Új hozzászólás Aktív témák
-
hfrici
aktív tag
válasz szetcsuszott #16698 üzenetére
Akkor ez nem bírna el 2 kamerával?
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz hfrici #16697 üzenetére
A Miután itthon 20ezer alatt nincs semmi, fölötte is vagy 50ezerig ugyanazok a kínaiak, amik alin 25 $ tól már megvehetők, én onnan rendelnék. Sőt, onnan rendeltem . De ezekhez vagy csak 1 kamerát tudsz csatlakoztatni, vagy a routert, úgyhogy kell még hozzá egy switch. Az itthon sem sokkal drágább mint Kínából.. Árukeresőn vagy 80ezerig nem láttam olyat, amin van egynél több lan csati.
[ Szerkesztve ]
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
válasz hfrici #16695 üzenetére
Ha a kamera nem tud SD kártyára menteni, akkor vagy felhő (előfizetéses) vagy egy NVR nevű eszköz, tetszőleges méretű HDD-vel. Ezekből létezik több variáns, 4,8,16 csatornás (ennyi kameráról tud egyidőben rögzíteni maximum), van, ami routerbe dugható, van, amibe be lehet dungni a kamerákat (ebből van PoE képes is), és csak az NVR megy a routerbe.
A kérdés, hogy tervezel-e később bővíteni. Arra érdemes még figyelni, hogy az NVR milyen felbontásban képes rögzíteni, és a kameráid mit tudnak (érdemes a jövőre gondolva jobbat venni).
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
hfrici
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni!
Szert tettem 2 db ONVIF P05-7C kamerára, amiket ASUS RT-N56U routeremmel üzemeltetek.
Kérdésem: mi az a legalapabb, ami még kell, hogy menteni tudjam a felvételeket? -
válasz strcpy #16691 üzenetére
A kamerát azért választottam, mert erről van infó a topikban.
Nézegettem ezt a szettet, de a kamerákról semmi infót nem találtam. Külön PoE Switch azért lett, mert később jobban bővithető, kisit kevesebb kábellel megoldható a dolog.Ha beruhzázol a szettbe, kíváncsian várom a véleményed egyébként, főképp a kamera képmnőségét illetően.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz szetcsuszott #16599 üzenetére
Nem tudom, hosszú távon mennyire lesz stabil és használható, de leírom, hátha valakinek hasznos:
Net csiholása sim kártyáról okostelefonnal nyaralóban router nélkül:
Adott egy bármilyen régi tré okostelefon, belekerül a sim kártya, amiről kilövöm a wifit.
Erre rácsatlakoztatok egy 10$-os kínai wifi repeatert amin van egy LAN port. A LAN portot összekötöm a switch-csel, azt meg az NVR -rel. A telefonhoz nem kell töltő sem, mehet egy usb kábellel az nvr egyik usb portjára, onnan tölt. Kipróbáltam, működik.[ Szerkesztve ]
Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
strcpy
tag
Akkor úgy tűnik, hogy mi hasonló árban, hasonló rendszert szeretnénk.
Egy Hiseeu POE-s NVR + 4db Hiseeu "5MP"-es kamera, szettben a Banggood cseh raktárából, 55 eFt.
Vagy te direkt választottál HB615-öt, külön NVR-rel és POE switch-csel?@vacs (#16688): A minap futottam bele Aliexpress-en egy ANBUIX PTZ kamera értékelésébe, ahol a vevő szétszedte az "5 megapixeles kamerát", amibe a datasheet-je alapján egy 2MP-es szenzort tettek.
-
vacs
Topikgazda
-
A Reolink hasonló szettje ennek duplája. Hazai árhoz képest baráti, de nagyon nem fér be a keretbe. Néztem olcsóbb 1080p szettet, de az is 40k, szintén HDD nélkül, akkor már inkább több, de jobb minőség. Egy 250es koros, de aránylag keveset futott HDD-m van, pár hónapig elketyeg arról, aztán kap jobbat.
-
-
Igazából összenéztem, és kábelek nélkül kijön 62k pénzért, szállítással együtt 4 darab Hiseeu HB615, egy szintén Hiseeu 8 csatornás NVR (HDD nélkül), és egy Hiseeu POE-X1010B 10 csatornás PoE switch, minden Cseh raktárból, Banggood-ról. A kamerák épp akciósak a Cseh raktárban, Kínából +3k darabja. A HDD még elég húzós, mert WD Purple kellene. Ezekről mind jókat olvastam, a kamerák említve is vannak az összefoglalóban.
-
LógaGéza
veterán
Reolinkból az E1 Pro erre tökéletesen megfelel, mozgásfigyelés is van benne, amire kérhetsz applikációban riasztást, oda-vissza hanglejátszás, mozgatható elég nagy körben. Applikációja pedig az egyik legjobban használható, mind az Androidos, mind a PC-s változat.
Ha érdekel egy csak kipróbált, küldj egy PÜ-t"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
vacs
Topikgazda
Szia.
4 db, 5Mp-es kamera rögzítővel, 60-ért még Kínából sem igazán lesz!
Nézegesd az ANBUIX, ASECAM, AZISHN, BESDER, BOAVISION, ESCAM, GADINAN, HISEEU, MISECU, TECHAGE, SMAR, USAFEQLO ... store-okat Aliexpess-en.
Ezek a XiongMai (XM) Tech OEM gyártó termékei (XMEye és ICSee mobil appal működő kamerákat jelenti), majd száz különféle forgalmazó veszi meg és értékesíti tovább saját márkaneve alatt a termékeit, a teljesség igénye nélkül néhány példa.
huan: a TPlink és a Xiaomi kilőve, mert nincs pc app.
Az Eufy kamerákban van gyereksírás felimerés (elég vicces ahogy a videóban anya rászól apára ), ami azért jól jöhet, de itt sincs windows app.
Bluestacks android emulátorral többé kevésbé megoldható!
