Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    No itt meg karácsony volt a hétvégén, érkezett egy doboznyi Propofol üvegcse, és 5 zsugor Norda a mogyoródi mikulástól. :D

    Amúgy valamikor rászánom magam, és kipróbálom filterre a ZM késeket, aztán megy vissza a gyári. Most hétvégén is vendégek voltak, és negyed órás küzdelem, mire egy közepesen gyors lefolyást sikerül produkálni. Adott állásról ha eltekerem, utána oda visszatekerve már nem jó, nem adja ki az őrleményt, csak pörgeti a szemeket. Utána elkezdek durvítani, akkor hirtelen kiköpi, majd araszolva vissza ugyanoda, és akkor megint kiadja. Nem értem, de roppant mód idegesítő. Ha nem saját pörkölés lenne, amit kevésbé sajnálok pazarolni, akkor már biztos nem erőltetném a dolgot. Nagyon nem is tudok ízekről beszélni, mert alig tudok egy jó lefolyást összehozni, így meg nem sok értelme van az egésznek.
    A filtert is azért egy etapban fogom letolni, mert a nagy keservesen belőtt közel espresso tartományra visszaállni kész gyötrelem.

    Amúgy ami pozitívum, hogy a vendégemmel próbálgattuk a saját pöriket (Burundi - Kalico Muramba, Papua New Guinea - Estate Sigri AA Top), és kicsit még mindig világos szerintem, de iható kávék lettek (jellegzetes savak, a Burundi kimondottan édes). Fura, hogy pörkölés után én sötétnek mondtam volna, 1-2 szem széle már-már feketébe hajlott.
    A Sigriből csináltam Kalitával is italt (Tiramisuhoz kellett), és meglepően iható volt, bántó mellékíz nélküli kávés íz. Aztán ha már el volt tekerve az őrlő, akkor PY filter Yirgából is csepegtettem egyet az Iwakival, és bár túl durva lett az őrlemény, ezzel együtt gyors az átfolyás, még is egy nagyon kellemes nyári frissítő lett belőle.

Új hozzászólás Aktív témák