-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz ronin s8 #32453 üzenetére
Én nem is egy belga csokirecptet adtam meg, nem csokikészítő bajnokságra való.
Amit én leírtam az egy egyszerű, gyorsan, olcsón kivitelezhető csokirecept, amit végül ellehet fogyasztani.
Nem fog vetekedni a bolti márkás csokikkal, de saját lesz, egészséges, adalékoktól mentes, és friss.paljoc: legalább 4-6 alkalommal tekerd le húsdarálóval, így szabadulnak fel benne az olajok, ettől lesz minden tekerésnél krémesebb állagú. Első tekerésnél még por esik ki ki a darálóból, a 3.-6 alkalomnál meg gyúrható massza. A héj könnyen lemorzsolható róla, nem kell hozzá semmi szaktudás, és eszköz. Pillanatok alatt lepereg róla. Az is lehet, hogy te már alapból így kaptad, képről nem tudom megállapítani.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz ronin s8 #32442 üzenetére
Most akarok rendelni madagaszkárról egy kisebb pakkot, kellene neked is?
(#32459) fragola.6035
+1, bár elég vegyes a felhozatal.
Mi főként madagaszkárit vettünk, de próbáltunk már indiai és más kevésbé ismert helyről származót. Elég komoly eltérések vannak az egyes fajták között.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz ronin s8 #32474 üzenetére
A legnagyobb ellensége az, hogy kiszárad, de a fénytől is óvni kell. Hűtőbe tároltuk, ott szerintem 4-6 hetet elvan, bár ez függ attól is, hogy mennyire lédús. Nekünk van őrölve és vodkába áztatva kivonatként (20-25 db/l) is, úgy sokáig tárolható értelemszerűen.
Fagyasztással még nem próbálkoztam, tovább meg még nem volt nálunk friss, mert elvitték/elfogyott mind.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
-
meander
tag
válasz ronin s8 #32480 üzenetére
egyik védekezésből a másikba esek...
természetesen nem labort vezetünk, de szerintem ezek a gondolkodások vezetnek oda, hogy egy idő után szemre menjen minden. Gondolom a kávéházakban dolgozó olaszok lefőznek egy nap néhány száz kávét, míg én még hétvégente is max. 4-5-tAz egyébként általános jelenség, hogy csapolás közben az OPV vizet enged vissza, vagy ez biztos jele, hogy valamit rosszul csinálok? A lefolyást relatív vastagra visszavettem, de még így is nyitva volt a szelep. Simi azt 10bar-ra állította be.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
paljoc
tag
válasz ronin s8 #32626 üzenetére
Na, akkor ez az, akkor csak a neve rémlett jól, hogy melyik vátozat, az nem.
De akkor tessék, csokis blend, nem öregszik, 10% robusztával, ronin és paljoc ajánlásával!!!"Caffé Cagliari Superoro 1kg
90% Arabica, 10% Robusta tartalmú keverék, kiemelkedő aromával az igazi ínyenceknek.
Listaár: 12.590 Ft (9.913 Ft + 27% ÁFA)"
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #32680 üzenetére
Kis túlzással ez van a Creminával is. Bár az a hőmérő csík jól jön abban, hogy mindig ugyanolyan legyen.
Kicsit az az érzésem úgy vagyunk, mint a viccben, hogy Iván is odaszarik a Lenin mauzóleumába, és John is lepisili a Fehér Ház kerítését, csak épp a gatyájukat nem tolják le - húzzuk, ahogy jön, de azért tudjuk mikor kell húzni, hogy jó legyen )Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
landi
csendes tag
válasz ronin s8 #32961 üzenetére
A mosógépszerelőm mesélte, hogy egy ügyfele vett Miele mosó-, szárítógép kombót, cirka 8-900e forintért. Az 1 év! garancia letelte után 2 héttel leszakadt a dob, a Miele 180e-ért cserélte volna.
... no comment....
... még azt is mesélte, hogy horror áron adják az alkatrészeket, úgyhogy nem is vállalja a javítást, nehogy előtte kapjon az ügyfél infarktust... -
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #32966 üzenetére
Amikor 10 éve költöztünk, akkor a Bosch volt amit meg is tudtam fizetni, és nem is volt nagyon gagyi. Egyedül a mosogatógéppel volt gond, mikor a szomszéd megmérgezte a macskát, megteltünk egérrel, és szétrágott benne valamit - helyszínen javították Mivel előbb-utóbb valami csak tönkremegy, jó tudni, hogy már az sem a régi (mint a Gaggia). A Miele viszont eddig azt hittem örök élet és egy nap, kár, hogy már az sem. Ha már a német cuccok sem jók, maradnak a svájciak, horror áron
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
killerjohn
addikt
válasz ronin s8 #32971 üzenetére
total off, de megjegyezném hogy nálam kb minden samsung a gaggián kívül. És a kimosott Galaxy S2-n kívül még semmi nem ment tönkre. Még a hűtő is samu... Igaz, hogy mindenből a 'túlárazott prémium' cuccaikat veszem, de eddig semmihez sem kellett még szervíz. Ezzel szemben a bosh, ariston, whirlpool vonalon eddig minden megdöglött - azóta ezek helyett minden vagy samu vagy aeg...
[ Szerkesztve ]
-
mr_kickass
tag
válasz ronin s8 #33021 üzenetére
Ritkan kotyogoshoz, foleg "habos kakaohoz" (tejeskave, 3-in-1, stb.). Eddig ilyen IKEA-s volt, ennel szeretnek egy komolyabbat ajandekozni.
minas: Koszi a tippet, ezt mar sok helyen lattam, de kulfoldi teszteken lehuztak, hogy az arahoz kepest nem csinal tul jo minosegu habot. Szemelyes tapasztalatod van vele?
soldier2: Persze, hasonloak nagyon, igazabol azert tettem fel a kerdest, hatha valakinek van esetleg tapasztalata akar az emlitettekkel, akar egy a listan nem szereplo tejhabositoval, es tudna segiteni a merleg nyelvet valamerre billenteni.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz ronin s8 #33327 üzenetére
Ehhez nem tudok hozzászólni, én ennek kapcsán szinte kizárólag TAPASZTALATOKAT írtam, ezirányú ismeret híján nem tudományos oldalról közelítettem.
Hogy mi miért meg merre oldódik, meg milyen láthatatlan molekulák hova kerülnek melyik anyagból arról fogalmam sincs, nem vagyok kémikus.:-)
Viszont az is tuti, hogy most gyorsan megnéztem itthon, az összes evőeszközön a solingen 18/10 germany, míg az edényeken multy-ply18/8 usa felirat van, de rozsdát még nagyon halvány foltokban felületi jelleggel sem láttam soha egyiken sem. Érdekes, hogy réz meg alu edény nincs itthon, de lehet hogy csak a spórolás miatt. :-)
Viccet félretéve, tényleg nem ismerem kémiai szempontból, meg kioldódás szemponjából ezt az acél témát, hogy őszinte legyek nem is nagyon érdekel, de az tuti, hogy az acél kávéfőző kar olyan amilyet fentebb írtam, meg a többi is. Ezt tapasztaltam. Nem mondom hogy jobb, mint a réz, de az említett okok miatt nekem jobban bejön ez az anyagválasztás így hogy paralel használom egy réz bojleres La Scala géppel.
Ha esetleg majd egyszer megműtenek, azt is inkább orvosi acél szikével tegyék, mint rézzel vagy aluval. :-)Az még érdekes lehet, hogy maga az anyag mint olyan réz esetében drágább mondjuk, de profin megmunkálni,a csöveket hajlítgatni, vagy egy bojlert készíteni belőle melyik anyag esetén macerásabb?
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz ronin s8 #33344 üzenetére
Tegnap megkérdeztem SID mestert is erről a réz/acél témáról a karok meg a felsőszűrők esetén /ugyan nem bizonytalanítottál el a beírásoddal, hisz az nincs semmiféle hatással arra amit az orrommal érzek :-)/, és azt mondta hogy valóban, lényegesen kevésbé tapad meg a kávés dzsuva az acél alkatrészeken és nem büdösödik, de takarítani azért persze kell azt is. A másik, hogy a krómozott rézkar belső krómozását is megisszuk elég hamar, mielőtt a réz fogyasztásának nekiállnánk. :-)) Ugyanis az a pogi alatt van, nem szűri semmi, megy a pohárba egy része, a többit meg ledörzsizzuk a sikamikával.
Nyilván ettől sem lett még bizonyítottan semmi baja senkinek, csakúgy mint az alubojleres gaggiáktól sem, de mindenesetre nem mondtam/éreztem hülyeséget, az acél használata a kávéfőző kar meg bojler terén és ez orral is érezhető. /ezentúl bárki jön hozzám meg kell szagolnia mindkét kart, már ameddig nálam van a la scala, különben nem kap kávét :-)Ettől függetlenül valóban ezer éve többnyire rézből gyártják mind a nagy HX vasak bojlereit, mind a portafiltereket, ennek nyilván oka van, ezért említettem a megmunkálás kérdését, de de lehet inkább az anyagok "hőkapacitás"-beli különbsége az ok...?!
Itt lehet amúgy olvasgatni a témáról:
http://www.home-barista.com/espresso-machines/stainless-steel-vs-copper-boilers-t25626.html
"the problem is with testing the thesis that "steel tastes cleaner" -- it would require building identical machines except using copper boilers in one and steel in the other.
That being said, I believe there are reasons to doubt this thesis in many instances. Most traditional machines are HXs. The HX needs to be copper since it needs to absorb heat from the boiler, but water spends very little time in it, a few seconds at most to reach the group. When HXs were introduced in the early 1960s, they were advertised as providing cleaner water than the boiler water that was used previously for coffee. It could be that double boiler manufacturers went to steel brew boilers for this very reason."
-
killerjohn
addikt
válasz ronin s8 #33692 üzenetére
az biztos irodainak jó lesz az IC, de otthonra nem kellene. Hetek óta agyalok, hogy lecserélem a K6-ot karbaőrlősre, mert akkor kevesebb a pangó őrlemény, meg nem kell dózerolni. Hát a francokat. Az IC-ben több a pangó őrlemény, és a karba őrlés miatt mindig áll a konyhapulton a kávé. Szóval marad a K6, megszerettem
-
Surda-
őstag
válasz ronin s8 #33735 üzenetére
Nemet mondott a Starbucksra,mert az már rég a reklámokról szól.
Aztán belinkelt 20db kávézó reklámot
1 éve nem iszik Starbucks kávét, ez igen, ez már teljesítmény!
Hányok ezektől az oldalaktól...
"5 mondat, amit soha ne mondjatok a Bakoknak!" -ez a szint[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
mutyi
őstag
válasz ronin s8 #33735 üzenetére
Ez sajnos nagyon felszínesre sikeredett cikk.
Inkább egy felsorolásnak tekinteném, eleve kimaradt 1-2 jó hely Tamp & Pull pl.A Flat white infografikánál pedig vitatkoznék, szerintem nem helyesek teljesen azok a képek és arányok.
Ki ismeri innen a coffetour-t, Anikót?
Na az Ő írásait, stílusát imádom. -
fricc_
tag
válasz ronin s8 #33822 üzenetére
Köszi.
Azt sejtettem, hogy kell egy kis idő amíg belőjük a megfelelő beállításokat.
Most nézem, hogy hülyén írtam a kérdést, főleg hogy írtad is a két darálót ebből a szempontból nehéz megfeleltetni egymásnak.
Szóval egy jó kiindulási alapot keresek, amivel már el tudok indulni. Pár fórumozónak van Skertonja, és Brikkája, remélem meg tudják osztani a saját tapasztalataikat.
Sokat visszaolvastam illetve rákerestem a neten, és azzal tisztában vagyok, hogy a krém/hab is rendben legyen elég sok a változó.
Vízmennyiség, őrlési finomság, kávé mennyisége, kávé fajtája, stb.
Gondoltam a fentiekből egyet legalább kb, be kéne lőni, aztán utána próbálkozni a többivel :-) -
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #33950 üzenetére
apám mondta mindig, hogy ő ezt a kesernyét szereti a kávéban
ám ez akkor volt. amióta nála volt a pavoni egy fél évet, most meg hónapok óta a kis quick mill, megtáltosodott. pacificaffé malabar és hasonlókból húz, de teljesen jó kofikat, már szívesen iszom nála egyet, ha ott vagyok. mondtam is neki, hogy nagy utat tett meg , elismerte, hogy igen, azért így (égett kesernye és füst nélkül, de ugyanúgy klasszik vonalon) tényleg jobb a kofi
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs