Új hozzászólás Aktív témák

  • lagoon79

    tag

    válasz #91073280 #66897 üzenetére

    sajnos többször belefutottam hasonlóba én is régebben: mertem állítani, h bizony a kis gene kávépörkölő gépnek erősen megvannak a maga korlátai és bizony nem lehet párhuzamba állítani a produktumot egy casino moccás pörköléssel. sokan lehurrogtak, h vszeg én vagyok béna. aztán kiderült, h a jó és tökéletes kávé mindenkinek mást jelent és ez okozta a súrlódást.

    abban teljesen igazad van, h vannak lépcsők és az instant kávénál a serpenyőben pörkölt is lehet mennyei, de én a technológia miatt azt mondanám, h ez maximum annak elfogadható, aki szereti a keserű kávét (fogalmat értsd keserű, nem pedig h nincs benne cukor :) ). ez a pörkölési forma sajnos nem kontrollálható megfelelően és így a végeredmény sem lesz homogén.

    természetesen biztos van olyan, akár már félistennek is titulálható személy, aki több életet rááldozva - mint a szamurájok - tökéletesítette a folyamat minden mozzanatát így megkapva az áhított, "keserűmentes" kávéalapot. én még ilyennel nem találkoztam, de olyannal igen, akinek az ilyen folyamat végén kapott pörkölt/égetett babok voltak a tökéletesség netovábbjai, mert az ő igényének maximálisan megfelelt.

    na de sok beszédnek, zacc....mindenki igya amit szeretne, viszont a jól sikerült pörkölésből készített kávé nem keserű vagy zöld ízű, én serpenyőből sajnos még csak az előző két ízben kaptam.

    kiegészítés (ha csak ironizáltál akkor nem szóltam): brikkának baromi nem "mindegy". mivel alapvetően nem egy kíméletes kávékészítési mód egyik kotyogó sem, így ha már alapból egy nem megfelelő alapanyagot rakok bele, akkor csak fokozni fogja a rosszat. itt még talán egy jófajta bolti tégla is jobb megoldás mint egy égetett bab.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák