-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz jana86 #90359 üzenetére
jelenleg 30e ft a felára a nyomásmérős verziónak, az picit sok egy kétezer forintos valamiért (ha amúgy a többi, kétségtelenül szépen megmunkált idom nem is kell hozzá). 60 dollár amúgy közvetlenül, a fitting meg 10 dollár.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz jana86 #90359 üzenetére
Sajnos nem. A konzollal együtt kapja a Cafelat az órát. A konzolról csak roncsolva lehet leszedni. Nekem el is vérzett az analóg a kísérletben. Órát különmeg nem szállítanak (egyelőre). Majd ha ráteszem a La Marzocco órát, amit most vettem, vagy a NAKED számlapost, akkor talán megtörik a jég.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz jana86 #90362 üzenetére
Állítólag minden Robot fúrt dugóval szállítódik (Paul múltkor azt mondta, hogy 80%-ot órával ad el), inkább ledugózza az órátlant.
Lamarzi óra került a látótérbe. Így nem olyan kompakt, de kifacsart póz nélkül leolvasható. Flair-ista fórumtag Robotol :-):
@coxymaxi: nem akarnám feszélyezni a csapatot a vélemények gátlástalan kifejtésében. Balázs valszeg valamikor beugrik a happening előtt, hogy ne totál ismeretlenül kelljen ott és akkor nekiesni. Remélem, jó sokan lesztek! Ezek a cuccok nagyon jól tűrik a sorozathúzást.
-
#64275200
törölt tag
válasz jana86 #90755 üzenetére
Köszi a lehetőséget, de a Majorom ősszel járt Fragolánál teljes felújításon (szabályozás csapágyak és új 151B kés) így nagyon rendben van. Engem csak a kíváncsiság hajt. Lehet, hogy rááldozom a ZM kés árát egy próbára. Ha bejön úgy marad és ez lesz a filter őrlőm. A Comandante meg a Red clix-el marad presszóra. Igaz van még egy régi motoros is itthon abban SJ kések vannak, de szinte még be sem volt járatva.
-
WiZARD
addikt
válasz jana86 #90924 üzenetére
Nekem a munkám mellett nincs időm sajnos a kávézóban lenni mindig, épp elég volt az első 10 hónap, amikor este/éjjel csináltam a másik munkát, nappal meg barista voltam, esetleg 2 vendég közt ott is a munkát... Gyerek is jön.
Ugyanakkor nagyon félek minden alkalmazottól, nem akarom hogy lerombolják azt amit eddig csináltunk. Próbálok minél többet bemenni, tanítani őket, távolról felügyelni. Egyik kamera a LaMarzocco kijelzőjére van fókuszálva, így legalább azt tudom hogy a reggel általam beállított/kóstolt kávéhoz képest kb mit alkotnak.Hogy az ízlésükön mennyit lehet finomítani, mikor lehet esetleg rájuk bízni egy új kávé beállítását, az jó kérdés, idővel kiderül. Azért az kiesett a felvételi process során aki kibökte hogy ő igazából a karamell frappuccino-t szereti dupla shottal, tejszínhabbal, 3 cukorral.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Csabszin
csendes újonc
válasz jana86 #91895 üzenetére
A Monolith-ra gonolsz, mint high-end daráló?
Egyszer SoundON Eurékájával volt párhuzamban és fej fej mellett voltak?
Csak azért kérdezem, hogy tanuljak, mik a tapasztalatok.
(Ráadásul, ha nem pont a mai helyzet volna, szemezgettem már a Lelit Bianca-val)Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
Csabszin
csendes újonc
válasz jana86 #91945 üzenetére
Igen, rosszul emlékeztem, így érthető, hogy pariban van a két őrlő.
Én is úgy vagyok, hogy "túlzásba" vinném a dolgokat, mert nem vagyok kibékülve az amatőr dolgaimmal pörkölés-kivonatolás tekintetében, "szerencsére" a realitást még megtartom magamhoz képest(ezért még pá Lelit Bianca).
Most pl az SJ-vel próbálnám ki, hogy hogyan lehet az adagonkénti őrlést variálni pl az adagolás keresztmetszet változásával, hátha találok jó irányt.Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
kzoltann
aktív tag
válasz jana86 #93147 üzenetére
Nekem most fogy el az Iyula, kb a vegere allt ossze. elotte Shembati volt most ujra azt rendeltem mert zsenialis espressok jottek belole mondjuk en elengedtem 18g-t 40-41ig ugy volt a legjobb. (Szinten 20 sec koruli eloaztatas, 5-8bar fozessel utana)
Kov hetet en is pont Acacia filterrel kotom ossze.[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz jana86 #93889 üzenetére
Szia!
Tudom és köszi a felajánlást. Egyelőre még nagyon nem tudom mi kéne, hogy legyen az irány.
A Royallal az egyedüli bajom a méreteivel van. Nem kétlem, hogy (főleg ZM késsel) nagyon jó, csak szimplán egy toronyház méretű cucc.
Ha kitaláltam, hogy egyáltalán váltok e mostanában és meg meg lesz, jelentkezem. -
Bazsee71
őstag
-
jana86
csendes tag
válasz jana86 #94155 üzenetére
Itt a saját húzás diagrammja (mezei megoldással befotózva ):
Módosítottam az eredeti profil beállításain (magyar gyerek nehogy már ne tudja jobban, mint Szkottraó meg Díszent Dzson! ) . Az 1. lépésben a hőfokot levettem 95C-ra, és a végére beraktam egy csökkenő nyomású lépést (3 Bar-ra 42s alatt) - az eredeti profil tartja az elért nyomást végig. Kézzel állítottam le a csapolást, 20,5-ből 43,4g készült. CM Iyula presszó pörkölésű babból készült (ezért is vettem lejjebb az első lépésben a hőfokot). Nekem kimondottan ízlik. Bár most korlátozott a szaglásom enyhe nátha miatt - majd újra jelentek, ha visszaállt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LEGO 75379 - R2-D2
- Balaton Sound napijegy - szombati napra
- NIXON Sentry Solar napenergiával üzemelő, letisztult, elegáns karóra // Teljesen ÚJ // ÁR ALATT
- Daniel Wellington Classic Mesh Onyx Black karóra // Teljesen új // ÁR ALATT // Ingyen posta
- DJI Air 2s drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS +Garancia +Care Refresh biztosítás