Új hozzászólás Aktív témák

  • salapp

    addikt

    válasz Parci #13468 üzenetére

    Én mostanra kipörgettem magam alatt többféle kávéfőzőt. Senseo Latte Select-et kaptam először ajándékba, már azt is frissen őrölt kávéval használtam, nem a döglött saját párnáival, mert az borzasztó volt. Aztán volt aldis karos gép (azt felnyitottam, és elrendeztem a belsejét, mert a gyári összeszereléssel csörgött-zörgött, mint állat), aztán Saeco karos használt (nem voltam meggyőződve róla, hogy az a jó irány nekem), végül Saeco Xsmall (gyári biztonsági beállítással löttyöket gyártott, őrlőtárcsákat utánaállítva már fél évig jó, nem szőke, nem égett, 26 mp-es lefolyású, finom italokat csinált, aztán, hiába pátyolgattam, kezdett egyre vacakabbul működni, rengeteg volt pl. a melléhullott őrlemény, állandóan kávés volt a környéke és a főzeteknek műanyagos, égett mellékíze volt - amit csak én éreztem, de ez nekem elég volt)
    Most ott tartok, hogy asszony mániákusnak tart, felhagytam egyelőre a kísérletezéssel. Építenék a házhoz egy új étkezőt, amiben csinálnék egy kávés sarkot, mert a konyhában nincs ehhez elég pultfelület.
    Addig meg előkaptam egy megörökölt, korábban sosem használt két személyes magyariparterméke elektromos autopress-t (időzítővel, már azelőtt áramtalanítom, hogy elkezdené kiengedni a kávét, így nem ég meg, meglepően telt, vékonyan lefolyó, bitang erős nedű a végeredmény, minden égett felhangot nélkülözve), frissen őrlök (régi késessel, de érzéssel, amennyire ez lehetséges), persze nem elég egyenletes a végeredmény.
    Ugyanakkor még így is érzem, hogy minden, ami nem friss, közvetlenül a főzés előtt történt őrlés, abból nem olyan finom a főzet.

    A Quito-hoz képest azért megfelelő lehet egy Tiamo slim vagy fat (9-10K)/Hario Mini Mill(11K)?

Új hozzászólás Aktív témák