üzenetére

    Ha ki tudod deríteni, hogy mikor volt okoskerék cserélve legutóbb (feltéve ha volt) az segíthet. Esetemben pl 25 ezerrel ezelőtt volt minden kicserélve a vezérlésben, és nálam indításkor pár hónapja megjelent 1-2 mp-ig csattogó hang az okoskerekek által, szóval nálam nagy valószínűséggel a visszacsapó szelep szart be.
    De nekem erre nincs semmilyen hibakód és az autó ereje sem megy el, szóval nem valószínű, hogy nálad csak ennyi lenne a gond.

    Eddig annyit találtam erről a szelepről (itt a topikban is írták illetve linkelték többen) hogy házilag kitördelni szokták, hogyha már nem működik akkor legalább ne lassítsa az olaj feljutását a kerekekhez.
    A baj az, hogy hosszútávon ez a szelephiba a sok indításkori 1-2 mp csattogással újból kinyírja az új okoskerekeket is, az meg elég drága. Maga a szelep 4-5 ezer Ft, csak szar helyen van és gyanítom hogy célszerszám kell a cseréjéhez ami csak márkaszervizeknek szokott lenni.

    Ma felhívtam a Wallist ennek a szelepnek a cseréjével kapcsolatban, de a munkafelvevőnek fogalma sem volt róla hogy mit beszélek, túlságosan udvarias sem volt, vigyem be hibafeltárásra, blablabla. Nem tudom mit kell feltárni, ha kifejezetten ennek a szelepnek a cseréjét kértem és semmi mást, úgyhogy hagytam is :D
    A Csergőnek már levelet írtam, kíváncsi vagyok majd mi lesz a válasz, remélem ott jobban képben vannak a régi modellek kapcsán.

    Pedig a Wallisos alkatrészbeszerző a telefonban korábban egy nagyon kulturált és jól tájékozott ember volt, kár hogy a szervizben más a helyzet.

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák