Új hozzászólás Aktív témák

  • Norb555

    csendes tag

    Hello mindenkinek !

    Fél éve van bekötve hozzánk (Budapest XV. ker.) a DIGI PPPoE LAN internet szolgáltatása (BaseNET) és eddig semmi gond nem volt. Egy SMC WBR14-G2 v2.0 (v1.09 firmware) routerrel osztom meg a netet 3 gép felé (mind a 3 gép egyszerre tud bejelentkezve lenni). Kb. fél évig ez így rendesen ment is, de pár hete csak egyszerre két gépet lehet "betárcsázni", azaz csak két gépen lehet netezni egyszerre. A három gép közül bármely kettő be van lépve, akkor a harmadikon már nem lehet elindítani a netkapcsolatot. "Játszottam egy kicsit a routerrel, hátha valami begörcsölt, de semmi.
    Egyébként érdekes módon a router-ben beállítva a PPPoE konfigurációt (megadva jelszó, felhasználónév, stb), a routeren nem világít a "PPPoE/DSL" LED és a "Link Status" értéke DISCONNECTED. Viszont az is érdekes, hogy ha nem állítom be ezeket a routerben, akkor is van netkapcsolat (két gépre).

    Ugyan ezekkel a beállításokkal eddig minden ment rendesen (lehetett egyszerre 3 gépen is netezni - az egyik Wifi-vel), de egyik napról a másikra már csak két gép tud belépni egyszerre.
    Először azt gondoltam, hogy túlterheltség miatt nem tud kiosztani több IP-t a hálózat (értsd DIGI hálózata). Ugyanis minden bejelenkezett gép egyedi IP dinamikus IP-címet kapott, azaz elvéve egyszerre akár 3 IP-címet is a szolgáltató címtartományából. Rájöttem, hogy nem lehet túlterhelés, mert azóta egyáltalán nem megy 3 gép egyszerre.
    A DIGI telefonos ügyfélszolgálatán a fószer azt mondta, hogy nincs semmiféle korlátozás.

    Szóval most ott tartok, hogy ötletem sincs, mi lehet a gond.

    A kérdésem az lenne ez ügyben, hogy van-e még valakinek ilyen jellegű problémája?
    Van-e valakinek ilyen routere és hogy működik valóságban ez a PPPoE konfiguráció?

    A válaszokat előre is köszi !

    UI.: Itt egy mai mérés:

Új hozzászólás Aktív témák