-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Nálunk a cégnél eddig valami noname kávé volt, de váltottak pacificaffera. Ma egy nő megszólalt, hogy presszót kért, ezen meg van hab.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
verti1
tag
Ha már az érték becslésnél tartunk. Mennyit lehetne kérni egy Gaggi Classic-ért? Auber PID-el, szűkítővel, kazán szigetelve. Mi a reális ára ennek?
-
adp
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #57410 üzenetére
gaggiába raktál nyomásprofilozó+manométer+tágulási tuningot is, jól emlékszem?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Hmm...
"Csak hogy borzoljam a kedélyeket, esküszöm kipróbálom 0,2 fokonként mennyit változik az íze."
Akkor a szoba operatív hőmérsékletét is 0.1 fokon belül kell tartani, illetve vele együtt a páratartalmat. Továbbá a pohár is tizedre annyi legyen, kóstolás a csapolás után másodpercre pontosan ugyanannyi idő elteltével . A kar hőeloszlása is pöccre ugyanaz, hőkamerával ellenőrizve, sorolhatnám...ehh.
-
kk831228
addikt
Na ki elől hoztam el a GC - t, jòfogásròl...?? 🤔
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
HÁZIGAZDA
-
celf
őstag
Ez a bécsi Coffee Pirate-es etióp biftu-gudina pont, h. épp csak nem túl sötét pörkölésű nekem. A fotón nem látszik annyira, de már kicsit csillog is az olajoktól.
Ahogy elkészítettem, elsőre mandula volt a legerőteljesebb íz.Pedig amit kóstoltam a standjuknál Guatemalat, sokkal világosabb volt. Nem mintha ez számítana
De azért ez is fini.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Sinisi #57372 üzenetére
Minthogy eddig inkább a 100% arabikákat eröltettem úgy tűnik, hogy nem is igazán éreztem át, hogy mit is jelent a robuszta jellegzetes íze... a mostani kv.-val (a jelenlegi beállításokkal, arányokkal) stabilan, "ugyanazt" a számomra (bár lehet, hogy helytelenül használt jelzőt azaz a) "maláta" féleséghez hasonlított ízvilágot kapom mint amit a korábbi hsz.-emben írtam...
(nem bántásból!!) de gondolhatom azt, hogy a robuszta az robuszta? "mindegy", hogy milyen (Kaapi Royale) fajtából?! Mert érdekes, hogy a Rome-ból nem éreztem ezt ennyire átütő íznek, pedig abban is ott van a robuszta rendesen...
-
adp
őstag
Mult heten vettunk Balazzsal kozosen egy avx kolumbiai sofia zoldet ( bar lehet mire talalkozunk elfogy tobb mint a fele )
Ma es tegnap megkostoltam hat azt kell mondjam ahhoz kepest hogy popkorn gep + ebayes homero+ hajszarito komboval keszult korrekt lett. 5 -6ezer koruli kvknak siman odaver. Egy ket szemet kilott magabol a gep azt osszeszedegettem es visszadobtam az kicsit fakobb lett, de ez a szintu alulporkoles (gondolom en) olyan fain savakat adott neki, de kellett neki az egy het pihi mert friss kosolaskor (cupping es presszo) botranyos volt.Hajszarito sajat otlet volt, valamennyit lehet vele hot szabalyozni ha hidegre allitom
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvasva láttam, hogy kezdő kávénak ajánljátok a Pacificaffe PinUp illetve Rome-ot (meg talán a La Piazza) meg egsetleg PJ Choco. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mennyire jók ezek brikkához ha utazok (Hario Skertonnal).
A CM702-vel kapcsolatban pedig érdekes módon elég sok benne marad nekem amit pofozgatással tudok csak kiimádkozni (kb 1,5-2g) ez ilyen vagy nem kéne ennyinek benne maradnia?
Köszi
-
adp
őstag
válasz Rush77 #57429 üzenetére
Pin up nem biztos hogy bejon majd neked. Savasabb kave. Rome is kerdeses mert en nekem nagyon megegett mindig.
La piazza sztem jo lehet, choko is nagyon alacsony hon jo, de legalabb nem robisAz a lenyeg mennyi marad bent pofozgatas utan, nem elotte. En nekem le van szedve az a kis gumi ize a garatrol igy fel tudok nyulni a kis ecsettel es kisoprom. Majd rainditok majd max megpaskolom egy kicsit. Az az ecset eleg praktikus
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz zolnagy #57431 üzenetére
annyi, hogy szórja így picit,de ha van tölcsér vagy a műanyagba darálsz akkor ok, így 0.4 marad bent nálam ha ki van pucolva, viszont az be is ül a lyukakba, gondolom néha cserélődik, filterezéskor gyakorlatilag meg semmi max 0.1 gondolom a nagyobb szemcse jobban kijön vagy valami ilyesmi
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
@ adp & zolnagy
Köszi.Mondjuk annyi van nálam, hogy a jelenlegi géppel gyakorlatilag nincs mozgásterem (Saeco Poemia de megy a spórolás a köv. gépre).
Amivel játszani tudok az a mennyiség, az örlés meg a tampolás (nem nyomásfokozós kar + tamper).
Viszont a WOC-n vettem egy Brazil Cocarive Mantiqueira de Minas-t és abból elég jól sikerül most már hoznom a mogyorós nugátos ízeket szóval úgy érzem fejlődök lassanAzért is kérdeztem az ilyen "egyszerűbb" kávékat mert ehhez a géphez meg a jelenlegi tudáshoz még sajnálnék mondjuk egy Yirgat vagy hasonló komplexebb ízvilágot adó kávét mert nem hinném, hogy bármi értelmeset ki tudnék csiholni belőlük
@(#57432) adp
Az ecsetet én is használom és tényleg jó de most majd kipróbálom a te módszeredet.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
megjöttek az új casmók, egy kenya és egy kolumbiai, kíváncsi leszek. ha minden jól megy, ezekbe már a dc is bele tud kóstolni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bajnokpityu
félisten
Eladó a Jollym. 2 éve 0.02mm ütése volt, gyári kése is 2 éves.
Szürke, nem eredeti a festése. Tuning dózeres, és babtartályos. Dózere külsőre kopott.
Tökéletesen működik, jó KVkat tudtam vele készíteni.ára 70e.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
gubabela
senior tag
válasz Sinisi #57427 üzenetére
Szia! Olvastam a hozzászólásod a fórumon a robusztákról. Én nagy robuszta fogyasztó vagyok, (reggelente csak azt iszok a koffeintartalma miatt) mondhatom, hogy rengeteg fajtáját megkóstoltam, köztük a kaapy royalt is. Az utóbbit tartják mo-n a legjobbnak, de ez messze nincs így szerintem. Azért szeretik annyira, mert viszonylag jól tűri a hőt és nem annyira jellegzetes az íze, mondhatni kicsit inkább jellegtelen, egy blendben nem annyira szól bele az ízbe, viszont szép cremát ad. Persze egyéni ízléstől is sok függ, hogy ki mit szeret. Én például csakis vietnámit iszok tisztán robusztából, mert nekem ennek a fajtának ízlik legjobban az íze. (kicsit füstös, mogyorós, pörkölt magvas, ízjegye van, jó adag keserűséggel megfűszerezve, tuti reggeli ébresztő, viszont a hőt nagyon nem bírja, nálam max 84 fokon jó, felette rettentően meg tud keseredni)
-
Bazsee71
őstag
-
Sinisi
senior tag
válasz gubabela #57437 üzenetére
Akkor még nem mondok le a magas robusztatartalmú kv.-król. :-)
A koffeintartalmat érzem is rendesen az arabikák után :-). Amit most iszok annak nem tudom, hogy mennyi a robi tartalma. Renekával 18g-ból 30g-ot csapolva 90 foktól egészen 84 fokig végigzongorázva a számomra zavaró jegy végig rendesen jelen volt. Jelenleg a 17g-ból 84fokon 32g-csapolmánynál tartok és még az utóízében (amit hosszan érzek :-) ) ugyan ott van ez a jellegzetes íz, de már korántsem olyan tolakodó jelleggel (meglehet ha nem éreztem volna ezt korábban annyira intenzíven, nem is azonosítanám elkülönült formájában és azt gondolnám, hogy túl kivonatolt a lé, ami miatt az állítgatásnál nem arra indultam volna amerre "szükséges").
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...