-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
A felülreprezentáltban igazad van. Sajnos. Amint írta Paljoc is, ennek elég egyszerű az oka, nem szeretnének részt venni benne a pörkölők. Az átcsomagolástól számított időfaktor jelentőségének csökkentésére érkezéskor kb 25g-os adagokban fagyasztottam. Így végig jó maradt, és ennek is köszönhető, hogy a 2. versenyző maradékból a tegnap, már versenyen kívül sikerült két fantasztikusat húzni. Igaz, ehhez a nyomásprofillal is játszani kellett, így valamilyen szinten jó is, hogy nem a teszt alatt próbálkoztam vele, mivel minden kávé esetében esélytelen volt még ezzel is játszani.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vTamas35
csendes tag
válasz Bazsee71 #57200 üzenetére
Az jó program, én is most szivatom magam, mert nem volt elég változó... A major egy fokozatos LSM92-t váltott, szóval kicsit össze kellett szokni, aztán elkezdtem játszani a fordulatszámokkal, természetesen itt is utána kellet állítani a finomságon, ráadásul most jött meg fragolától a PalmTamp, szóval lehet játszani azzal is
Majd oszd meg a tapasztalatokat, kíváncsi vagyok, hogy nálad mi lesz a "joker" állás fordulatszámban, illetve érdekel a ZM késes mizéria is. Jó szorakozást hozzá
O1G
-
Csápájev
őstag
A szakikat kérdezném,hogy hol kapok kifejezetten jó minőségű, kis fejű csavarhúzó készletet?
Kb amiket az órások is használnak.
Ha mágneses,az külön jó.
Többet is rendeltem már,de elég gagyi minőségűek.
Imbuszkulcs készlet is érdekelne, abból is csak valami kifejezetten bevált,nagyon minőségi szett.
És bocs az offért[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #57203 üzenetére
Az nem semmi, még jó hogy lehetőségem sem volt rá, kiürült már az idei kávés kassza.
vTamas35: Neked eddig mi a tapasztalatod? Én a magam egyszerű módján tudok majd csak beszámolni róla, nem vagyok egy szenzor bajnok. A tejeskávézó párom is lenyom, ha néha kóstoltatok vele.
-
vTamas35
csendes tag
válasz Bazsee71 #57207 üzenetére
Egyenlőre küzdök mint malac a jégen. Valami miatt rendszresen csatornásodik a csapolás. Új a daráló, új a tamper, most váltottam kávét is, úgyhogy egyenlőre próbálom belőni a szűk keresztmetszetet...
El fog tartani egy darabig, mire kipróbálgatok mindent, majd szerintem egy-két hónap tesztelgetés után mondok véleményt. Ami pozitívum, hogy megszabadultam a dózertől, és sokkal szebb az őrlemény, nem rögösít. Próbálok pár jól bevált PY kávét, kiszűröm a hibákat, aztán meglátjuk mire jutok.
O1G
-
zscz
tag
Ha majd valaki megszabadulna attól a Lido X-tól, akkor vevő lennék egyre ha értelmes az ár.
-
HÁZIGAZDA
Ahogy nézem, tok ugyanaz a kés és felfüggesztés mindegyik Lidoban, és egyedül a finomság állítás más. Az viszont az E verzioknal a legfinomabb. Szóval én is E-t vettem volna. E-T-t, egész pontosan.
De ha jól látom, ATCéla éppen rámegy a témára, márpedig 60e ft-ért számlásan, bruttó, elég korrekt ajánlat. Még én is vennék egy Lido E-T-t.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
válasz soldier2 #57204 üzenetére
Oka van, hogy nem akarnak részt venni a pörkölök. Ez egy jelzés.
Egy korrekt teszteléshez 7 adag vicc kategória, ahhoz legalább 20 dkg kv kell, hogy korrekt módon véleményt lehessen mondani egy kávéról. 7 adagból nem, maximum egy halovány sejtésed van a kávéról, de nem tesztre való vélemény, megállapítás. szvszKorzón minden teszt körben 25 deka kávé volt a minimum amit kaptak a tesztelők.
