Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Stauffenberg #16989 üzenetére

    A Teasüti által linkelt videóval pont nem technikai értelemben volt probléma, hanem azokban a kreatív döntésekben, amik a vágószobában születtek, amiktől egy videó a képsorépítés és ütemérzék segítségével eljut A-ból B-be. Ez a videó meg pont olyan volt, mint egy viharos-villámos-természetvideó: Snittek egymásra dobálva egy timeline-ra, amik között látszólag az egyetlen kapocs, hogy időrendben követik egymást. Egyes műfajokban ez belefér, itt meg nem. De legalább a lényeget ragadtad meg.

    De most miért? :DD
    Arra a videóra mindenki azt mondta 350+ kategóriás. Én is a történetvezetés miatt hoztam főként, mert nekem tetszett. Amibe egyszeri nézőként bele tudnék kötni, azok az elb.szott fókusz bracket-ek. Azon kívül számomra kifogástalan.

    (#16984) hibavissza
    Ha videósként úgy mész oda egy esküvőre, hogy nem tervezed meg mit veszel föl, akkor ismét gond van. Szerintem annyira kötött egy hagyományos esküvő, hogy még a fényelést is előre be lehetne lőni...

    Igen és nem. :)

    Igen, mert minden esküvő receptje ugyanaz. A videók is egy kaptafára készülnek, tehát van egy a videós stílusához és kreatív szokásaihoz igazodó forgatókönyv, vagy shot list ha tetszik. Ha ezek a safe shot-ok megvannak, utána már lehet lazulni kicsit és foglalkozni más, kevésbé fontos dolgokkal.

    Nem, mert minden esküvőn mások az adottságok, mind a helyszínre, mind az emberekre vonatkozóan. És mivel a helyszínt előre nem ismered (még ha ugyanoda mész is vissza már tizedjére, akkor is lehet más az elrendezés, stb), ezért a fényelésre (ha van) is jut max 5-10 perced megérkezés után. Ez alatt ki kell találnod mit akarsz bevilágítani. Ez vagy összejön, vagy nem. Elvileg tudod mi következik a nap folyamán, gyakorlatilag meg bármi keresztülhúzhatja. Pl. hiába tetted fel a világítást és gondoltad ki honnét szeretnéd venni az eseményeket, ha leülnek a vendégek és te nem tudod megközelíteni az ideális pozíciót. Aztán jön egy újabb esemény amihez át kéne rakni a világítást máshova, és ez előtt vagy szólnak neked pár perccel, vagy nem. Sajnos rendező sincs, senki nem fog várni rád, hogy bocsi, mindjárt megyek... :D Ha lekésted a pillanatot, akkor az elszállt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák