-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester6
tag
Baby Twin-nél , nem tudom hogyan oldják meg a PIDelést, sajna nem tudok tanácsot adni. Biztos meg lehet oldani. Talán Jolti megtudná csinálni, mert neki is Baby-ja van.
Én most az Classicomat szeretném eladni, de mindenki maga szeretné a PID-et beszerelni, pedig az enyémen készen van minden. Viszont a PID-elés sem kivétel, a tandíjat itt is meg kell fizetni, mint általában amit először csinál az ember.[ Szerkesztve ]
-
-
jolti
senior tag
[Én így oldottam meg. ]
A tied is ugyan ez pidelés szempontjából, csak a gőz más.
Azt a kis műanyag pöcköt vágtam le egy tapétavágó késsel. Így azt bármikor vissza lehet ragasztani és nem lesz rajta furat.
Bár ezt a visszaalakítás dolgot ma már én sem értem. Ki az a zizi, aki egy pidelt gépet vissza akar építeni eredetivé....[ Szerkesztve ]
-
Hoek
tag
Sokan kétrétegű ragasztóval rögzitik. Én még csak tervezem a pidelést, gyakorlati tapasztalatom nincs. Ha olcsón akarod akkor a furkálást nem tudok elkerülni, mert a legtöbb kinai szonda M6-os. Drágán van M4-es PT100.
''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
simi.esp.28
csendes tag
A fúrás nem a választott szabályozótól függ, hanem a használt hőmérséklet érzékelő méretétől.
A Gaggiához M4-es méretű hőérzékelőt kell keresned, de ez drágább szokott lenni, jobban megéri felfúrni a bojlert M6-r, nem kell félni tőle.A hőmérséklet érzékelőkről:
A K típusú hőelemnek hőmérséklet változására változik a feszültség kibocsájtása.
A Pt100 viszont egy rezisztencia alapú, aminek az ellenállása változik, hőmérséklet változásra.K - Thermocouple
PT100 - RTD -
zolnagy
őstag
Nem csak a drága M4-es menetű érzékelő van, ha nem akarsz fúrni.
Használhatsz pl. [ilyen] 3mm átmérőjű hengeres PT100-t is a menetbe (pont jó csak be kell ragasztani pl. [így].A Rex állítólag kezeli a PT100-t, de amikor én szereltem vele a GB-t, akkor még olyan infóm volt, hogy nem, ezért a fenti módszert a GC-nél Sestos Piddel alkalmaztam.
Az említett N2006P pid is kezeli a PT100-t, én is ilyet tettem a Brasiliába.
Ezen kívül ha van esztergályos ismerősöd, akkor tud csinálni M4-M6 közbetétet, de ezzel rugalmatlanabb lesz a rendszer (ha jól emlékszem paljocnak volt ezzel tapasztalata).
Aztán lehet venni K hőelemet, ami egy alátétben végződik, tehát egy sima M4 csavarral lehet oda rögzíteni. Ez se túl drága, de jobb a PT100, mert gyorsabban reagál. -
mester6
tag
Nekem Rancilio Silvia V4 kávéfőzőm van. A korábbi Silviáknak egy M4-es csavarral leszorítható kengyel tartotta a termosztátot, de most a kengyel csavarjának menete M3-as lett. A kengyel csavarjának helyére kellet volna becsavarni a Pt 100-at.
Az Auber Pt100 hőérzékelő [link] Az ára 25 USD + 12 USD-volt a postaköltség. Ha komolyan érdekel valakit, csak az árát kérem amennyiért vettem, postaköltség nélkül.[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
The Third Wave of Coffee refers to a current movement to produce high-quality coffee, and consider coffee as an artisanal foodstuff, like wine, rather than a commodity. This involves improvements at all stages of production, from improving coffee plant growing, harvesting, and processing, to stronger relationships between coffee growers, traders, and roasters, to higher quality and fresh roasting, at times called "microroasting" (by analogy with microbrew beer), to skilled brewing.
Third Wave Coffee aspires to the highest form of culinary appreciation of coffee, so that one may appreciate subtleties of flavor, varietal, and growing region – similar to other complex culinary products such as wine, tea, and chocolate. Distinctive features of Third Wave Coffee include direct trade coffee, high-quality beans (see specialty coffee for scale), single-origin coffee (as opposed to blends), lighter roasts, and latte art. It also includes revivals of alternative methods of coffee preparation, such as vacuum coffee and pour-over brewing devices such as the Chemex and Hario V60.
The term "Third Wave" was coined in 2002, and refers chiefly to the American phenomenon, particularly from the 1990s and continuing today, but with some roots in the 1980s, 1970s, and 1960s. Similar movements exist in Canada, Australia, New Zealand, and Scandinavia. More broadly, Third Wave Coffee can be seen as part of the specialty coffee movement.
--
.:. bl4ze .:.
-
-
fragola.6035
aktív tag
Nem eladni akarom a PID szetteket, hanem sokan kérdezték, hogy ki foglalkozik mostanság PIDeléssel, jelzem, hogy párat tudok vállalni.
REX pid,
gyors működésű kis tokozású K szonda, amihez nem kell fúrni a bojlert,
SSR,
PID tok szálcsiszolt rozsdamentes vagy színre fújt acélból hőálló öntapadóval felragasztva.
stb.https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
Ami az elmúlt 2 hónapban változott, és okozhat ilyent az a "fűtési szezon", és az ezzel járó szárazabb levegő. Kedvenc (álmaim) darálómról olvasgatva, többen írták, hogy a pangó őrlemény igencsak összefüggésben van nem csak a kávé fajtájával, hanem a levegő páratartalmával is. Próbálj a darálandó szemes kávéra pár csepp vizet spriccelni, majd rázd össze, utána daráld, elvileg megszűnik/csökken a jelenség. Vagy cserélj üveg tálra, arra nem tapad a szatikus töltésű kávé (ezt már saját tapasztalatból is megerősítem). Ha a vizes megoldást próbálod, kérlek jelezd, hogy bevált -e.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
hunspikey
őstag
Általában SO-ből az yrgáknak van meggyes, cseresznyés felhangjuk - abszolút ismert íz - én is nagyon szeretem. Visszatérve a Spicy Italy-ra - na ezt még sosem éreztem ilyennek, annál inkább fahéjas, csokis olaszosnak.
Nekem nagy személyes kedvencem a Lady Paljoc - próbáld csak ki - az ristrettónak isteni - kifejezetten nugátos - toffifi, karamell ízvilág.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
ronin s8
senior tag
Erre szerintem nincs egzakt recept. Eredetileg a macchiato "foltoskát" jelent, vagyis az alap espresso-ba/ra néhány foltnyi, vagy egy kevés gőzölt tejhabot raknak. Miután az olaszoknál nincs cortado, ami az espresso és a cappuccino közötti űrt betöltené, gondolom bármennyi tejjel elfogadható a macchiato, ami még nem cappuccino (ami egyébként meglepően kevés eredetileg: mindössze 150-160 ml).
Itt egyébként a klasszikus olasz kávé hagyomány ütközik az újhullámmal. Jönnek ezek az ábrácskák, és nincs is nagyon hab csak tejkrém...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
igen, ismerem. klasszikus, nagy testű, fás, tanninos, alkoholos villányi. ha ezt a műfajt kedveled, villányban érdemes nézelődni, de sajnos a szemes ott az olcsóbb pincék közé tartozik. mayer kopárt ajánlom még például, de az is kb. 5e ft.
ha kíváncsi alkat vagy, javaslok egy érdekes kitérőt: weninger pince, sopron. nézd meg a merlot, cabernet sauvignon és syrah borokat akár. azok is kaphatók a bortársaságban. ugyanúgy nagy testű borok, de egy hűvösebb, szerintem izgalmasabb klímáról.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
hohó, még egy hasonlóság, ha migrénesen fáj a fejem, nekem is a bal szemem fáj! és borozáskor bizony tud. erre is van tapasztalati javaslatom: nagyon sok vizet kell inni. és folyamatosan. egyébként nem fordult veled elő máskor, hogy egész nap rohangáltál, nem ittál vizet, aztán estére elkezdett qrvára fájni a fejed? (és közben azt hitted, valami front)
ha kávézol, akkor is nyomni kell a vizet, mert vízhajtó. az alkohol is. ha borozol, az a minimum, hogy folyamatosan és minimum kétszer annyi vizet igyál, mint bort.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Utazáskori migrain oka szinte mindig a dehidráltság. Egy időben rendszeresen jártam Angliába, 3-kor keltem, délre érkeztem meg, közben pedig nem ittam, mert akkor ugye mosdót kell keresni. Szinte mindíg migrain szerű fejfájással érkeztem, pedig máskor azt sem tudom, hogy van fejem. Mivel a fáradtságra fogtam többnyire ittam egy kávét, amitől csak rosszabb lett az egész. Egyszer kipróbáltam, hogy iszok vizet útközben, és soha többet nem volt fejfájás erkezéskor. Szóval stressz ide vagy oda, inni kell. És akkor még a dehidráltság esetén exponenciálisan növekvő trombózisveszélyről nem is szóltam.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Olyannyira, hogy főleg nyáron (mintha olyan meleg lenne a nyár arrafelé) metrókban, utcán óriásplakátokon figyelmeztetik a népet, hogy igyon elég folyadékot.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Jó gép + szar alapanyag = szar kávé, erre rengeteg alternatíva van - bocs, nem tudtam kihagyni. Nemrégen valaki hasonló igénybevételre keresett gépet, és ott az ese pod lett a nyerő. Szerezni valami felújított gépet és hadd szóljon. A pod amit Blaze szokott emlegetni 54ft-ért iható, sőt talán az elmegy kategóriába is belefér. Sajnos a tejes italokat ezzel nem oldották meg (nem hiszem, hogy bárki gőzolne magának) de a mikrózott tej + kávé is jobb mint az automatás szarok 2* ennyiért.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
dugesz77
őstag
Én a Lavazza kapszulás automatát tudnám ajánlani . Már napi 10 adagtól kiteszik a pénzbedobós gépeket a kávé meg szerintem az egyik legjobb.
Igaz 90-100 forint körül van egy adag de azért ez jó is. Sok multiba van a nagy Lavazza automata kiállítva érdemes megkóstolni. Kell csinálni egy próba hónapot ha nem jön be maximum visszamondjátok. -
soldier2
őstag
Nem vsz hogy 2 fok különbséget ereznél, én biztosan nem vagyok rá képes. Próbáltad jobban előmelegíteni a cseszét? Nálam ristrettoknál bejött.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Egyre közelebb a Poco F6 startja
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parfüm topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Focus Raven Rookie 24-es gyermek kerékpár
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
- Beszámítás!!! - Új Bontatlan Ducati Elektromos Roller PRO-II PLUS Irányjelzők - Számla & Garancia
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (RC PRO)
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs