Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz BBéci #17705 üzenetére

    őszinte leszek: az egri korona borháztól olyan bort, amit én szívesen innék, még soha életemben nem kóstoltam. fogalmam sincs, hogy évekkel ezelőttig, amikor végleg elástam őket, pont ezt a turánt kóstoltam-e. de, mivel ennyiszer szóbakerült, lövök majd egyet valahonnan, ránézek, és ha finom, jó bor, elsőnek írom majd meg. addig az általam kóstolt megszámlálhatatlan palack bor ismeretének birtokában maradok erősen szkeptikus. pláne azzal kapcsolatban, hogy az idézett bort mustsűrítményezés, cukrozás, töklevezés és egyéb, ugyan a remekül szabályozott magyarországon jogszerű, de igazán borszerető ember által mélyen megvetett módon kémiázzák-e. persze 659 ft-ért édes bort a fentiek nélkül nem is lehet megcsinálni.

    sőt, ha legközelebb beszélek szecskő tamással, vagy losonci bálinttal (ez egy héten belül megtörténik, mert szedni kell már az olaszrizlinget is), rákérdezek az édes turánra, mint műfajra. mindketten termelnek turánt, ráadásul az egri borvidékhez sokban hasonlatos mátrában. abban azonban addig is egészen biztos vagyok, hogy természetes módon készítve, 659 ft-os (vagy 1100 ft-os) polci áron nem létezhet 0,75 literes édes vörösbor.

Új hozzászólás Aktív témák