Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Nos megjött a darálóm (Graef CM702) és próbáltam a kávéfőzést a Gaggia-val. Először 10-es, majd 5-ös fokozaton daráltam, a darálékot kocogtatással eloszlattam a szűrőben és csak nagyon finoman lenyomtam a saját tamperével. A kávé erős aromás, tetején vékony hab, viszont vagy 15 mp alatt jött le a 30ml mennyiség mind a 10-es, mind az 5-ös finomságon. Mi lehet a gond, hogy ilyen gyorsan lejön? Ráadásul elég nedves, sőt inkább vizes marad a zacc.

    Amit nem érzek, az a nyomásfokozó kar meghúzása. Meddig kell elforgatnom jobbra mikor a helyére teszem? Ha elengedem milyen állásban legyen? Velem pont szemben a jó mikor vissza rugózott? Vagy egy kicsit inkább balra? Lehet hogy túl húzom, vagy épp nem húzom meg rendesen? Mivel rugalmas, nem igazán érzem mikor és meddig.

Új hozzászólás Aktív témák