Így marad a Reolink, vagy természetesen a Hikvision és Dahua pl.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
huan
őstag
Sziasztok,
Szeretnék itthonra, babafigyelőnek egy kamerát ebben a kategóriában:
PTZ beltéri (Pan-Tilt-Zoom → motoros forgatás-döntésre képes kamera)Tudnátok olyat ajánlani, ami pc-ről is nézhető több felhasználónak és belföldről megvásárolható?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Aktív PoE Switchbe is dughatsz nem PoE képes eszközt is, ha nem lehet azon keresztül tápolni, akkor egyszerűen nem adja ki neki a feszültséget.
Passzív PoE switchnél ez máshogy van, ott egyből kiadja minden portra, nem válogat.
Én ilyen PoE switchet vettem, 4 port + 2 uplink, utóbbikra mehet a router és az NVR, a maradékba pedig a 4 kamera, tökéletesen működik: [SZSSCEE PoE Switch]"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
válasz markussandor #16678 üzenetére
Oké, akkor következő kérdés. Jelenleg a szolgáltatói routert használom, ami 4 portos, ebből 3 már használatban van (2 IP TV beltéri, egy PC), szóval gondolom akkor nekem kell még egy gigabites switch is, amibe megy az NVR és PoE Switch, vagy az összekötése úgy néz ki, hogy a PoE switch uplink portjai közül az egyikbe megy az NVR, a másik megy a router felé? Vagy a kettő közül bármelyik opció oké?
-
Rick4
félisten
válasz markussandor #16678 üzenetére
Azt hogy lehet tudni, hogy egy kamera poe-t kaphat, vagy nem? Mert oké, hogy feladom, és egy kábelen felmegy minden, majd a padláson osztom, pl egy ilyen 10K-s poe switch-csel, de ha a kamera olyan,hogy van rajta 12V-os dc lengő aljzat is, akkor a lanról kell leszedni a DC-t egy másik eszközzel, és a DC dugót összedugni a kamerával?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Sziasztok,
kis segítséget szeretnék kérni, mert már teljesen elmerültem a kamerákban, és azt sem tudom, merre van az előre. Felvázolom, mit szeretnék, utána a problémáim.4 kamera, PoE, NVR. Jó lenne 5Mpx (olyan, ami legalább megközelíti, és nem csak ráírva vagyon). 60k környékén áldoznék rá. A Hiseuu-t nézegettem, van is ajánlás fentebb kamerára (abból most 4 darab kijönne 40k pénzből, elvileg 5mpx és PoE), van mellé NVR is, de azon csak 1 LAN port van, így kell egy PoE Switch, ami nekem anyagi csőd már összesen.
Szóval olyan szettre lenne szükségem, ami EU raktárból jön, 4 kamera, 8 csatornás PoE NVR (egyben + a későbbi esetleges bővíthetőség miatt a 8 csatorna), lehetőleg 5Mpx, de igazából mindegy, csak legyen elfogadható képe, és szeretnék megállni maximum 60k pénzből. Létezik ilyen?'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
-
Helga0203
tag
Örülök hogy szóba került a téma.
Ha valaki ért hozzá és szánna rá kis időt, akkor leirhatná, hogy mit hogyan célszerű beállítani a p2p helyett: port nyitás, vpn stb.
Nagyon kevés átlag Jóska lehet, aki ért ehhez!
-
Keef_Lee
senior tag
válasz sambenez #16669 üzenetére
A gyakorlatban nem értem ezek megvalósítását.
Tudom mi a VPN, de ahhoz előfizetés is kell, ha jól gondolom. (Akkor már a VPN szolgáltató megbízhatósága is érdemes odafigyelni.) Egyelőre VPN-t csak az opera beépítettjét használtam.
Ha jól értem VPN-el lehet látni a belső hálózatot kívülről. Ebben az esetben milyen mobil app. lenne használatban és hogyan?
(Az egész fórum ~végig olvasása alatt érzékelem, hogy sok minden magától értetődő néhány tagnak. A többinek meg hézagos. Én az utóbbiak közé tartozom.A másik megoldásként a portforward esetében a portscannerekkel nem esnek be a váratlan látogatók?
Meg ugye ott van az rtsp lehetősége az egyik porton (ha sikerül kideríteni, hogy melyiken) azt hogyan jelszavazom le?[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Simán megy ip alapján kívülről, csak egy portforward kell. Sőt, most van itthon két kamera feltéve, a xiaomi ax3600-as routerben ezek egy az egyben le vannak tiltva a netről, viszont belső ip-n mennek, a syno nasomon a surveilance station meg bárhol nézhető, ahol van net.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
sambenez
addikt
válasz Keef_Lee #16664 üzenetére
Persze, ha van onvif meg rtsp akkor össze lehet lőni akár nvr-rel is. De a p2p-t is jó lenne kikerülni, mert az egy elég nagy biztonsági rés. De még a user manuál is csak ezt a beállítási módot írja.
Én kipróbálnám ha ki lehet deríteni a mac címét akkor a routerrel adnék neki ip-t, és letiltanám a net elérését. Ha így megy akkor kilőhető a p2p. -
Keef_Lee
senior tag
válasz sambenez #16663 üzenetére
#vacs: Köszönöm.
#sambenez:
Igen, és a c310 is tudja ugyanazokat a protokollokat:
TCP/IP, DHCP, ARP, ICMP ,DNS, NTP, HTTP, HTTPS, UDP, ONVIF, RTSPOlvastam valamelyik áruház vevői véleményénél, hogy összelőtte őket az Ispy-al és rögzít is.
Szerintem nem lenne ez a kamera rossz, ha valaki hozzáértő kitaposná az utat, de nem találom leírva még.Olyan érzésem van, mint amikor a málnaPC-t vettem. Ahhoz sem értettem. Igaz csak médialejátszó lett belőle, de azért sokat kellett utána olvasni. Meg időm is több volt. Mondjuk ott volt mit olvasni.
-
Rick4
félisten
válasz Marci112233 #16658 üzenetére
Én fognék egy hajszárítót, és este megkérnék valakit, hogy melegítse vele kicsit a kamerát, amíg én nézem a képet, szerintem kb 20 másodpercről van szó, ha látszik a változás, kár tekergetni, törölgetni, akkor tuti el fog tűnni a probléma, szerintem is pára. Ha nagyon meg akarod oldani, akkor a vezeték bemenetnél kinyitod, és beszórsz 5-10 rizsszemet a lyukon. Azok majd szépen felszívják a nedvességet, és nem zavarnak senkit.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz sambenez #16654 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
Közben meghozta a futár. 2db kültéri tapo c310 és 1 tapo c200.
Hosszútávon hátha össze tudom lőni az Onvif miatt valami rendszerbe.
(Nagyon megtetszett az összefoglalóban található 9CH 5MP H.265 mobileNVR board
Mondjuk a speizba, a befőttek közé egy winyoval.)
Viszont addig is valamit kellene ezzel kezdenem. -
Marci112233
addikt
válasz bigrock #16656 üzenetére
Garanciás még így nem babrálnám mert van is rajta egy pecsét amit nem biztos hogy vissza tudok úgy tenni hogy ne látszódjon a szétszedés.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
BeriJan
csendes tag
válasz stickermajom #16560 üzenetére
Ha tömör erű a kábel. akkor a dugó is ahhoz való? Másik kábellel próbáltad?
Nem zárnám ki a kábelezési hibát. -
bigrock
Topikgazda
válasz Marci112233 #16655 üzenetére
Vedd le róla a búrát, próbáld ki úgy.
-
Marci112233
addikt
válasz Morris #16645 üzenetére
Törölgetés már megvolt az nem segített. Az egyik Hyundai képe még így is jónak számít így az úgy marad, bár az egy fa vázas géptároló egyik oszlopán van és ott szinte semmi sincs olyan közel ami zavarná az IR-eket, de a másik mint példa mutatja már vasvázason van és ezek szerint az már zavarja, így forgatva lesz egy kicsit a szögén hátha az segít.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
sambenez
addikt
válasz Keef_Lee #16653 üzenetére
Ha rövide választ adnék akkor az lenne, ne vegyél ilyen kamerát.
Hosszabban, most gyorsan ránéztem egy ilyen tapo c200-ra. Ahogy látom ezekkel pont az a baj ami a xiaomi kameráival, csak a saját ökoszisztémájában használható normálisan.
Nem vennék ilyen kamerát soha, ezért nem vettem xiaomi-t sem, pedig a minőségük kiváló. -
Keef_Lee
senior tag
válasz sambenez #16648 üzenetére
Na, ugye!
Erről beszélek.
A pdf-ben meg benne van, hogy a p2p-t tiltsuk le. (Meg a felhőt, az itt nem gond, mert nincs. meg a UPnP-t)
Na, innét érdekes, hogy az átlag (l)user akkor mit csináljon.
Még azt se tudja, hogy kezdjen hozzá. (Én se.)
De olyan videót, leírást 2 nap alatt sem találtam, ahol a Tapo kamera beállítását másképpen kezelné. Pedig elég elterjedtnek tűnik. -
Rick4
félisten
válasz sambenez #16651 üzenetére
Nem, pl rácsot, vizesárkot nem tervezek, fegyveres őrséget meg végképp nem. Egyszerűen csak túl sok minden van, amit megvettem, és nem szeretném ismét kifizetni. Ráadásul mindezek nem feltétlen csak biztonsági célt szolgálnak, és az átalakítás alatt nincs különösebben nagy költsége a ups-es ágnak sem. A többi dolog meg filléres tétel, inkább csak megnyugvás irányába viszi a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz BPeter01 #16617 üzenetére
Erre van viszonylag egyszerű megoldás, a másik faluban lakó rokon nvr-je veszi a te kamerádat, a te nvr-ed pedig veszi az ő kameráit, ha nála van valami, a tieden a felvételek megmaradnak, fordítva ugyanúgy.
Amúgy meg itt most lesz házátalakítás, rejtett üreg széfnek, nvr-nek, falba rejtett lan kábelezés, + a villanyóra után külön 230V-os szál egy 1KW-os szünetmentesre, amiről utána egy ág megy minden fontos helyiségbe, külön ups-es konnektorok lesznek, rádugva a dolgokat, még áramszünet idején is megy minden tovább, pluszban egymásra is néző kamerák, riasztó, mozgásérzékelő, stb stb.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
Keef_Lee
senior tag
Nekem az nem egyértelmű, hogy ez a kamera a youtube-os gyors setup videók alapján telepítve mekkora biztonsági kockázatot jelent.
Mert itt, az összefoglaló elején található 47 oldalas pdf-et végigolvasva, tulajdonképpen minden ajánlott beállítási lehetőség így kimarad.
(Nem is találni részletes beállítási leírást sehol. Csak a "QR kód... aztán jé! már működik is", jellegűeket.) -
Morris
veterán
válasz Marci112233 #16644 üzenetére
Törölgesd meg a lencsét, és állítsd más pozícióba ha zavar. Magát a a kamerát.
-
GreenGoblin
őstag
Eufy szosszenet:
Mar egy ideje Eufy termekekkel vettem korbe magam es ebben a posztban osztanam meg a tapasztalataimat/eszreveteleimet veletek.
Adott:
Eufy 2C kamerak belteri modemmel
Eufy ajto erzekelok amik a belteri modemre csatlakoznak
Eufy 2K belteri kamera, ami ablakuvegen keresztul oriz
Eufy 2K Pan & Tilt kamerak.
Csomagolas, elso benyomasok:
A csomagolas tokekeles. Minosegi, minimalista. Kicsit a Ring csomagolasara hajaznak. Kezbeveve, kinyitva a dobozt erzi az ember, hogy itt nem olcso dolgot rejt a doboz. Pedig az aruk a konkurenciat tekintve versenykepes, sot ala is araz nekik rendesen.
A termekek sem a legolcsobb anyagokbol lettek osszerakva. Van sulyuk, nem recsegnek/ropognak. A sokkal dragabb konkurencia mellet, mint pl. az Arlo, Nest mellet sincs okuk szegyenkezni. Sot inkabb forditva igaz.
Elso benyomasok 10/10
Setup:
A 2C kamerak illetve az ajto erzekelok a belteri modemre csatlakoznak ra szoval elobb a modemet kell beallitani. Az elso beallitasnal a modemet vezetekesen (adnak hozza gyarilag) a routerre kell kotni es kovetni az utasitasokat. Beallitas utan maradhat osszekotve a routerrel ha stabilabb kapcsolatot szeretnenk, de mukodhet wifi-skent is termeszetesen.
A 2C kamerakat es az ajto erzekeloket ezutan csatlakoztatjuk ra a modemre.
Minden nagyon egyszeru es gyors. Pillanatok alatt kesz az egesz.
A belteri kamerak egybol a wifire csatlakoznak. Nincs kapcsolat koztuk es a belteri modem kozt.
Mind a kulso mind a belso kamerakhoz adnak tiplit es csavarokat a rogziteshez. Nem a legjobb minosegu tiplik de nem is kell nagy sulyt tartaniuk szoval a celnak megfelelnek.
En kb. 2.5-3 meter magasra raktam fel oket az epeluet sarkara igy sregen latja a figyelendo teruletet. Ha szembe rakjuk azzal a terulettel amit figyelunk akkor a mozgast kesobb erzekeli mint ha az elore beallithato zonaba, latoterbe oldalrol jonnenek be.
A belteri kamerak a szoba sarkaban csucsulnek. Minegyik kameranak eleg nagy latotere igy garantaltan semmirol nem maradunk le.
Az ajto erzekeloknel csak arra kell vigyazni hogy ne tegyuk messze egymastol a ket erzekelot. Lehet csavarozni (adnak hozza) vagy ketoldaluval (rajta van eleve) felragasztani.
Setup 10/10App:
Eufy Security az app neve. Az IOS es az Android verziok kicsit maskent neznek ki. Amit en vettem eszre az annyi, hogy IOS-en sokkal minosegibb, mig Androidon sokkal gyorsabb. De amugy tok atlathato. Fooldalon latjuk a kameraink, egyebb okos eszkozeinket. Alul egy savban vannak a kovetkezo menupontok.
Eszkozok (ami a fokepernyonk), Esemenyek, Biztonsag es Felfedezes.
Az esemenyeknel latjuk a felvett mozgasokat ahol tudunk tobbfele keppen szurni.
A Biztonsagnal tudjuk elesiteni a rendszert vagy pont az ellentetet ill. Tudunk egyenileg is letrehozni automatizalni ugymond. A felfedezes resz maga a bolt ahol tudunk tovabbi keszulekeket vasarolni.
Az app maga nagyon atlathato es ertelmesen van felepitve.
Viszont vannak olyan reszek amik hianyoznak nekem. Pl. timelapse funkcio tok jo lenne. Jo lenne ha elesitenem a rendszert akkor mindent egyszerre elesbe tenne. Jelenleg kulon kell bekapcsolni a belterit es ezzel aktivalodnak a ra kapcsolodo dolgok. Ill. Minden belterit egyesevel kell elesiteni, mert nem kapcsolodnak a belteri modemre.
Aztan a motion zone a kulteri kameraknal limitalt. 3 darab teglalap alaku zonat tudunk leszurni de mivan ha a figyelendo terulet nem szogletes alaku, mint pl. az en esetemben. Illetve nem tudunk kisatirozni zonat amit figyelmen kivul hagyjon. Reolink-nel ezt ujabban tudjak. Privacy Shade vagy mi a neve.App: 6/10
Pro-Contra:
Pro:
Teljes vedelmi rendszer kialakithato az Eufy-val. Van itt kulso-belso kamera. Napelemek a folyamatos tolteshez. Ajto-ablak erzekelok, mozgas erzekelok. A belteri modem riasztokent is funkcional. Letezik doorbell is hozza csengo bar azt a modem is tudja. Szoval egy rendszer, egy app ami mindent tud.
A support nagyon jo. Segitokeszek es nem kell sokat varni a valaszra toluk. En sokszor beszeltem veluk. Ma is pl. Kuldtek nekem mar 2 ajto erzekelot ingyen, ketto kulteri kamerat ingyen meg most fognak harom kamerat ingyen. Bar mondjuk ez elore vetiti, hogy azert van baj boven.
A termekek ara nagyon jo. Sokszor akcioznak is, szoval erdemes figyelni.
A 2C hatotavja brutal jo. A belteri modemtol kezdtem eltavoldoni es figyeltem mukodik-e meg, van-e jel. Kimentem a kert vegebe. A tav kb. 20-30 meter lehetett plusz fofal es ketto valaszfal is arnyekolt. Reolink akkus kamerak pl. felutig sem jutnanak el.Contra:
2C sokszor elmulasztja felvenni az esemenyeket meg akkor is ha mindent maxra allitok
Ha esik az eso akkor az az egy-ket esocsepp ami megmarad a lencse elott megtori a fenyt es az IR sugarak miatt az esti felvetel hasznalhatatlan. Erdemes esovedett helyre tenni.
Az ejszakai mod es a LED-es vaku nagyon gyenge. 1-2 meterig okes de utana hasznalhatatlan a minoseg.
A belteri modem 16 gigas csak. Eufy mar evek ota igeri, hogy lesz opcio boviteni hisz ott az USB bemenet de ezek csak ures szavak ugy fest.
Eufy olyan tomoritest hasznal ami miatt a 16 giga boven eleg viszont a felvetel minosege issza meg a levet.
Sokszor pixeles a felvetel a 2C-nel foleg a videok elejen mikor a kamera feleled.
Az akku a 2C-knel 180 nap a gyarto szerint. Nalam 3 max. 4 honap de en eleg forgalmas helyen lakok. Sok a mozgas-joves menes.
A beallithato zonakrol mar beszeltem, hogy nem tul praktikusak, sot este semmit sem ernek, mert a rendszer hidegen hagyja es biztonsagi szempontbol minden mozgast felvesz. Ha emberre volt csak beallitva az erzekeles azt este figyelmen kivul hagyja a rendszer es mindent felvesz...probal.
Belteri kameraknal is van hiba boven. Random Offline-ba mennek, a Pan and Tilt fogja magat es elkezd porogni es masik pozicioban all meg mint ahol volt. Random ujraindulnak, ki-be kapcsol az IR este. Limitaltan tud lefele nezni a Pan and Tilt szoval ne tegyuk magasra vagy ha igen akkor fejjel lefele. De hogy jot is mondjak a video minoseg, az ott van rendesen.A fenti hibak miatt reklamaltam folyamat Eufynak. Kuldtem nekik ertekeleseket, javaslatokat ajanlottam es probaltuk egyutt megoldani a hibakat de minden esetben cseret kaptam. A regi termekeket megtarthattam.
Osszegzes:
Eddig volt Ring rendszerem, de ment vissza, mert ott meg ennel is rosszabb volt a helyzet mindenben.
Aztan volt Wyze korszak ami nagyon jo volt utolag belegondolva sokmindenben jobb is volt, mint az Eufy de tuladtam rajtuk is. Most pedig ugy fest Eufy is megy a levesbe ha eltudom adni oket aztan Reolink-be ruhazok be. NVR rendszer nalam nem jatszik. Nem fogok falat atfurogatni. Viszont ok csak kamerakkal foglalkoznak sajnos. Nem lehet teljes biztonsagi rendszert kiepiteni ugy mint Eufy-val.7/10 a vegszo. Ha plecsnit kene adni akkor Tetszett illene ra a legjobban.
Akinek kerdese van nyugodtan irjon. Szivesen segitek, valaszolok.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
Morris
veterán
válasz Marci112233 #16641 üzenetére
Ir ledek visszatükröződése. Ha állítasz a kamerán el fog tűnni.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Analóg kamera képéről van szó, de szerintem ez most mindegy hogy nem IP, mert a képpel kapcsolatban van kérdésem.
Adott a Hikvision kamera IR képe ami szerintem tökéletes. Viszont van kettő Hyundai kamera amiknek ilyen képei vannak. [link] [link]
Na most jön kérdés hogy ezek a foltok amit bejelöltem a 2 Hyundai képén azok mik? [link] [link]
Én az IR pontok hőkiadása és a külső hőmérséklet eltérése végett párkicsapódásra gondolok. Jól gondolom ezt vagy ez más probléma lesz? Nappali felvételek tiszták, azokkal nincs probléma.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz nihill #16638 üzenetére
Az összefoglalóban is említett 9CH*4K ONVIF NVR BOARD
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz nihill #16635 üzenetére
Köszönöm, nagyjából mindent leírtál, amit szerettem volna, egy dolog, amivel egy kicsit vitatkoznék:
Szóval mozgás érzékelés NEM működik sehogy sem, csak sima rögzítés.
Nálam mozgásérzékeléssel mennek a Reolink kamerák is. Kép az XMEye appból és az NVR-ből (felkerült egy pókháló hajnalban a kamera elé...). Tekerhető, lépdelhető, villog pirosan a keret amikor rögzít, működik minden funkció. Viszont ez RLC-410/RLC-420/RLC-520-nál van.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
nihill
őstag
Reolink RLC-520A + kínai 32CH/4K NVR board tapasztalatok
A kamera 62$ volt Aliexpress német raktárból, szállítással.Képminőség összehasonlítás az Annke C800-al (4K és 5MP felbontásban)
(sajnos utólag vettem észre hogy nagyon tré lett a fehéregyensúly az Annke kameráknál, erre akkor sajnos nem figyeltem, mindegy felrakom legyen valami)
6 méter
Reolink
Annke 5MP (4k kamera visszavéve a felbontást)
Annke 4K12 méter
Reolink
Annke 5MP (4k kamera visszavéve a felbontást)
Annke 4K
Az Annke színeit nem kell nézni, nem ilyen ha jól van beállítva, a lényeg a felbontás részletessége. Azzal meg szerintem egyikkel sincs gond.Felbontás NVR felől és direktben a böngészőből állítva:
Bár az NVR azt írja, hogy "H.265X" de ez csak sima H.264, nem 65.
Illetve az 5MP az 4:3 képaránnyal van, 16:9-hez kisebb felbontás tartozik (4MP alatt kicsivel).NVR paraméterek, hogy látja a kamerát
sávszélességek összehasonlítása, ugyan arra néző kamerákkal:
Annke 4K = 12 FPS / H.265+
Annke 5MP = 20 FPS / H.265+
Reolink 5MP = 30 FPS / H.264
extra funkciók:
privacy mask:
-NVR-ben nem lehet beállítani
-direktben böngészőből a kamerán IGEN és onnantól az NVR is így mutatja (kitakarja)mozgás érzékelés:
-NVR-ben ugyan kijelölhető a terület de nem reagál rá
-direktben böngészőből is kijelölhető, de arra sem reagál
Szóval mozgás érzékelés NEM működik sehogy sem, csak sima rögzítés.
Gondolom ehhez már a saját rögzítője kellene, vagy SD kártyára rögzíteni.videó rögzítés: hetek óta megy stabilan, azzal nincs gond a kínai boarddal.
App elérés: nekem az XMEye és a saját Reolink app is fenn van, mindkettő kezeli a kamerát.
[ Szerkesztve ]
-
Caranita
aktív tag
Hogyan lett az Annke C800 csőkamera H265+ képes
Kicsit messzebbről kezdem, hosszú lesz, de részletes
Nihill fórumtárs javaslatára cseh raktárból Alin rendeltem egy Annke szettet, az előtte teljesen laikusként kiválasztott AHD Provision szett helyett. Azóta is imába foglalom nihill nevét, olcsóbban sokkal sokkal jobbat kaptam
Megérkezett a kameraszett, minden a leírásnak megfelelő, majd beírta ide valaki, hogy az Annke oldalán 70$ minden C800 kamera, így gyorsan rendeltem is 2db-ot, amiket az utcafrontra szántam. Ott jobban süt a nap, így a bullet kamerát választottam, hátha kevésbé lesz zavaró a napsütés, és elrettentőbb is talán, mint a turett.
Érkezés után szobában rögtön rádugtam az NVR-re, első dolgom lett volna beállítani a felbontást, kódolást, amikor szembesültem vele, hogy bizony a csőkamera nem tud H265+-t.
Nem akartam elhinni, hiszen tökugyanaz minden, csak a ház más, de az Annke specifikációban is így szerepelt, így eléggé mérges voltam magamra, hogy ezt nem csekkoltam le
Mivel nem hagyott nyugodni a dolog és teljesen logikátlan is volt, elkezdtem fórumokat bújni, több helyen olvastam hogy az Annke teljesen megegyezik a Hikvision-nel, egyedül a logó és a firmware más.
Végül egy Amazonos review adta meg a kezdő lökést, hogy belevágja a firmware cserébe.
TekzMekz user véleményének lényegi része:
On the down side, if you try to get a firmware update from Annke's website for these cameras, you will not find anything available. If you contact them about it, they say they don't recommend updating the firmware unless directed by a support tech when troubleshooting an issue. That is totally bogus and I should deduct stars from my rating just because of that, but fortunately these cameras have not been crippled to allow only Annke's firmware (like a few OEM cameras out there). These cameras can be upgraded using Hikvision's own firmware, model DS-2CD2383G0-I, which you can find on Hikvision's website.
When you upgrade using the Hikvision firmware, you can then add the cameras to your 3rd party NVR (I use Synology) by brand and model, instead of using ONVIF. This gives you access to all the advanced detection features, H.265+, etc.
Senkit ne zavaron meg, hogy az amerikai kolléga más modellt adott meg, megnyitva a firmware leírását láthatjuk, hogy a Hik nem bonyolítja túl a dolgot, és rengeteg kamerának ugyanaz a szoftvere (eltérő ház, felbontás, funkciók ellenére is)Beléptem IE-n keresztül az NVR beállításokba, majd onnan át a kameréba.
A HikvisionEurope-ról letöltött szoftvert kicsomagoltam, majd a kamerabeállításokban betallóztam a firmwaret, és elkezdődött a frissítés.
KB 3 percet vett igénybe, ezalatt újraindult a kamera, és az app is hibát jelzett, majd a végén egy teljesen megújult kamera felület fogadott.
A régi Annke design átállt Hikvisionre és megjelent a mágikus kapcsoló a H265+-ra vontakozóan.Sajnos a firmwarecsere ellenére az FPS lehetőségek maradtak, pedig ha megnézzük a Hikvision DS-2CD2085FWD-I speckót láthatjuk, hogy 8MP-nél tud 20FPS-t, míg az Annke csak 12,5-öt.
Azt gyanítom, hogy az NVR-t is Hik-esíteni kéne, az majd egy következő projekt lesz
-
vacs
Topikgazda
válasz janakbacsi #16618 üzenetére
Icsee appban nem igen van különbség a wifi és kábeles kamera között.
WiFi-n így kell: kép
Nekem mondjuk pont kábelesen van összekötve, de már nem emlékszem hogyan állítottam be.
Ha tudod most a kamera sorozatszámát, akkor az Add Device résznél válaszd az alsót (Scan the qr code ... ) és ide írd be, jó lesz!(^)(>.<)(^)
-
X2
csendes tag
Lehet hogy butaságot írok de mintha a Hiseeyou úgy oldotta volna meg hogy a kamerák direktben a az Nvr-rel kommunikálnak nem a routerrel. Azaz a streamet onnan kéne kinyerni. Az valahogy nem megoldható hogy az adatfolyamot ami a wincsire megy még a vincsi előtt valahogy kettéosztani?
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz Caranita #16627 üzenetére
Ülj le, gondold át, hogy mit csináltál és írd le nekünk szépen okosan, hogy én bele tudjam írni az összefoglalóba.
Lehet rosszul értem, de egy annke kamerára tettél Hikvision firmware-t?
Honnét tudtad hogy melyik jó hozzá?
A C800 az 8MP-en csak 12 fps-t tud, nézd meg hogy a Hikvisionnel mennyi!(^)(>.<)(^)
-
Caranita
aktív tag
Érdekesség, bocsi ha már volt.
Azt olvastam itt is, hogy az Annke kamerák egy az egyben Hikvision termékek más matricával.
Ami viszont meglepő volt, hogy az addig H265+-t nem tudó C800 csőkamera Hikvision firmware-rel hirtelen tudni kezdte
Csodálkoztam is, hogy miért tudja a turret, míg a bullet nem, Annke hivatalos speckóban is így van feltűntetve, de szerencsére megoldódottNVR felülete még Annke: [kép]
kamera felülete már Hikvision: [kép]
szépen megjelent a H265+, ami előtte Annke színekben nem volt ott[ Szerkesztve ]
-
BPeter01
tag
Egon: lehet, hogy ahol te nézed ott 6 méteren megy, de akkor az oszlopnál támadnak, vagy olyan helyen amire nem is gondolnál. Fog 20 méter kötelet a végén egy tégla, átdobja, összefogja, letépi.
Szomszédban levő markos legények, meg csak önámítás. (tapasztalat sajnos)
Villanyóra lezárás lehet, hogy csak fél percet jelent, akksis flex mindent visz.
Ispi: nem jól érted, 2 különálló kamerarendszerem van mindkettő szünetmentessel, stb.
Akksik, elemek jók, de mondjuk 2-3 év múlva nem biztos, hogy ennyire alapos leszel és pont akkor nem lesz bennük elég szufla. (magamból kiindulva)
Motrola: Odáig még nem jutottam el, de szerencsére net szakadáskor a synology elég gyorsan értesít, hogy elveszett a kapcsolat, és annak az e-mail jelzése eléggé hangosra van állítva a telefonon.
Van otthon 2 kutya és napközben amikor hazanézek, a kutyákat szoktam figyelni, ha békésen szunyókálnak akkor nyugi van. (az egyik kutyaházban is van kamera)
Letagadom, de csak leírom, hogy a kocsibejáró oszlopaiba bele van fúrva 1-1 sony chippes pinhole kamera, amik az utcát nézik, has magasságból. (olyan ami a bankautomatákban is van)Üdv: BPeter
-
Egon
nagyúr
Zárni kell a villanyórát. Netkábel alsó hangon 6 méter magasban megy, azt megnézem hogy mivel szakítja el.
Nekem szerintem percekbe telne mire le tudnák nyomni az áramot (a kamera addig küld riasztást (mozgásérzékelésre), a negyedik szomszédban pedig autófényező üzem van, mindig dolgozik ott 3-4 markos legény - részletezzem?
Biztonságtechnikában jártas ismerősöm ezért mondta, hogy minimum 2 kamerával vegyem a front részt, mivel általában onnan indul az "akció", és ezek a kamerák legyenek erős átfedésben egymással, illetve nem baj ha látják egymást."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
ispi
tag
válasz sambenez #16620 üzenetére
Nincs neki, a mozgás és nyitás érzékelők elemről mennek, a vevő/sikítozó egység meg sima 9V-os adapterről, de egész minimális fogyasztása lehet, szerintem pár db 18650-es akkuval megoldom majd, 1-2 havonta történő töltéssel kombinálva.
Csak az normális, akit nem ismersz eléggé.
-
ispi
tag
Köszi a történetet, minden ilyen tanulság! Sajnos vannak, akik mindig 1-2 lépéssel előttünk járnak. Igen, a meleg padláson már gondolkodtam, persze bármilyen tetszőleges eldugott hellyel helyettesíthető. A szünetmentesen is gondolkodtam már épp a villanyóra egyszerű kiiktatása miatt, amikor a ház alsó, pince-garázs szintjét pakoltam tele visítós riasztóval, mert az érzékelők hiába mennek elemről, ha a sziréna/vevő egység hálózati tápos (megnézem már valamikor mennyit fogyaszt, lehet, hogy annak elég lenne pár db. 18650-es akku is...). Ha jól értem, akkor nálad NVR RAID üzemel külön HDD-vel, szimultán rögzítéssel. Biztosra kell menni, az igaz. De az is kérdéses nekem, hogy ha valahol látnak kamerákat, a többi házon pedig nem a környéken, akkor nem pont azt jelenti-e ez a betörők számára, hogy ott értékesebb dolgok vannak, amiket nagyon védeni akarnak és pont oda érdemes betörni, még ha kicsit macerásabb is...
-
janakbacsi
őstag
hiseeu kínai kamerát vettem, kábellel tervezem összekötni a routerrel. van valahol részletes leírás arról, hogy hogyan kell ilyen esetben beállítani a telefonon futó icsee appot?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
BPeter01
tag
Kicsit off, de okulni jó egy megtörtént esetet írok le:
Fehér furgon 2 festőnek álcázott betörő, az egyik levette a kocsi tetejéről a létrát kirakta a járda közepére. Aki arra jött avval jópofizott és a postaládára kiírt nevet mondogatta, hogy a Kovácsékhoz jöttünk felmérni, festetni akarnak, remélem megegyezünk. Másik kolléga kapun bepattant egy gereblye szerűséggel leszakította a net kábelt és elvágta. (optikai)
Utána villanyóra lenyom és kb 20 perc alatt kipakolt mindent amit jónak látott.
Az utcabeli öregasszonyok akik mindenről tudnak még mondták is, hogy mennyire szimpatikus fiatal ember volt a kapuban, persze a rendszám sem lett meg.
Kamerán fentről nézve baseball sapkás ember megy a villanyórához és mivel nem volt szünetmentes ennyi. NVR-t magukkal vitték.
Ennek tudatában minimum fél órát tudó szünetmentes, és nagyon elrejtett rögzítő.
Én beteg vagyok nekem 2 db 8 csatornás rögzítő távol egymástól, és nagyon elrejtve, beépítve. Padlás szerintem nem nyerő, mert nyáron 50 fok is lehet.Üdv: BPeter
-
ispi
tag
Az NVR össze van kötve a routerrel, amin keresztül elérem a kamerákat és a streameket a helyi hálózaton és távolról is, pl. az erre a célra írt appokkal. A streamet a kamerából az FTP-re nem az NVR-ből szedem ki, hanem az közvetlenül a kamerából megy az FTP szerverre, miután a kamera kliens appjával beállítottam az elérést. Az NVR csak a TV-n történő, valós idejű kameraképek megjelenítésére szolgál amellett, hogy kezeli a kamerák hálózathoz történő csatlakozását kb. annyiban, mint egy POE switch, valamint, hogy legyen mit földhöz vágnia/ellopnia a betörőnek és így azt higgye, hogy így a felvételek is mentek a levesbe. Ha nem kellene TV-s nézés, akkor az NVR kiváltható lenne egy POE switch-csel. De eddig mindez csak elmélet, épp találgatom, hogy hogy lenne jó, még a tervezgetés szintjén tart a dolog a neten, a kinézett gyártónál ill. a fejemben lévő vélt, vagy valós információk alapján. Ha hülyeség amit írok, majd valaki megcáfol.
-
ispi
tag
Engem is épp ez foglalkoztat, de úgy tűnik, hogy a kamera gyártók biztosítanak csak saját kameratípusokhoz felhőt és ahogy látom, főleg FullHD kamerákhoz, így használhatóak a speciális funkciók is. Ha nekem pl. 4 db 5 MP-s kamerához kellene felhő full minőségben, folyamatos felvételhez, az elég combos tárhelyet kívánna, akár csak egy egyhétnyi felvételhez is már, nem beszélve a sávszélességről, amit folyamatosan foglalna (bár ez a kódolástól is függ, mennyire fáj). Vannak kamerák, amik FTP-re tudnak menteni (pl. https://bit.ly/31PltCb) és még a spec. funkciók is működnek. Esetleg fölteszek a padlásra egy Raspberry-t az NVR-ből kivett HDD-vel, csinálok rá egy FTP szervert és így a TV-n nézhető minden az NVR-rel, a padláson pedig, ahova talán nem megy föl a betörő, mentődik a felvétel. Így hirtelen ez jut eszembe, vagy ugyanez dedikált NAS-sal szintén padlás variációban, így helyi hálózaton le van rendezve a dolog, nem kell tárhelyet bérelgetni és csak a betörő alaposságától függ, hogy még esetleg ez is kevés lehet.
-
vacs
Topikgazda
válasz Caranita #16611 üzenetére
Szerintem, ránézni az élő képre teljesen felesleges a 8MP-es fő stream!
Tapasztalataim szerint a legtöbb mobilos app direkt nem a fő streamet tölti be ezzel spórolva az adatforgalommal.
Állítsd be a mobil appban a második streamet, bőven elég lesz, aztán ha kell, akkor két kattintással tudsz váltani az első streamre.(^)(>.<)(^)
-
Caranita
aktív tag
köszi a választ, akkor itt lesz a gond
a 2db 8MP-es kamera max felbontásra van állítva, és az appban fő streamként jön mind a kettő, a 150-es netemnek meg az elméleti maximum feltöltése is igen kevés, nemhogy a garantált minimum
lehet lejjebb veszem 5-re, úgy lehet nagyobb fps-t beállítani, plusz upgradelem a csomagom
-
vacs
Topikgazda
hfrici: a Reolink Argus bármelyik modellje ajánlott, a pénztárcád és az igényeid döntenek.
Caranita: amikor az élőképet nézed mobilnetről, akkor az otthoni interneted feltöltési sebességén múlik minden!
Egy 2MP-es kamerának 5MBit-es sebességre van szüksége, ha a fő streamet nézed.
Ez egy 8MP kameránál elvileg 20 MBit.myke7: topikösszefoglaló végén Beltéri PTZ kamerák között vannak számodra megfelelőek.
(^)(>.<)(^)
-
X2
csendes tag
Van egy 8 csatornás Hiseeu wireless NVR -em. Azon gondolkoztam hogy az okos betőrő elviszi vagy földhözvágja ha bejut, így hiába a mentés a beépített vincsin. A felhős időnkénti backup az előbbiek miatt szintén nem jó mert pont az a rész fog hiányozni róla ami kéne. Tehát a folyamatos felhőbe vagy máshol levő szerverre történő párhuzamos streamelés lenne jó. Erre van valami bejáratott megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
myke7
tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani valami "lowbudget" ip kamerát, amivel egy kicsi szobát, azon belül is a fal egy pontját szeretném néha-néha ellenőrizni? Rossz tapasztalatom volt beázás miatt, de emiatt nem mindig szeretnék a lakásba személyesen ellátogatni.
Kábelezés esélytelen. Így wifi képesnek kellene lennie. Android, ios vagy windows-al is jó ha kommunikál. -
Caranita
aktív tag
sziasztok,
Nihill fórumtárs javaslatára vettem egy 4 kamerás Annke szettet, kiegészítve 2 plusz csőkamerával.
Egyelőre csak 2 csőkamera működik, minden beállítva, appon is látom a képet.Ami fura, hogy ha telefonon nézem a live streamet, xboxozás közben megugrik a pingem, totál belassul az egész háló (pedig telefonnal még csak nem is csatlakozom wifire)
Az NVR a UPC connect boxba van bekötve cat5e utp-vel, míg a többi eszköz meshre kapcsolódik, ami szintén egy gigabites portba van bekötve a CB-ba.
Ez mennyire normális?
150es netem van, kevés lenne?Illetve appon nézve vagy visszanézve sokszor szaggat a kép, gondolom ez is a hálózat miatt, nvr-ről visszanézve tökéletes.
-
hfrici
aktív tag
Üdv Mindenki! Kültéri mozgásérzékelős, akkus, éjjellátó ip kamerára kérnék javaslatot. 10X10 méteres területre. Nyestet figyelne.....
[ Szerkesztve ]
-
GreenGoblin
őstag
Ja majd összeszedem ha lesz időm. Amúgy filózok, hogy eladom a 2C-ket és leváltom egy Reolink Argus Pro 3-ra. Vagy spórolok azt megveszem a Lumost. Vezetékes mindig jobb. Csak nem lenne kedvem falat furni. Lehet ajtó vagy ablaknál vinném ki a kábelt ott.
.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.
-
szetcsuszott
aktív tag
Nem, a switchnek rendes bedugós tápkábele van, mint az asztali számítógépeknek. Szóval vagy egy kábelsínben lehozom a switchből az utp kábelt, és ugyanabban felviszek egy háromeres kábelt, aminek a lenti végére szerelek egy dugvillát, a fentire meg egy dugaljt, de ez így már 2 vezeték. Akkor már majdnem mindegy, ha a három kamera utp-jét hozom le, és lent lesz a switch...
-
vacs
Topikgazda
válasz szetcsuszott #16599 üzenetére
Ilyen tápvezeték hosszabbítóra gondolsz?
GreenGoblin: ha megírod újra az Eufy-t, akkor cserélem és a régit törlöm.
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz GreenGoblin #16600 üzenetére
Az a baj, hogy arra nem tudom rákötni az nvr-t [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest