Új hozzászólás Aktív témák

  • Safi1988

    csendes tag

    Nekem a durvább őrlés nem vált be, 10 másodperc alatt átrohant a víz a káven, ami gondolom nem jó. Lett egy savanyú vizem gyakorlatilag.

    A finomabb őrléssel és a tömörítéssel az átfolyási sebességet próbálnám lassitani. Tudom, hogy nem szabadna tömöríteni, de most nekem így lett a legfaszább a kávem hónapok óta. Tömörítés alatt persze nem az izomból belenyomást értem. Csak óvatosan megnyomom, hogyha kicsit elfordítom a szűrőt, ne szóródjon ki belőle a kávé.

    Kisérletezgetek majd még, most például nem.tömörítettem, crema nem is lett, ízre viszont nagyon finom csokis lett, de megint gyorsan főtt le.

    Úgylátom nincs egy egyetemes álláspont sem, mindenkinél sok a változó. ;)

    Mindenesetre még variálgatok, ha valamit nagyon betalálok, majd megosztom. :K

Új hozzászólás Aktív témák