Új hozzászólás Aktív témák

  • goom

    senior tag

    Sziasztok, elég jó eséllyel tényleg "kezdő" és "amatőr" kérdések jönnek, csak hogy megfeleljek a fórum címének...
    Egy hete használom az új kis Blitzwolf kávégépemet és a hozzá vett Graef CM702-est. Négyen kóstoltuk az eddigi eredményeket, és egyöntetű vélemény, hogy nagyon finom. Komoly és nagyságrendi előrelépés számomra a kotyogós után...

    1. Az őrlő pár napja kissé csomósan adja (majdnem köpi) a kávét. Ujjammal lesimítva, majd tamperoláskor semmi gond nincs vele; azonnal "szétporlad". Végeztem egy alapos tisztítást is, de nincs változás. Kell-e ezzel foglalkoznom?

    2. Ahogy mértem, 14 g körüli mennyiség megy a dupla szűrőbe. Ebből nekem 25" alatt 64 g ital készül. Korábbi mérésem nincs, de 4-5 napja még belefértem egy kicsit kisebb csészébe, amibe már nem. Vajon mi lehet az oka? Amúgy én capuccino-t iszom, és ez nekem ideális mennyiség... Egy dl tejjel pont kellemesek az arányok és az ízek számomra.

    3. Egy cikkben ezzel a kávégéppel foglalkoztak, és azt írták, hogy érdemes "tuningolni", méghozzá kar-cserével. A jelenlegi ugyanis nyomás-fokozós, és anélkülit javasoltak. Tényleg érdemes? Miért? És hol találok ilyent? Keresgéltem, de eddig nem bukkantam ilyenre. Ez egy pici gép, nem ipari szabványú: 51 mm-es a szűrő.

Új hozzászólás Aktív témák