-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
De a Brikka meg a kézi daráló kifutja. Most nagyon prüszkölök, de ha nem lenne ott a pulton a GC, akkor lehet én is eltekergetném reggelente. Viszont most már nagyon unom, a Skertont legalábbis.
ESE pod meg használtan bejöhet ennyiért, egész jó gépek is futottak ebben az árban. Kapszulás meg még olcsóbban is, de hát ezek ugye...
Amúgy bent az irodában most olaszból hozott Carraro kapszulákat próbálgatok, 750 Ft volt 10 db. Ízre teljesen rendben van, viszont az alu zárás leválik a kapszuláról, elég idegesítő. De olyan szinten, hogy némelyik feltapad a kiszúró tüskékre. Először észre sem vettem, csak azt, hogy utána már nem tudta áttolni a vizet.
De lesz próba tölthető kapszulával is, itthon van már a 4. generációs fajta. Csodát nem várok, de bentre nem viszek gépet, a szarvasinál meg csak jobb lesz. -
von toth
tag
Szerintem a citromízű nyalatnyi újhullámos baromság van messze a presszótól, ezért erősen javallom ne vitatkozzunk ízlésekről (meg tényekről) mert anélkül hogy védeném ezt a poénka dolgot-hiszen én is imádkoztam, hogy refund legyen a vége amikor szervizben volt-annyit hozzátennék, hogy egész jó eredményeket lehet vele elérni. Mondjuk jobbat mint egy brikkával meg mukkamakka társaival. A tanulói görbét persze megtöri egy ponton és erős közepesnél nem lehet vele jobban tolni(hiszen maga a rendszer limitált) , de ez az erős közepes sok embert kiszolgál, valaki feljebb sem lép. Pl én is használtan inkább veszek egy aromát mert nekem ez a szint elég. Nem fogok százezres darálót venni meg fagyasztgatni és ezeket a tárolási és darálási pontatlanságokat ez a rendszer jól kikorrigálja. Természetesen nem az a cél hogy egy széttuningolt Rancilioval összevessük, mert almát körtével ne hasonlítsunk össze.
-
von toth
tag
Ebben maximálisan igazad van-Poemiát soha többet. De az Aroma azért össze van rakva, főleg a korai példányok. Én a klasszikus 58mm-es Gaggiás, Renekás, egérfarokban szűkülő, etiópon-filozofáló vonalon azért meditálok még, hogy kisüvegbe porciózás, fagyasztás és egyéb esőtánc elhagyásával vajon van-e értelme belevágni, főleg úgy, hogy alapból ezzel a rendszerrel is boldog vagyok.
-
tariattila
veterán
biztos elfogyott a magasabb rétegekből a sok barista miatt... mélyebbről szivattyúzva meg már nő az ásványianyag tartalom...
erre semilyen Norda nincs... kellene valami alternatíva amit be lehet szerezni de fogalmam sincs melyik lánc melyik vize lenne alkalmas.... ki mit használ (ahol nincs Norda)?
-
-
Bazsee71
őstag
Fragola totál kibélelte a dobozt újságpapírral, külön be is volt fóliázva. A doboz egyébként agyon volt nyomorgatva. Mindketten jeleztük a DPD felé, hogy ez így nem oké. Azt mondta Lali, hogy a pontosságot ez nem érintheti, és eddig úgy is tűnik, hogy azzal nincs gond.
Ez a része nagyon ki van könnyítve a Mazzerhez képest. A gép többi része egyébként pariban van. Újabb macera, de már eljutottam oda, hogy nem idegeskedek ilyeneken.
-
8nemesis8
veterán
Nem olyan, mint ez a gyári lapos gagyi műanyag kar? Ha ennél, jobb akkorn nem lesz bajom, de ha lehetne fa nyélra cserélni, az mégis csak szebb
Gondolom nem cserélhető, ugye?Ez a vízterítő az: [link]
baker_: Picit sokallom az árát, de szerintem beruházok egy ilyenre majd. Ennyivel jobb, mint egy Motta 58mm-es tamper? Az átmérője miatt jobb vagy mitől?
[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
Ha szét lehetne szedni, tudnám milyen csatlakozással mehetne, de erre gondoltam: [link]
Csak be kell ruházni erre, azt láttam, hogy állítható is gondolom a szűrő magassága és a kávé mennnyisége alapján! Így viszont standardizált lesz a tamperolás, hiszen ha jól gondolom a beállítás miatt mind1 mennyi plusz erővel nyomják a tampert, ugyanúgy tömörít!? Nyilván ez a cél, mert segíti ezzel elkerülni a tömörítési hibát!
baker_: A wdt az mi? Hogy hogyan kerül a kosárba az őrlemény? Mármint, hogy mennyire egyenletes? (Azt hittem az eszköz, amivel ezt a keverést végzik itt egyesek!) 6 ezres ár?
Inkább felár 13-ért láttam a weboldalon hirdetve![ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
Szuper. Be is rendelem!
Már most is változó miket iszok!
Most nézegetem pallyotzcoffee.hu kávéit!Rush77: Köszi ide is az infót! Olvastam, hogy valamelyik szűrő vize abszolút nem jó ide, talán a Brita? A többi ajánlott, nem ugyanazon az elven/hatóanyaggal működnek ezek?
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Ez részben így van, de nem minden esetben. Mert van egy-két trükk amit élőben lehet megtudni, vagy ha valamit nem jól csinálsz latte artnál, azt is egy olyan aki benne van gyorsan ki tudja javítani. Magadtól meg csak gyakorlod a rosszat és nem érted, hogy miért nem működik
Tapasztalatból mondom, de tényleg van olyan ami semmit sem ér.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
soldier2
őstag
Van igazad, de több hónapnyi "fórumozást" kivált egy nappal. Amit ott összeszed az ember az kivétel nélkül begyűjthető infó a netről, csak sok szívástól megmenti az embert.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vtechun
veterán
Megértem az álláspontotokat, de én egy dolce gusto géppel, utántölthető kapszulával főzöm a kávét, javarészt latte-szerű dolgokat. Pl. Ezt is én csináltam:[kép]. A napi 3-5 lattémhoz kellene valami őrlő. Reggel sok idő ehhez megdarálni a kávét a Mini Millel.
Lassan, de fejlődök
[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
Jól hitted, ez az a Csömöri út.
Latte: jó látni, hogy más is szenved vele, azt hittem mindenki a háta mögött önti már a vb mintákat és csak én vagyok ilyen béna... Néha összejön valami véletlenül, megjön az önbizalom, aztán legközelebb pár másodperccel tovább engedem bele a levegőt, és egy nagy teniszlabdaként gurul ki a hab a csészébe.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
senior tag
Ez pont hogy az a Csömöri út, ami a Fogarasi folytatása
Egyébként meg úgy, hogy egyik XIV., míg a másik XVI. ker...
Szerk.: látom közben már ki lett tárgyalva.Parci: a Manetti is hasonlóan jó ezen a vonalon, picit olcsóbban...
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Rush77
aktív tag
igen ez egy brew gép.
Kíváncsi vagyok mit tud.megcsinálnám de a v60-at nem tudom betenni a szűrő helyére mert egy bazi nagy műanyag cucc van ott.
Max ha szét faragok egy műanyag V60-at
De ismerve a kézügyességemet nem jósolnék neki túl fényes jövőt.
Viszont olvastam, hogy elvileg papír filtert is lehet/kell bele tenni csak nem tudom milyet kéne venni mert a V60 filter alakja nem passzol ez egyértelmű.Esetleg valami ilyesmi filter jó lehet bele?
[ Szerkesztve ]
-
hellmuth
újonc
Szeretnék indítani egy teljesen új fórumot, ahol összejöhetnének a kávé rajongó emberek. Tudom, hogy van ez a ph kávé topic meg van avx, de nincs Magyarországon egyetlen igazán nagy fórum sem ami kávéval és a hozzá kapcsolódó dolgokkal foglalkozna. Sajnos én is inkább a külföldi fórumokat látogatom, mert nem igazán van olyan felület, ahol minden egyes apró részletet kitárgyalhatnánk. Így ez a platform csak a kávéról és a kávézásról szól majd. Ehhez keresek olyan embereket, akik szívesen csatlakoznának és segítenének az indulásban, hogy egy jó közösség kialakulhasson. Remélem így már érthető a kezdeményezés....
-
Sinisi
senior tag
Nem tudom, hogy a 702-nél hogy működik a delej, de nekem "anno" mikor fragola javasolta (F4-re), hogy időnként porszippantsam meg felülről (ahová a babtartály illeszkedik) a proszivó csővével, teljesen jól bevált.
Nem verem a gépet, nem indítgatok rá. 1,2 megjátszom ezt (vagy ha új kv. kerül csapra). Így amikor porszívózásra kerül a sor mindig érezni a kv. illatát .Simi ötlete alapján egy vicctamperre ragasztottam filc anyagot, ezt (miután végeztem a darálással), "lecsapom" mintha csengetnék egy erősebbet egy hotöl recepcióján, és ezt a kvázi dugattyút használom arra is, hogy a babok ne pattogjanak ki a kések közül. Mivel ez a tamper így passzentos annak a "csőnek" a belsejébe amire a babtartály megy, ezért még csak súly sem helyezkedik a babobokra (úgy állítom hogy maradjon nekik mozgástét) darálás közben.
A darálás utáni maradékot a garatból egy kisebb csavarhúzó műanyag nyelével "kikocogtatom" (kb.2-4mp alatt).
Ami ezek után marad az a nem mozduló rész a ficakokban ("odakövül")... Így az esetek túlnyomó többségében tizedgramm pontosan kijön amit beleraktam. Ha kisség hanyag vagyok a "kocogtatással" akkor pedig a kövi darálásánál kapom meg az egyel korábbról visszamaradó 1-2 tized g-ot, grátiszként.
A kv.-k stabilan finomak... szóval nem hiszem, hogy az van, hogy időnként egy egy "kövület" leszakad... + azt szerintem észrevenném (az ízén is)... De ki tudja mi az igazság
-
senior tag
Igen nagyra értékelem Bazsee keze munkáját, de az “ablak” kivágásának szépsége - hogyismondjam - hagy némi kívánni valót maga után Szóval megcsinálnám kicsit szebben ( már ha tudom ) és akkor már fel is políroznám a belsejét, hogy az őrlemény ne tapadjon fel.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
soldier2
őstag
-
bl4ze
veterán
Oké, ez volt Nekem is a tippem, de akkor megerősítettél, hogy nem jó.
Norda, meg még egy fajta van valami Nestlé víz ami jó úgy rémlik.
Más : betettem ma a Baby kartömítés alá a hézagolót (még annó Danetti-től kaptam) és hibátlan, megint jó helyen "zár" a kar
Köszi, jolti - totál elfelejtettem, hogy van ilyenem is itthon
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen