-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz soldier2 #67425 üzenetére
Világos, köszi!
Már csak az a kérdés, hogy török kávéhoz DIY homokmelegítő létezik? Láttam pár videót, hogy simán egy tárcsaszerű eszközt, amiben homok van melegítenek alulról gázrózsával és abban van a dzsezva. Persze ez még mindig nem kivitelezhető a melóhelyen, de itthon megemelné a kávézás színvonalát
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Koczó93
őstag
válasz soldier2 #67569 üzenetére
Köszi neked is és cotagg-nek is előbb utóbb sanszos a frigós dolog sztem
Más: Ugye nemrég került hozzám a kis gc, lágy vízzel használta az előző tulaj is, és fragola szerint is patika volt a belseje tavaly de azért egy enyhe vízkőoldást ma megejtettem. Pidet levettem 40fokra, nem nagyon hagytam állni a bojlerban, átengedtem opv-n, gőzcsapon is, aztán még kijárattam 3 tank vizet. Oscar van benne nem is jött belőle kavics.Gondolom így elég fél évente vagy akár évente egy vízkőoldás, nem?
-
-
adp
őstag
válasz soldier2 #67735 üzenetére
Ugy latszik nem erted amit irtunk... es amire valaszoltam en..
A frissenporkolt kave es az a papir zacsko annyira offolja egymast....amugy meg az a zacsko nem kerul annyiba amennyiert adjak, de meg ezen is keresni akarnak....
A semiramisnal meg alapbol igy adjak nincs mas opcio -
-
BlacKSouL
addikt
válasz soldier2 #67967 üzenetére
És van valami analógia? Hogy mondjuk az ideálishoz képest a sebesség csökkenésével mindn esetben egyenes arányban csökken a homogenitás, sarkosodnak a szemcsetöredékek, nő a szemcseméret átlag, csökken a sztatikusság, míg a növelésével minden fordítva, esetleg másképp?
Gondolok itt pl. arra, hogy bármelyik gép, illetve a kézi darálók között alapból nagyságrendi a sebességkülönbség, ezt a kézi sebességűnél elvileg kompenzálja valami, pl. a rés szűkítése, vagy eleve a
későrlőmű típusa, geometriája?[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Peti...(16v)
tag
válasz soldier2 #68023 üzenetére
Ja, kösz, azt sem sűrűn dobálják az ember után
Eljátszottam a rugós karos gondolattal is, de annyira illúzióromboló, amikor csapolás közben elindul az Ulka... Meg rájöttem, hogy nem szívatni akarom magam, és még több korlátot felállítani magamnak, úgyhogy gyorsan le is tettem róla.
Egy Creminát viszont kipróbálnék szívesen.norkov: kösz, maradok db vonalon, sőt, szerintem maradok a jelenlegi gépnél.
[ Szerkesztve ]
-
#91073280
törölt tag
-
Csápájev
őstag
válasz soldier2 #68354 üzenetére
Érdekes olvasni ,hogy pár éve még hányan estetek a torkomnak,mikor kritizálni mertem a Gourmet fesztiválon Nespressot reklámozó Tóth Sanyit
"amíg a Michelin csillagos étteremben nem ciki a Nespresso, addig a Gourmet fesztiválon sem az", mostanában meg csomóan fikázzátok a kapszulás kávékat, időközben vállalhatatlan lett.
Ma már "meggyőződésem szerint csak akkor ajánl kapszulást, ha ki akar b.szni valakivel."Egyébként ha belegondolsz nem drágább a kapszula,mint egy speciality kávé.
3200 körül szoktam venni CM kávékat, ami 200gramm, azaz jó esetben kb 11 dupla jön ki belőle, ami azt jelenti,hogy 145- egy presszó, és akkor egy olyan ideális esetet vettünk,mikor elsőre eltalálja az ember a hőfokot és az őrlési finomságot...
Nespresso utángyártott 75-, eredeti 120- körül van / kapszula.
Nyilván más minőség... ,de nem drágább. -
Peti...(16v)
tag
-
-
meander
tag
válasz soldier2 #68576 üzenetére
igazából a kérdés úgy merül fel, hogy fagyottan darálunk vagy kiolvasztva szoba hőmérsékleten. Tegnap Casmoban merült fel a kérdés a Mythos kapcsán. A Mythos ugyanis fűti a babot/őrleményt és a Gyuri arról beszélt, hogy a bab hőmérséklete jelentős változást okoz a lefolyásban (akár 5mp különbséget). Erre nekem eszembe jutott, hogy az új őrület a minél alacsonyabb hőmérsékleten történő fagyasztás, miközben Scott Rao-tól a következőket olvasom "Potentially, grind warmer coffee beans or use a warmer grinder (jury is out on this)".
Na erre jött az infó, de mindenkitől a Casmoban (kb. 8 ember), hogy a fagyasztás csak a zacsi eltartására szolgál, amikor fogyasztani akarod, akkor felolvasztod előző este és onnan már nem rakod vissza.Azért írtam ezt ide, mert még mindig nem értem, hogy szivatott mindenki, vagy életem felfedezését tettem. Minden esetre a következő bontással kipróbálom, hogy kb. 100g kiolvasztok és megnézem milyen gyorsan döglik le.
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #68667 üzenetére
ráadásul, bár ez már csak amolyan hangosan-moderátorosan gondolkodás, a kolléga egyszerre:
- újonc, aki nemrég kezdett el itt és csak itt hozzászólni
- közben arról beszél, hogy mi történt évek alatt
- közben nem olyasvalakinek tűnik, aki évekig kibírná hozzászólás nélkül
szóval... talán annyira mégsem új ismeretlen, inkább régi ismerős. nem mintha ez bármin változtatna, inkább csak érdekesség. a lényeg, hogy mit és hogyan mond.dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
válasz soldier2 #68810 üzenetére
Én egy régi baby-t használok , Sestos PID-del, simán hozza egy Classic tulajdonságait, persze nem rom-tuning Classic, de egy normál 2015 előtti Classic-ot
Első csapolás az Amigos-ból, őrlőt még állítani kell, de már most elég megnyerő a kávé
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #68940 üzenetére
lyézusom, emberek, itt mindenki megbolondult?!
szeretném, ha nem képződne minden mordori témából itten sok hsz-es izé. valaki belinkeli, tegye. nem értem, hogy miért muszáj, nem értettem egyet adp indoklásáva, de belinkeli (hivatkozik rá, pontosabban). tegye, semmi gond. nem is akkor töröltem ám, hanem amikor már az x-edi poszt jött a témában, és egy napja megint a mordori témát tartottátok életben.
miért kell még napokig beszélni róla? és ha mégis leült, miért volt fontos újfent előszedned, életben tartanod? (feltámasztanod) arra aztán semmilyen értelmes magyarázat nincs, ha mindig a végtelenségig toljuk. ha muszáj, mordorozzon bárki. ha nem muszáj, akkor ne, mert - mondjuk úgy, hogy - illetlenség. van, hogy a fontos infó igénye ezt felülírja, minden más esetben meg illetlenség és kerüljétek.
végül, de nem utolsósorban mindenkinek ajánlok egy kis önvizsgálatot segítő összehasonlítást: nézzétek meg a ph-s hivatkozások számát mordorban, aztán nézzétek meg a mordoriakat itt. a két számot összehasonlítva gondoljátok végig, hogy van-e értelme nekem írnotok, hogy "hol a határ?", meg hogy "ellendiktatúra van". odaát miért fórumoztok? komolyan kérdezem, mert azzal, hogy fórumoztok, nyilvánvalóan elfogadjátok az ottani értékrendet. de oké, elfogadjátok, de akkor egész pontosan mit hiányoltok itt, mivel és főleg miért kritizáltok engem? ott miért nem kerül szóba ugyanez? teljes aránytévesztés szerintem.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
jack B.
csendes tag
válasz soldier2 #69356 üzenetére
viszont ez a kis Graef nem éppen a német precizitás gyöngyszeme. az, hogy gyakorlatilag majdnem mindenkinek máshová kell belőnie a fokozatot, akár ugyanolyan kávék mellett is, az minimum elgondolkodtat a gyártásra fordított erő és pénzek kapcsán.
nem szidni akarom, mert 30-ért mi a faszt vár az ember, csak ha már tömeggyártásra tervezünk, akkor ekkora difik hogy lehetnek ugyanazon termékek közt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.