Új hozzászólás Aktív témák

  • ferob

    őstag

    válasz bluobluo75 #25191 üzenetére

    A te esetedben leginkább a huzalméret szempontjából nem mindegy az, hogy rá tudsz-e krimpelni egy CAT6-os UTP kábelre egy normál csatlakozót, mivel vannak olyan kábelek, ahol az erek önmagukban is vastagabbak, így a normál CAT5 csatlakozókba ezeket az ereket nem, vagy csak nagyon nehezen fogod tudni belepréselni, de akkor sem garantált a megfelelő működésük.
    Maga a két csatlakozó között van különbség és elég könnyű is megállapítani, hogy melyik-melyik, mert a CAT6 csatlakozó esetében azon felül, hogy a furatok valamivel szélesebbek, az erek két sorban helyezkednek el, de a bekötésükben különösebb eltérés nincs.
    Ennek alapjában egyéb okai is vannak, amibe kár hosszan belemenni, de egy CAT6 csatlakozóval növekszik az átviteli teljesítmény, de eltérő a közelvégi áthallás is, így sokkal kevésbé zajosabb megoldást jelent.

    Ha vásárolni készülsz ilyesmit, akkor érdemes megnézni, hogy valóban olyan csatlakozót adnak el neked és nem csak ráfogják, hogy CAT6, mert nagyon sok helyen azt se tudják, hogy mitől az, így ráfogják a hagyományosra is, hogy az bizony CAT6.

    Én magam egy igen jó minőségű CAT6 kábelt használok megfelelő csatlakozókkal egészen az optikától, teljes hosszúságban, mert gondoltam a jövőre is, bár az még várat magára, hogy komolyabb haszna is legyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák