Új hozzászólás Aktív témák

  • WarLock07222

    tag

    Pénteken érkezett hozzám egy használt Rancilio Silvia (semmi PID), aminek rögtön neki is ugrottam (bár a hétvégén pont nem volt időm, így leginkább péntek este és ma reggel kísérleteztem vele). Sajna nem volt hozzá se tamper, se semmi, így azokat külön szereztem be, és ugyaninnen vettem egy adag Black Sheep espresso blendet is, kísérletezés céljából (sajna ez egy augusztus közepi pörkölésnek sikeredett, így végtelenül nagy reményeket nem fűztem hozzá, de legalább egy iható főzetet igen).

    Most ott tartok, hogy elfőzőcskéltem a 200g kávét, de még nem sikerült egy értékelhető shotot sem összehozni. Ma reggel rápróbáltam a Square Mile-os El Guayabora is, ami V60-vel bejövős volt, de ezzel még rosszabbak voltak az eredmények :D

    A pogin nem tűnik, úgy, hogy szétrepedne, vagy lyukacsos lenne a végén, próbálkoztam fogpiszkálóval illetve ütögetéssel is, kb. ugyanaz volt az eredmény. A tampelés után néha marad benne egy kis lejtő, de többnyire azért sikerül síkba hozni.

    Próbálkoztam a gyári 14g-os double baskettel és van egy AVX precíziós 10g-os kosár is, ami jött hozzá. Mindkettővel sikerült addig állítgatni az őrleményt, hogy sikerült elérni egy 25-30seces, 1:2 körüli arányú lefolyást, illetve volt próbálkoztam 1:2.5, 1:2.7 arányokkal is, ugyanilyen lefolyási sebesség mellett.

    Próbálkoztam némi temp. surfinggel, hogy ne tűz jöjjön ki a gépből a pogácsára, bár PID vagy bármilyen hőmérő nélkül nehéz megmondani, hogy éppen milyen tartományban járhatok a hőmérséklettel, de próbáltam minél precízebben stopperelni folyamatosan, hogy mi történik, szóval úgy gondolom, hogy nem lehet olyan nagy eltérés legalább ezen a ponton a shotok között.

    Egyszerűen ihatatlan a produkció. Egy csepp kóstolásra is agyig hatoló fanyar, száraz íz.

    Most picit tanácstalan vagyok, és inkább kérdezek, mielőtt kivégzek mégegy adag kávét. Valami tippek trükkök, hogy mit ronthatok el?

Új hozzászólás Aktív témák