.:. bl4ze .:.
-
Bazsee71
őstag
válasz vTamas35 #57208 üzenetére
Muszáj volt még este gyorsan beüzemelnem a frekvenciaváltót. Pacuha69 már előre mondta, hogy kicsit finomabbra kell venni az őrlést ha lejjebb megyek a fordulatszámmal, ezt meg is tettem, egy ricnivel.
Párom kávéját 25Hz-en toltam le, az olyan 700-as fordulat körül lehet. Egyből mondta, hogy ez most más, olyan letisztult, lágy (tejjel itta).
Utána egyet akartam magamnak is, de 25Hz-en nem indult a gép. Aztán felvittem 30-ra (~890 f/perc), de még ott sem. Akkor egy pillanatra megemeltem a garatban lévő tampert, és következőre indult. Szerintem befogom az 58.6-os tampert, csak nem lesz baja. A lényeg: már elsőre is megvolt a hűha érzés, teljesen más a kávé. Előtérbe kerültek az ízek, viszont kicsit keserű is lett 92 °C-on, reggel 90-en lesz a következő próbálkozás. Attól tartok, hogy ez bizony jó lesz...Ma voltunk az EE-ban is, ittam egy brazil filtert, és egy espressót Bulizából. Mindkettő ütős volt, utóbbi olyan édes, hogy csak pislogtam. Ide még biztos visszatérünk, ha Budapesten járunk. A kiszolgálás is első osztályú.
Szerk.: az esti tesztkávé a PY Yirga volt, mert ezt már jól ismerem, és - úgy érzem - már konstans igen jókat húzok belőle.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Egész biztos vagyok benne, hogy nem ez a gond. Ha bármelyik pörkölő előállt vol a ezzel a feltétellel, Béla megoldotta volna. Más oka van a dolognak, és csak részben Béla "előélete" az oka. Egyszerűen mindenkinek megfelel a jelen állapot, minek teszteltetni a kávékat. Több vevő nem lesz (legalábbis nem rövid távon) akkor meg minek.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
Nem akartam ilyen gyorsan írni róla, óvatos szoktam lenni, de ezt nem lehetett nem észrevenni. Mélyebben majd úgyis 1-2 hónap múlva tudok nyilatkozni (ezúton is köszönet pacuha69-nek, hogy egy hosszabb tesztelést végezhetek vele), illetve szeretnék nekifutni majd ismét CasMo kávéknak, azokba eddig rendre beletört a bicskám.
Szerk.: Mi ez az aláírás? Értem én az iróniát, de honnan van?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
amennyire jól csinálja a kereskedelmi részét, mert el kell ismerni, hogy jól csinálja, illetve amennyire klassz ez a csúcskotyogós fejlesztés, meg annak bevállalása, hogy réteggépekhez is gyártat ims szűrőt (ott rohadjon meg az ims, hogy erre magától képtelen volt) stb...
...annyira blődség ilyeneket írni. ahol fél fok különbséggel születik full keserű és savanyú kávé, ott valami más is nagyon változik csapolásról csapolásra. a kioldódás mindenképp, high end géppark ide vagy oda.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
-
Bazsee71
őstag
Ha minden igaz, akkor már otthon van a ZM kés. A régi Major kést mellé fogom tenni, lövök róla fotót, de ha bárkinek egyéb kérése van akkor még most jelezheti.
Parci: Ezzel a mondattal teljesen objektíven cáfoltad is a kijelentést. Valószínűleg ez már mérési hibahatáron belüli eltérés, arról nem beszélve, hogy a kijelzett érték is átlagolt (vagy akár valamilyen tényezővel korrigált is).
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #57234 üzenetére
ne kötekedj, akkor átfogalmazom: jó, ha józsi egyáltalán rak bele vasat és nem viszi haza magának az egészet stikában
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #57229 üzenetére
ügyesen fotózd, lehessen vizslatni a millimétereket! aztán meg kérek majd sok-sok shotos tapasztalatokat. mondjuk mankónak:
- gyári kés, gyári fordulat
- gyári kés, zm fordulat
- zm kés, zm fordulat
(esetleg extra házifeladatnak: zm kés, gyári fordulat)a kávét rögzítsd, aztán meg ne hőskölteményt énekelj, csak a szigorú tényeket mondd, és ne két csapolás után
(egyébként köszi, ha iszonyúan beválik, valamikor muszáj lesz összelőnöm a roburral. aztán meg leverjük egy lidóval mindkettőt.)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
pöriztem most Szent Szidámót, kipróbálva a Bazsee-féle javaslatot, miszerint direkt pihe-puhán, lassítva érem el a célhőmérsékletet. ugyanúgy inhomogén lett, fajsúlyra alulpörkölés-esélyes, aztán meg majd kiderül 2 hét múlva
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Ezek bizony mind tervben vannak. A gyári kés, gyári fordulat megvolt. Illetve lesz még egy ZM kés, Major fordulat. A tegnapi gyorsközlöny után most kampánycsend következik, a fotókat felteszem, és ennyi. A végső nyilatkozatomat sem fogom túlcizellálni, ilyenek nem lesznek benne, hogy előjött a mangó, meg a licsi.
Egyébként a fordulatszámokat sem fogom nagyon túlzásba vinni, 2-300 ford./perc lépésekben fogom variálni, legfeljebb.
A tesztkávé éppen fogyóban, de majd rendelek Paljoctól Yirgát, nálam most az az origó. Illetve ha több CasMo kávéból tudnék számomra értékelhetőt húzni, az egyértelmű jel lenne (mert a kezdő indikátor érték 0 ).
Egyébként ha úgy alakul, akkor pár hónap múlva lehet meg tudom oldani, hogy felvigyem az egész Bp-re, mielőtt visszaadom a frekvenciaváltót.
Szerk.: hétvégén pörkölök megint, agyaltam rajta sokat, ritkítom a lépcsőket, de a kíméletes emelést, szintre hozást tartom. Most úgy gondolom, hogy az egyik lépcső 170-en, a másik 200-on lesz, talán így tudom kicsit homogenizálni a szemek hőmérsékletét a reccs előtt.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Mindenki "Bélája" nem hazutolta meg Önmagát, már szinte "vártam" mikor böfög be valamit e-mailen :
/törölve/
Tényleg nem 1 fokról volt szó, idézem Béla nagyurat a SAJÁT FÓRUMÁROL :
"na ez az. 93,5 fokon sem ízlett, meg 92,5 fokon sem. 93-on már egész jó volt, de 92,8 fok lett az igazi."Innen legalább nem tudja letörölni a posztot, saját fórumán már szokszor megtette, ha érdeke úgy kívánta.
No comment ! Ezek után mindenki tegye Őt oda ahová akarja.
[ Módosította: Parci ]
.:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
magánlevelezést a másik fél hozzájárulása nélkül nem szabad ám közzétenni...
egyébként teljesen hiteltelenné teszi ez az 1 fokon belüli izélés, és nem azért, mert nem hiszem el, hogy az egyik keserű, a másik savanyú volt. biztos az volt. de a miérteket ennyi aktív kávézás után azért illene már érteni. ámde, zárjuk le, az sem jó, hogy itt osztjuk őt, még akkor sem, ha ott meg nem lehet.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kazasi
tag
válasz Csápájev #57206 üzenetére
Imbuszból szerintem jó lehet:
Unior, Würth, Beta, Yato, King Tony.
Legegyszerűbb szerszám webáruházakban keresgélni. A yato szerszámokat tudtommal a Bárdi autó is forgalmazza. Illetve az obiban is kapható Extool premium is jó lehet otthonra.
Természetesen a tévedés jogát fenntartom[ Szerkesztve ]
-
jveres
csendes tag
Mondja mind ezt úgy, hogy sokszor hangoztatta, hogy az ő íz érzékelése finoman szólva is hagy némi kívánnivalót.
De már megszoktuk A lényeg, hogy jó drága (férfiak kedvéért: nagynak tűnő) egyen, mert ezzel lehet növelni a potenciált. Legalább is van, aki ezt hiszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mesterséges Intelligencia topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Epson nyomtatók
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...