-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
adp
őstag
válasz soldier2 #44940 üzenetére
az a kérdés, hogy az oscar milyen ozmózissal működik? mert ezt a fordított ozmózisra írják. de csak nem árulnának már ilyet az expolygonba meg ezer kvs helyen ha igaz lenne
verti: nem igazán, néztem már sok helyen. Meg amúgy drága. egy tank víz nekem 2-3 nap
[ Szerkesztve ]
-
Alvarez81
csendes tag
válasz soldier2 #44927 üzenetére
Sziasztok!
A cég a gépet állta, de KV-t nem, és ez nem is baj, amúgy sem lehet olyat találni, ami mindenkinek fedi az ízlését. Szóval a KV-t privátban vesszük. Kipróbáltunk sok áruházi fajtát, és kiváló Kapuczíner, mégkiválóbb PalYotz kávékat is, de kb egy éve egy kis cégtől veszi a szűkebb csapat, akik olaszországból hozzák, kifejezetten kávézóknak.
(Tehát mi teljesen kívül esünk a normál értékesítési körön, de legutóbb 12 kg-t kértünk, ami talán kávéházi szemmel is értelmezhető mennyiség) - Caffé Galli arabica
Az Iberital Challenge-et is ehhez a kávéhoz állítottuk be, mert akinek túl finom, annak ott egy automata gép, aki meg igazi kávét akar, az meg majd belövi a saját fajtájának a mennyiségét a darálóhoz...( amiről leszedtük az állítót )
A Cuadra egyébként a szimpla szűrővel meg sem közelíti a duplaszűrős kávét, tehát szinte mindig azt használjuk.otthon pedig:
Szóval a friss és jó kávé adott. És ízre néha a Saeco Poemia is tud jót főzni belőle, de nagyon hektikus...4 ből főzök egy jó, két iható, és egy rossz kávét vele... Crema persze szinte nincs is, mert vagy lassan jön igazi crema nélkül, de ízesebben, lágyabban, vagy gyorsan, ízetlenül, habosan, ami viszont nem crema.
A daráló egyelőre kérdés...egyrészt nagyon pici helyem van, másrészt nem tudom mi lenne jó. habár valaki hirdetett itt egy graef cm702-est, de tényleg nem tudom, hogy jobb lenne-e mint a mini mill.Jól sejtem, hogy ugyanaz a kése, mint az iberitalnak?
@surda: Köszi, szinte csak egyedül kávézom, így nem kritikus a tartály mérete, illetve, ha várnom kell emiatt.
-
pacuha69
csendes tag
válasz soldier2 #44924 üzenetére
Köszi a bizalmat . Mások visszajelzéséből is az derült ki, hogy ez egy jól sikerült tétel. Viszont most este kibontottam egy másik Casmo-t, a kolumbiai Alfonso-t, amivel ki szeretném próbálni a Perger féle fagyasztásos technikát. Nagyon apró szemű, inkább a világosabb pörkölés felé hajlik. Az egyik alap íz a kék áfonya dzsem, és szerintem ezt nagyon határozottan hozza is. Nyílván nem a dzsemmet érzem benne, de hogy áfonya az tuti.
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #44952 üzenetére
Deadzone41 hirdette. Kezdő gépnek bátran ajánlom. Aztán majd beszippantja az öntvényesek világa.
Nyugtassatok meg, hogy ezeket az extrém ízeket nem pár hónap kávézás után kezdtétek el felfedezni az italokban, különben teljesen elkeseredek.
-
Daneeka
senior tag
válasz soldier2 #44778 üzenetére
802 megvéve, ki is próbáltam.
Presszó gép még nem aktuális még, elfilterezgetek ezzel egy darabig.Graef kérdés: A fém alátéttel állítható daraboknál gyárilag bent van az összes alátét és csak elvenni lehet belőlük (nő a szemcseméret) vagy kellett volna lennie valahol a dobozban?
Illetve ezeket szabad üresen járatni miután elfogyott a bab? (amíg várom, hogy kihulljon minden darabka egy idő után nyilván átfordul "üresjáratba")
Vagy mindig több babnak kéne lennie a tölcsérben mint amennyit akarok azt mérlegre daráljak?Hogy valami értelmes info-t is tegyek a topikba a legelső darálásnál benyelt majdnem 3g örleményt, utána már fél grammokat csak.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #45001 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Egyébként még incl. VAT is jó ár, mert így is 5.500,- Ft a LM Strada, ami konkrétan VST. Egyik barátommal rendelnénk, 50 GBP felett pedig ingyenes a posta EU országokba.
A fórumot olvasgatva nem tudom melyik kellene, a 14g vagy a 17g méret, mert a Renekával nekem tökéletes a 17g-ból készült kávé, a 17g-os Stradab pedig ahogy látom inkább több kell. Lehet próba lesz, és a nyertes marad, de még alszok rá párat (mint a jó vevő ).
Az illetőnek pedig a Vario-t nem ajánlottam, egyrészt az ára miatt, másrészt a frissebb darabokról tényleg nem jókat írnak.
Szerk.: de ugye akkor belemegy a LM Strada a Gaggia karba?
[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
válasz soldier2 #44997 üzenetére
Köszi! Megtaláltam közben, hogy a felső darálót lehet állítani. Ez hasonlóan nagy ugrásokra képes mint az alátétes állítgatás vagy ilyen fokozatok közti mikro "hangoló" állítás?
Pangó nem izgat, tőlem el lehet benne úgyhogy pofozgatni nem fogom viszont adagonként darálok amíg ki nem jön minden belőle szóval minden darálásom végén lesz némi üresjárás.
-
-
adp
őstag
válasz soldier2 #45047 üzenetére
Magaban hosszutavon keves. Nem kaves zacsival hanem mas legmentesen zaroval tapasztaltam mar.
Es mas is irta, hogy dobta ki a kilos kvt mert szar ize lett a fagyasztoban tarolastol.
En nekem nagyon bevalt: ket reteg py zacsi azt korbetekerem ujsagpapirral (hogy ne vagja fel a py zacsi szele ) a kovetkezo reteg fagyasztos zacsit, bar en abbol is 2 reteget szoktam.
Tokeletesen zar, es ujrafelhasznalhatoAz viszont igaz hogy a folpak sokat nem er.
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz soldier2 #45051 üzenetére
En pacifictol rendeltem egyet nos forumtarssal. 4400 volt a kilo mult heten akciosan. Picit sotetebb blend sima csokis de ar/aranyban nekem nagyon bejott.
Szerk: akkor csak kiporciozod es felteszed a polcra? 3 hetig semmi dogledezes mint irtatok a casmoknal, hogy 4-5 nap es annyi?
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #45051 üzenetére
Most úgy raktam el 4X kb.150g-ot, hogy ezeket a folpackon kívül egy-egy nagyobb szelepes zsaciba tettem (persze csak azért mert azok már nem fértek abba a rekeszbe ahol "biztonságban" lennének a más már fagyott dolgok vágó, hasító hatásától, szóval amit írtál arra nem is gondoltam).
Korábbról amit ugyanígy (szelepes zacsi+folpackba tekerés) raktam el, nem tűnt problémásnak...
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz soldier2 #45053 üzenetére
En marhara elegedett vagyok veluk. Foleg mikor szo nelkul csereltek a citromle pin up-ot egy altalam valasztottra.
Most fogyott el egy 250g blasius toluk. Parommal megittuk 4nap alatt
Nekem marhara bejott. Sok fele modon kiprobaltam 25es 60mpes csapolasokat kulonbozo hon,igy mas mas arcat mutatta a kv.
Gyumolcs es semmi csoki (elsore fura volt mert csokisat ittam nagyjabol,ritkan be be figyelt 1-1vilagos)
Biztos van nala jobb es finomabb de
Ennyi penzert nagyon sokad adott (1500ft 250g)
Ja es eddig ez volt a legjobb vagyis inkabb ugy mondom eddig otthon normalis vilagos porit nem sikerult csapolni.
Meg var egy yirga es egy malabar. Mind2-re nagyon kivancsi vagyok[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #45203 üzenetére
Igen-igen! feltúrtam egy egy személyesért a fél világhálót, de semmi! Már gondolkoztam azon is, hogy rákérdezek a gyártónál, de a francia tudásom ehhez nem szalonképes.
Bazsee71: Nekem is feltűnt, hogy a nagyon apró szemcsék ragaszkodnak a finom szitához. Már gondolkoztam is, hogy ez így nem lesz jó, de megszáradás után ujjal, egy-két mozdulattal ki is jött az összes.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #45219 üzenetére
kivételesen nem is azt akartam kihozni belőle, hogy akinek creminája van, az végrendelkezzen. az biztos, hogy az azbeszt nem játék. de egyébként sok üveggyapotolástól is kaphat szilikózist az emberfia, az sem vidám, de ott is mindenkinél máshogy csapódik le. kéne is gyapotolni a padláson (lecsúszott a ferde tetősíkról itt-ott, hőkamera szépen mutatja), de képtelen vagyok rávenni magam
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ábi
tag
válasz soldier2 #45222 üzenetére
Sikerült!
Tegnap az örök kedvenc Sidamoból pörköltem, de most az első reccs közben állítottam le.
Így már éppen belefért a 47 ml üvegbe a 18 g.
Tudni kell, hogy 1,5 éve pihen nálam a zölden jól becsomagolva, mert akkor jól bevásároltam belőle, tehát nem a legfrissebb szüret, ezért szárazabb már egy kicsit, de ízén ez nem nagyon mutatkozik meg.Nagyon beváltak az üvegek! Főleg a 120ml, amibe 2*21g megy gond, bravurkodás nélkül.
Eszméletlen frissek maradnak a kávék így, hogy nincsenek szellőztetve. Nyitáskor pedig, mint a sör, úgy szisszen. -
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #45256 üzenetére
A gép sincs még meg, de tuti hogy egy full tuning GC lesz. Most várunk türelemmel.
Látom kisebb lavinát indítottam el. Ha már van egy kis mozgástér, akkor a CM702-t csak azért nem ajánlom, mert nálam sokszor pont hiányzott a fokozat. Elvoltam vele, de a keretéből szerintem is lenne jobb. A Frednél ami előny lehet, hogy tudtommal ott van skála, az meg jól jöhet.
Használtan a múltkori Macap jó lett volna, de csak most élesedett a projekt.
-
jolti
senior tag
válasz soldier2 #45281 üzenetére
Nekem a reneka valahogy szimpatikusabbnak tűnik, mint az új ims.
Szebb a kidolgozása is. Legalább is nekem. Bár ezt csak a képekre hagyatkozva tudom mondani.
Meg nekem az szimpatikusabb, hogy a renekában nagyobbak a nagy lyukak a háló alatt. Gondolom azért is van olyan csekély ellenállása a szűrőnek, rábízva a lefolyás sebességét maximálisan a pogácsára. De lehet ezt csak én gondolom így.
Az viszont az ims-ben szimpatikusabb, hogy van két méretben, nem csak egyben.
Jó lenne egy összehasonlító teszt.
Most karácsonyra tényleg meg akarom lepni vele magam. Valamelyikkel.(#45283) Parci
Nekem érne, ha lenne annyim!
Egyszer szeretnék egy szkanderes masinát!
Ja és a szűrő annál az embernél van a webshopban, akinek nem mondjuk ki a nevét![ Szerkesztve ]
-
Alvarez81
csendes tag
válasz soldier2 #45366 üzenetére
Igen, tényleg a nagyméretű szemcsékre gondoltam!, azt hiszem rosszul használtam a rög szót, mert ti profibbak itt másra gondoltok. Bocsánat.
