Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Hieronymus #11782 üzenetére

    Ez egy rendkívül fals összehasonlítás, és nem csak azért mert almát körtével (analóg műsorszórás technikai módszerlehetőségei versus veszteségesen (is) agyontömörített adatokkal dolgozó digitális multiplexek technikai módszerlehetőségei) hanem a számadatok alapján is. Ne menjünk le kutyekba!

    De ha már "broadcast terület", gondolj inkább a DAB rádiózás bevezetésének hifiügyi botrányaira elsősorban Angliában. Hogy ugye alig bitrátájú agyontömörített MP3 szintre le kellett csökkenteni az addigi - minden szakaszában - analóg FM-adás viszonylag értelmezhető hangminőségét a digitalizálás sávszélességigény-növelő hatása miatt. Ez valamivel összehasonlíthatóbb terület, hasonlítsad ezt (hja, jött is a DAB+, az már kb. el tudta érni a 320-as MP3 "szintjét"). Ez viszonylag almát almával összehasonlítás (de ma már ilyen összehasonlítás se tehető, mert ma már az FM se tisztán analóg, ahol még van FM - például Magyarországon - tehát ez is már veszett fejsze nyele). Tényleg ne menjünk le kutyekba! Órákat lehetne regélni arról, hogy mi mindent tömörítenek ki (főleg veszteségesen) abból a digitális tévéadásból, hogy minél több csatorna beleférjen egy multiplexbe. Ne menjünk már le kuty...

    Szerk.: Nem véletlenül utaltam előre éppen az ilyen "összehasonlításokat" megelőzendő éppen neked arra, hogy mennyire más terület, amikor pixelekből összeállított képek pixelfelbontásáról van szó versus film tartalmi felbontásáról, ha a képnél maradunk - de nem véletlenül mentem tovább egy hasonlattal a hang "kipixelesítésére", lásd szinuszhullám versus valódi hangszerhangok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák