-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
Igen pont veled beszeltunk errol kb juni elejen.
Es mindent elkovettem akarhogy probaltam de a 250g-bol nekem mindig csak savanya valami lett.. Volt wdt, 0.00 merleg, 58.6os tamer aranyok (15-19g kozt),hofok fel le 10 fok,20-45mp kozti csapolasok....
Bar valahol olvastam, hogy ez lehet egy olcsobb daralo hiba is gcm702
Szoval ketlem, hogy en szurtam volna el.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Az nekem pont jó, nem kell pipettával csöpögtetnem már csak a helyi gyógyszerészcsajt kell megfűznöm pár üvegcséért
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
zolnagy
őstag
Én mértem a Silvanonál és a Brasilia Ladynél is a kilépő víz változását. Alig változott egy duplányi víz kiengedése alatt. Ellenben a pid kijelzőjén majd 10 fokot esett a hőmérséklet mindkét gépnél. Ez persze gyorsan helyreállt mindkettőnél. A magyarázat sztem, hogy beáramlik a hideg víz és a gyors reagálású szenzorok ezt egyből érzékelik. De a beáramlott hideg víz gyorsan keveredik a bent levő nagyobb mennyiségű forróval, így hamar helyreáll a rend.
Mindenesetre a fejnél ebből nem sokat venni észre, ennyiben csalós a pid hőmérséklet kijelzése.@Jolti, nagy gratula a géphez!
Nekem is most tart hazafelé egy Brasilia Lady, amit majd atomjaira szedek és újra összerakok piddel, szűkítővel. És lehet, hogy a rézcsövezést sem hagyom ki akkor. Te honnan szerzed be a rézcsövet? Mekkora külső/belső átmérőjű ez a cső?
[Ez] a PT100-nak a zsák, amit a bojlerbe tekersze bele felülről, ugye? Honnan vetted ezt?[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Igazad van mindenben.
Itt is, ahogy a szondára nyomja a (egyelőre a hideg) vizet, 1 mp múlva el kezd esni a hőmérséklet, de sem a színén', sem az ízén nem érződik, tehát gondolom a kilépőt nem befolyásolja annyira.
Majd, ha rézműves lesz, kíváncsi leszek rá. Ahogy számoltam, 3,5 m megy rá, vagy picit több. 1m csőben 13 ml víz van.
Tehát közel egy dupla belemegy, mire jelentősen hűlne a belépő vízhő.
Majd látjuk.
A pimp meg pimp.
😁
Mondjuk az előző is rendesen meg volt csinálva.[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Nem gondolnám, hogy ugyanaz az őrlőfelület.
Szerintem alapjában véve két dolog határozza meg az őrlemény minőségét, a pontosság és a késprofil. Nem feltétlenül a méret a lényeg. Vannak jól sikerült darálók kisebb méretű késekkel is, pl. Kony, K30 65mm, Mythos 75mm, vagy F64EVO 64mm.
https://caffe35.webnode.hu/
-
pacuha69
csendes tag
-
nagyúr
A tul hosszuak azok a sima dupla szurovel keszultek, aztan eloszedtem a single shot double wall-osat, ott elsore nem folyt le, aztan utana igen. Egyebkent nem fozott nagyon rossz kavet.
Viszont: a gozoloje tok jo, egy flat white-hoz elegendo adagot 20 masodperc alatt megcsinal.
while (!sleep) sheep++;
-
bajnokpityu
félisten
és amig elkopik annyira, mire szemmel is látható hány tucat kiló lement a torkán?
szvsz semmi baj nincs abból, ha felszabályozzák, és úgy használják. azt azért nem gondolnám, hogy valamelyik karikalábú tésztazabáló belekalkulálta az őrlemény eloszlási görbéjébe a tengely ferdeségét, illetve a kések nem tökéletes elhelyezését.eladó Kawasaki j300 robogó
-
simi.esp.28
csendes tag
Volt szó még tavasszal Matt Perger facebook csoportjában Mythos One daráló beállításához, kb úgy mint ahogy itt leírtad. Azért fura, azt hinném egy ilyen kaliberű daráló full atom pontosan gördül ki a gyárból.
Valaki jófej volt és csinált belőle egy pdf-et is, hátha másnak is hasznos, itt.
-
fragola.6035
aktív tag
Nincs senkinek házi esztergályosa, csak itt többen vesszük a fáradságot és keresünk egyet , majd megfizetjük. Nem olyan bonyolult ez. Van jó kávézó, fagyizó, kőműves, ügyvéd és esztergályos, csak keresni kell, azzal meg munka van, könnyebb inkább otthon sírni, hogy másnak milyen könnyű.
Arra nagy összeggel fogadnék, hogy szemrevételezéssel Te megmondod, hogy egy bejáratott kés melyik oldala a kopottabb. Ebben biztos vagyok, hogy nem fog menni. És nem azért, mert nem lehet megmondani, csak nem mindenki tudja ezt látni, ahhoz edződött szem kell, de nem mellesleg némi műszaki érzék sem árt. Én biztos, hogy nem vállalkoznék ilyenre. De szerintem ilyen hülyeséget csak kitalálni lehet, vagy a HB-n olvasni, ott még több okos van. Mint a linkelt oldalon, ahol méret alapján hasonlítanak össze két, még szemre is igen eltérő kúpos kést, szörnyű volt olvasni.
Kimérni lehet a pontatlanságot, kb. 20e. Ft árú eszközzel, de némi szerencsével és persze itt is utánajárással a kecskeméti, vagy bármelyik lomos piacon ki lehet fogni az ötödéért. Már akit érdekel. Mert nem mindenkit érdekel. De ha valaki kíváncsi rá, én szívesen megmérem bárki őrlőjét, bár ennek értelmét már nem látom.
Mértem már sok őrlőt, tudom, hogy mit beszélek, nem a HB fórum idióta kés összehasonlító tesztjeiből művelem magamat, hanem inkább a saját tapasztalatból, vagy saját káromból tanulok.
Kb. 3 gyártó őrlőjét szoktam elvállalni javításra, felújításra, mert tudom, hogy a többi zsákbamacska.
Nem vállalok el a Mazzer, Mahlkönig és San Marco őrlőkön kívül semmi mást, mert nincs értelme foglalkozni vele.Nem állítottam, hogy a Te Compak őrlőd szar, csak azt, hogy elég jó eséllyel az.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Már nem szeretnék Veled vitázni ezen, mert látom, hogy nincs értelme, egy termék kritikát személyes sértésnek veszel te is, ezzel már nem nagyon tudok mit kezdeni.
Még annyit tennék hozzá, hogy a darálókat igen kritizálom, de nem az esztergályosra hivatkozva, hanem saját magamra hivatkozva, az esztergályos csak megcsinálja, amit kérek.
A Minidet pedig szóltál, hogy majd csináljam meg, mondtam, hogy ok, de utána már nem beszéltünk róla, én meg nem fogok nyomulni. Ha kell, megcsinálom, ha nem kell, akkor úgy marad.Majd hamarosan teszek fel videót, hogyan lehet ellenőrizni a pontosságot.
https://caffe35.webnode.hu/
-
vicces
addikt
már korábban is voltak itt képek a mestertől ha jól emlékszem egy mahlkönig felszabályzásról "ilyen-olyan milliárdod" pontossággal. nekem egyből leesett, hogy az ember nem sz@rral gurigázik. nem is értem az utolsó 50-70 hsz-ben ezt az ellenszenvet
viszont az őrlő összefoglaló is szerintem úgy igaz ahogy fragola irta ma. esetleg be lehetne azt is tenni az összefoglalóba ( #43655 )
vagy legalábbis kiegésziteni.[ Szerkesztve ]
:)
-
jolti
senior tag
Szerintem rakd be a régi helyére ezt.
Vagy valahogy témákra bontva kéne rendszerezni ezeket. Már, ha így jó mindenkinek.
(#43729) Parci Csak ez feka Kenny!
Viszont azt vettem észre, hogy sokkal forróbb azóta a kar.(#43731) mester6
Köszi.(#43727) paljoc
Naná!
Bár a tiedet még pihentetem egy pár napig. Túl friss.
A hétvégén csapra verjük.
Köszi szépen!(#43726) fragola.6035
Ennyi fért rá. 20-25 centi híján 4 méter. -
soldier2
őstag
Igazad is van, meg nem is. Ha nem lenne jó a végeredmény az emberek panaszkodnának, ha nem is mindenki, de akadna szép számmal. Nem tökéletes daráló, messze nem az, vannak hibái, amik miatt nem sikerült annyira belopnia magát a szívembe mint a Creminának (pedig a Hg1 volt a drágább, ha nem is sokkal), de ezért a (nem kevés) pénzért mai napig nincs jobb otthonra (szintén nem a saját véleményem, mert mai napig nem tartom magam alkalmasnak ilyen sommás vélemény kinyilatkoztatására), hanem a sok sok használóé, akik között keresni kell a hozzám hasonló elégedetleneket, márpedig ha sok laikus mondja, hogy finom a töltött káposzta, az akkor az igaz, ha nem jár Michelin csillag az elkészítéséért. Úgy is mondhatjuk, hogy a Hg1 a darálók töltött káposztája
Pé: nem, csak útba esik a munkahelyem felé.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Xabi78
aktív tag
Ennek mondjuk elég sok oka van.
Olyan kávépark, amit itt kb. senki nem enged (nemegyenlő engedhet) meg magának.
Mindig frissen bontott kávé, pillanatok alatt elfogy, nem tárolják bárhogyan 1-2-3 hétig.
Én megcsinálok egy nap 3 kávét. Ő megcsinál 300at. Fényévvel távolodunk egymástól tapasztalatban.
Meg mert neki ez a szakmája.És persze biztosan van még egy csomó apróság, mi még eszembe sem jutott.
A legtöbben a mindenféle hókuszpókusszal ezeket a hiányosságokat pótoljuk. A milliós kávégépet mindenféle tuningal, a csúcs őrlő hiányát fagyasztással-vizezéssel-kevergetéssel, a kevés kávéfogyást mindenféle fagyasztásos kiadagolós trükkel, ésatöbbi.
A csoda inkább az, hogy egyáltalán ezeket a helyeket megközelítjük minőségben, ez a nagy dolog. Ehhez persze trükközni kell.
Cave canem!
-
adp
őstag
Szerintem a viz, es a daralo ami nagyon sokat nyom a latba. Az embassyba pl tobb millios viztisztito van. Kis Zoli szerint az marha sokat nyom az egeszen. Na meg persze ők egynap megcsinalnak annyi kavet mint mas egy fel ev alatt. Jobban raerez mi a lehjobb mondjuk annak a yirganak vagy akarminek napi 100 kaveval mint mi csinalunk 2-ot mondjuk kiontjuk es a 3-madik mar elfogadhato de ugy vagy vele hogy nem fogod kiontogetni a 10-enezres kavedat majd holnap raprobalsz. De igazabol addigra mar az izlelobimboid 'elfelejtik'min kene javitani
[ Szerkesztve ]
-
Xabi78
aktív tag
Nem mindegy, hogy napi 3 vagy 300. Nagyon nem. Nagyon nem mindegy, mivel és hogyan darál, meg persze a tamperelés is csak egy rutinművelet, és mégis milyen könnyű elcseszni.
A hókuszpókuszok nagy része arra megy el, hogy a kávé frissességét megőrizd. Ő csak beleborítja a kávét a darálóba, mert úgyis elfogy.
Ahol nincs csilliók kávépark, ott pótolja tapasztalattal (vö. 3 vs 300).
Én most már megkötöttem a kompromisszumot: minőségi ugrás a darálóban és gépben, kevesebb hókuszpókusz, és a jobb gépek kompenzálják, sőt, a végeredmény javult. Bár biztos lehetne jobb több hókuszpókusszal, csak én is eljutottam oda 1 év után, hogy meguntam az indiántáncot. De ha a tökéletesre törekednék, ismételten visszatérnék az adagonkénti darálásra, a tizedpontos mérlegre, a vizezésre, a kavargatásra. De, mint mondtam, megkötöttem a kompromisszumot, azóta mondjuk megroppant a "szent őrült" renomém a családban...
Cave canem!
-
mgy
senior tag
Kicsit pihegünk kicsimmel olaszba hát sírni tudnék. Olyan gépek vannak bárhova nézek, még a legótvarabb helyen is, könny szökik a szemembe. Akárhol kérek, TÖKÉLETESEN elkészített eszpresszót kapok. És a kérdés, milyen is az ital? Tudom, én szoktam épp mondogatni, a kukori kávé nem világom, de ez... Förtelem. :-O Be kéne hozni ide is egy picit az újhullámot!
S hogy miért mégse? Mielőtt elveszi Antonio a csészét csapolás végén, még egy kiskanalat a kar alá tart a lecsöpögő kávé útjába, hogy a csésze falát ne kenje össze. Valahol az isten háta mögött, egy koszos vasútállomás kávézójában.
Ki fogom bírni a mocsári robusztákat szó nélkül, ígérem!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mobilinternet
- Autós topik
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen routert?
- További aktív témák...