Tehát szemcsék!!Viszont, ami szabad szemmel sose tűnt fel, hogy vannak benne összeállt részek, talán ti ezeket nevezitek rögöknek, amiknek eltér a színe a többi résztől. Gondolom itt egy-egy bab pörköléséből adódik a különbség, és ezek a részek valóban egyben maradhatnak a szűrőben. De ősintén szólva korábban sose vettem észre ezt, illetve amúgy is zavaróbb lehet, és feltűnőbb egy blend kávén.
Lehet, hogy a mikroszkópos mérés is már megszállottság, és nem is bizonyít túl sokat, de az érdekelt, és van rá lehetőségem.
Hogy érezném -e az ízkülönbséget , ha előtte jól összekeverem a kávét, azt erősen kétlem. ahhoz még nagyon sokat kell tanulnom ,hogy két egyforma kávét le tudjak főzni.[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz soldier2 #45373 üzenetére
En nem hasznaltam ez igaz.Havernal igy van. Es forumokon is ezt olvasni.De akkor ezekben lehet hogy mas az imat/iberital/lelit
De azt en sem jenemtenem ki, hogy jobb mint egy Greaf, ahogy fragola mondta. Orlemeny minosegben fragola szerint is jobb egy graef. (En nem tudom, nem ertek hozza) At kell gondolni,hogy fokozatmentesseg vagy jatszani a betoltott orlemeny mennyiseggel. -
pacuha69
csendes tag
válasz soldier2 #45452 üzenetére
Az tény, hogy egyet-egyet nem volt szívem kiönteni annyira jó lett, így azt benyomtam. Így aztán valóban be lehetett sokalni.
Én csak az aktuálisan fogyasztott kávénak egy bizonyos részének a fagyasztásán gondolkodom. Ami bedöglene.
Ezen a kis teszten azért kiderült, hogy valami értelme van neki. Hiszen a döglesztetthez képest kiválót sikerült húzni. Az még kiderítésre vár, hogy mennyivel több az adagonkénti fagyasztás, az adagonkénti szoba hőmérsékletű tárolásnál. Illetve az egyéb nagyobb mennyiségben előre fagyasztott, hogy viselkedik a felbontogatás után. -
Toobee
veterán
válasz soldier2 #45612 üzenetére
Épp ma láttam jó áron egy kombit. Van fent 1 karos is, de azt drágábban hirdetik.
https://barbieripnk.hu/
-
Bennedek
tag
válasz soldier2 #45623 üzenetére
Oké, szóval ha veszek egy új Gaggia Baby-t vagy Rancilio Silviát (ezeket sok külföldi oldal is dícséri). Akkor az mennyibe hozza vissza az árát egy sima 40 ezres DeLonghi vagy hasonló kategóriás kávéfőzőtől? Tovább is fog tartani és jobb a kávé is amit főz vagy mindkettő/egyik sem? Mert itt azért 2-3x-os árkülönbségekről beszélünk, de mi nem kisérletezgetünk, mindig ugyanaz a kávé fog rajta főni, ízben így is van különbség? Tartósságra milyen egy DeLonghi, Gaggia vagy Rancilio gép?
-
bajnokpityu
félisten
válasz soldier2 #45648 üzenetére
pidest, de normálisat. sokat nem ér vele az ember, ha kicsi az intervallum, ill. nem az aktuális hőfököt látja.
10perc? naspresso másfél kilójával talán bemelegszik, de rancilionak a 20perc mindenképp kell. 10perc után még lancsos alul a fej burkolata.eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Nem a Microsoft gyártaná a következő Xbox konzolokat?
- Nem gyárt több LCD tévépanelt a Sharp
- Milyen egeret válasszak?
- Facebook és Messenger
- Yettel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen