Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Mathiask #11339 üzenetére

    Dehogyis :)

    Dr. Mark Waldrep nativ 24/96 anyagait is hasznaltam, nativ 16/44.1-et is, meg DSD-t is a nativedsd.com -rol. Meg a nativ 24/96 lefele konverziot is 16/48-ra.

    Szoval probaltam odavissza mindent.

    Meg egy Mahlert is, DSD256, nativedsd.com demo volt regen (k* jo). Elvileg ez PCM editalas mentes DSD felvetel, vagy max. Wide DSD-ben nyultak bele, aztan ki tudja.

    24/96 PCM es DSD64 folott tokmindegy volt mar nekem, ugyanugy termeszetesebbnek hangzott minden, pedig a 24/96 nem is pontosan a duplaja sample rate-ben a 44.1-nek.. 24/88.2 lett volna az igazi, de igazabol.. azt mondom.. az esetek 99.999%-aban mindegy.

    Talan a kvantalasi zaj viselkedesevel fugg ossze, hogy mit hallunk jobbnak, talan az atalakitok milyensege (1-bites DAC peldaul PCM-et DSD-ve alakitja elobb, amivel kvantalasi hibak keletkeznek, es igy tolja ki az anyagot a szuroknek, es allitolag ezert halljak sokan a DSD-t annyival jobbnak, mert a DAC-on belul az atalakitas soran hibak keletkeznek, egy tisztesseges multibit, R2R eseten ilyen nincs) - hat en ezzel nem szallok vitaba, majd egyszer lehet lesz R2R DAC-om is, mindenesetre - lehet szubjektiven ?? - a JRiver altal DSD-ve konvertalt PCM is termeszetesebb hangu volt szamomra, mint az eredeti PCM, mondom ezt ugy, hogy egyebkent piiiszok jo mikroreszletekre kepes a DAC.

    Szoval egyetertek tobb szakmabeli allitasaval, hogy nagyjabol DSD64 (SACD) illetve PCM 24/88.2 -tol kezdve mar statisztikailag is eszlelhetetlen a zenek kozotti kulonbseg az agyunk szamara, es ezerszer fontosabb ezeknel a digitalis formatumoknal maga a mastering es ahogy a felvetel keszult.

    Aztan lehet, majd egyszer valtozik a velemenyem errol, ki tudja, de most en is igy gondolom, igazabol tudok konnyeket morzsolni csendben 1-1 szimpla CD minosegu anyagomra is, nem kell hokuszpokuszkodnom, meg altatnom magam mindenfelevel.. elvezem es kesz.

    PCM-re sima upsampling (2x) eleg, hogy a kimeneti szurok hatasat kitoljuk a nemhallhato tartomanyba, mar aki ezt hallani veli amugy.. en talan szubjektiven es talan igen, de vaktesztelve lehet buknam, ki tudja.

    Inkabb elvezem, hatalmas elorelepes volt a "csucs" alaplapihoz kepest a Topping, meg az ASR is kimert 1-2 komolynak tartott alaplapit, nem tapsoltak korbe ok sem.. de az eddig altalam hallott hazimozi vasak DAC resze sem szolt igy.. nalam most boldogsag van.(Azaz lenne, ha az uj szobahifimmel mokolhatnek mar vegre, de vegulis elvagyok, befogom).

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák