Új hozzászólás Aktív témák

  • Richard!

    addikt

    Üdv!

    DIGINet 1000 FTTH 2019 optikai nettel rendelkezem, ami korán sem hozza azt a szintet, amit elvárnék.
    Tegnap este meg is írtam a panaszom, hogy letöltési oldalon 350-390 Mbps sebességű eredmények jönnek ki mind a DIGI saját, mind pedig a speedtest.net sebességmérőjével mérve (fotókat mellékeltem természetesen).
    Majd éjszakára áramtalanítottam a routert (Huawei HG8143A5).
    Másnap reggel, azaz ma jött a sablon válasz email, hogy nem találtak hibát, távolról ellenőrizték a kapcsolatot...
    "A kihelyezett EchoLife HG8143A5 eszközünk jelenleg elérhető, megfelelő paraméterekkel fut a hálózatunkon, Lan1-es portja gigabites port."

    És még pár ilyen okosságot, hogy ellenőrizzem a kábeleket, jó helyre van-e dugva minden, megvan-e a maximális sávszélességhez a PC rendszerkövetelménye, majd cukin azt is leírták, hogyan csináljak képernyőmentést, mikor előző este csatoltam képeket az email-hez. Ha vette volna a fáradságot...
    Illetve felajánlotta az 5500 Ft-os szerelő kollégát.

    Na mondom akkor router visszalő és megnézzük, hogy mennyi most az annyi. Csináltam 10 mérést és mind 870-940 Mbps közötti értékek lettek.
    Ezen felbuzdulva ment a visszaválasz nekik képernyőfotóval a sebességekről, illetve hogy az általuk megadott rendszerkövetelménynek bőven megfelel a PC-m és igen, minden kábel jó helyre van dugva...
    Továbbá azt is megemlítettem, hogy teljesen szűz a Windows, semmi sávszélességet terhelő háttéralkalmazás sincs feltelepítve, sem pedig reklámblokkoló.
    Mivel egész éjjel áramtalanítva volt a router, a jelenlegi eredmények közelítenek a maximális sávszélességhez. Ezek most nyilván nagyon szépen mutatnak a tegnapi 380-400-as eredményekhez képest, de véleményem szerint ez is csak ideig-óráig fog jó lenni.
    (Mint utólag kiderült, igazam lett.)

    Erre jött még ma délelőtt egy válasz, amiben megint leírták, hogy távolról mit ügyködtek és nem találtak hibát. Nyilván.
    Illetve hogy kussoljak (röviden és tömören), mert a DIGINet 1000 – FTTH: Garantált sávszélesség: 300 / 75 Mbit/s, a megküldött sebességmérés eredménye a garantált értékeik feletti.
    Viszont most megint ott tartok, hogy 450 és 500 között ingadozik, feljebb nem megy.
    Csak egy esetleges router "pihentetés" után.
    A feltöltéssel nincs gond, 320-330 Mbps mindig.

    Mit tennétek a helyemben? (Bocsi, kicsit hosszú lett :B )

    [ Szerkesztve ]

    Eladó inverteres, wifi-s hűtő/fűtő Fisher klímám: https://hardverapro.hu/apro/fisher_comfort_plus_inverteres_split_klima/hsz_1-200.html

Új hozzászólás Aktív témák