-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atesz 666
aktív tag
válasz WiZARD #79081 üzenetére
-Beszarás mik vannak.
-Akkor biztos van már ételfőző,virsli főző stb stb víz is valahol?[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
Bazsee71
őstag
válasz WiZARD #79081 üzenetére
Filterre most két ünnep között kezdek tesztelni egy Lido-t, motorosban pedig a K30 késes HeyCafé volt a nagy ugrás. Ha filterre kellene motoros, biztos egy K30 késes SJ-t rakatnék össze fragolával, utána már csak kb. az EK.
A SZE-SZÓ víz nevétől vonatkoztassunk el, és akkor egy bestbuy alap dizájn víz készítéséhez, nincs kellemetlen mellékíze. Sajnos a 2 literes fajlagosan sokkal olcsóbb, mint az 5 literes (több szemét...), illetve a szállítás elég húzós.
pacuha69: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz WiZARD #79081 üzenetére
Teljesen igaza van az asszonynak, főleg így ünnepek idején simán belefér egy kis kalandozás, kikacsintás a megszokott világból. Én is múltkor SZE-SZÓ, SZE beszéd vettem a MM-ban egy újdonságot, egyszer egy évben belefér. Szegedi kofi, esztergomi csészében, na?!?!😱🙈🙈🤣🤣🤣
/most pedig megszaggatom a ruhámat, kotrok egy kis hamut a kandallóból és már szórom is a fejemre😬😬😬🙃/[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz WiZARD #79099 üzenetére
Azért hülyén veszi ki magát, ha a konkurenciát olyan helyen kritizálod, ahol ő nincs jelen. Meg tök fölöslegesen nyújt támadási felületet. 250g ára többségünket nem vág földhöz szerencsére, ki kell próbálni. Anno mikor próbáltuk egy korrekt olasz blend volt, de azóta csökkent a robuszta tartalma, és megváltozott a pörkölő is.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
PpenoO
őstag
válasz WiZARD #79361 üzenetére
Nagyon újonc a presszó kávézás területén és lehet a nyersanyag + munkadíj árával sem biztos, hogy tisztában vagyok, de nem érné meg acélból legyártatni az eloszlatót és krómozni? Arra nem nagyon tapadna semmi szerintem.
U.I.: Éna brikkába Iberital örleményt úgy tudok legjobban eloszlatni, ha kis adagokban kézzel oszlatom körkörösen forgatva. Jobban működik mint a fogpiszkáló.
[ Szerkesztve ]
-
-
beleriand72
tag
válasz WiZARD #80207 üzenetére
Én még oldalt is látok körben egy sötétebb zónát. Ez biztosan nem égés, hanem a Reneka kialakításával lehet összefüggésben. Érdekes, hogy pont a sarokban nem olyan. A "működése" ellenben tökéletes(közeli).
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
-
Bazsee71
őstag
válasz WiZARD #80205 üzenetére
Úgy látom, hogy végre kezd alakulni a közízlés, és kezd ráébredni a társadalom, hogy a túl nagy választék mögé nem lehet minőséget tenni. Igaz ez többek között a borokra, éttermekre, és bizony a kávéra is. Pl. egy étterem alapból gyanús, ha 30 oldalas a menü, mert annyi összetevő nem lehet frissen a konyhán.
Amúgy továbbra is türelmesnek kell lenni, mert ehhez - szigorúan saját véleményem szerint - generációváltás szükséges. A rendszerváltás után gondolom (mivel nem éltem meg) nagy élmény volt, hogy mindenből hatalmas választék jelent meg a boltok polcain, és valahogy a választék/nagy adag tévesen a minőség és színvonal szinonimája lett. Hányszor hallottam, hogy az XY helyen van a városban a legjobb fagylalt, vagy ott a legjobb a bécsi szelet, aztán jött a koppanás, hogy a legjobb annyit jelent, hogy borzalmas, de legalább sok. -
Nibiru
tag
válasz WiZARD #81540 üzenetére
Atyaég, ezekről lemaradtam, nagyon köszönöm. Ez a két írás is csak azt bizonyítja, hogy jóval bonyolultabb a kérdés, minthogy akkor jó, ha 9 Bar. Sőt, ha ezeket elolvasom és olyan gépem van, én is átálltam volna a helyedben 6 Bar-ra.
Egyelőre ezt nem tehetem meg, mert az én gépemben nincs OPV, csak egy vacak biztonsági szelep, ami túl nagy nyomáson nyit ki, (már ha normálisan üzemel, mert mostanában úgy tűnik hogy rendetlenkedik) ezért nálam kb 10 kilóval nagyobb tömörítés szükséges a normálisnál, hogy jó legyen a lefolyás. Amit viszont sosem értettem, hogy miért van az, hogy a duplával húzva nagyobb az esélyem arra, hogy kicsatornásodjon a kávé, mint a kúpos szimplával. Igaz nálam más a szemcseméret is, de az önmagában nem magyarázat erre.
Szimplávan szinte mindig jó, duplával viszont egyrészt jóval többször csatornásodik ki, másrészt nem olyan az íze a kávénak. De erre már panaszkodtam a múltkor, nem akarom magam ismételni.
Ha nem laksz messze tőlem (Bp18) egyszer vinnék valami finomat, hogy kipróbáljuk 6 Bar-on. -
Bazsee71
őstag
-
Csápájev
őstag
válasz WiZARD #82409 üzenetére
Korrekt tájékoztatást pl.
Azért azt ne felejtsük el,hogy a világos pörkölés nem olyan régóta divat és olasz barátainknál és még nagyon sokaknál nem olyan népszerű.
Az olaszos klasszik ízvilágra úgy tekinteni,mint egy szar, hibás kávé, szerintem elég nagy szakmaiatlanság.
Semmi baj azzal,ha valaki a világos pöriket szereti, ettől még egy korrekt suliban elhangzik,hogy miben más a kettő.
Ismeretségi körömben szinte mindenki a klasszik vonalat favorizálja millió megkóstolt világos pöri után is.
Ez a vonal nem fog elhalni, a kávézás szerves része, pláne presszó vonalon. -
vendingo
veterán
válasz WiZARD #82409 üzenetére
Nem azt szoktam kérdezni, hogy Milyen kávé van? hanem azt, hogy "milyen kávétok van jelenleg"? Ebből lehet következtetni, hogy a fajtájára vagyok kíváncsi, mert általában a kávézók nem szokták váltogatni, hogy ma csak espresso ma meg csak flatwhite van.
Igazából mindegy. kár ragozni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Csápájev
őstag
válasz WiZARD #82414 üzenetére
Szerintem is kár tovább ragozni,mert az,hogy valamit előtérbe helyezünk nem azt jelenti,hogy másról szót sem ejtünk.
Nehogymár ott tartsunk,hogy egy barista képzésen nem találkozik klasszik ízvilággal az érdeklődő
Hiába erőlködsz,erről nem fogsz meggyőzni.
Tökmindegy ki mit szeret, a kávézás szerves része, egyszerűen szakmaiatlanság erről nem beszélni. -
Noroo
tag
válasz WiZARD #82576 üzenetére
+1.
Fekete Mizo és lila aldis tej.
Ezekből nekem mindig sikerült tejhabot csinálni, és ha nem lennék béna még latte art is mehetne.Ami csalódás volt (nekem) az a fekete lidis uht volt. Hamar összeeső hab és nem jó íz, ami a fentiekkel a sosem fordult elő.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz WiZARD #83356 üzenetére
A Podcastban külön kitérnek rá a srácok, hogy Rao barátunk számára a gyár külön (Parci kapaszkodj) "bealájnolt" példányt küldött, és így az általa próbált EK-k mindegyikénél finomabbra őrölt, és a legtöbbjénél jobb eredményt hozott. Biztosan nem küldött neki Fragola ballószögi EK-t. Az igazság, hogy ha Fragola meg tudná csinálni vsz vennék is egyet (nem mindha a HG-1-el nem lennék elégedett, de két über őrlő jobb mint egy , meg a HG-1 nem daráló approved ).
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz WiZARD #83550 üzenetére
Nem tudom, hogy azt tudod-e, hogy ha nem lenne pár évtizede olasz eszpresszó, akkor újhullám sem lenne. Ezt hívják talán fejlődésnek. Már pedig a fejlődés korábbi szakaszát értelmes emberek nem fikázni szokták, hanem inkább tisztelni.
Egy La Marzocco Linea is klasszisokkal jobb tud lenni némi beállítással, pici átalakítással, mint gyári állapotban, de azért nem fikázzuk, nem röhögjük ki a gyári gépeket. EK-ról nem is beszélve.
Érdemes ezen elgondolkodni arcoskodás helyett.Egyébként Rómában a Termini pályaudvaron, ott, ahol a transzfer buszok végállomása van, vannak belül mindenféle kajázó helyek, van ott egy kávés-pékárus hely, ah egy 3 karos Marzocco Linea van,.ott elég korrekt kávé van. Nem sötét, van sav is, elég finom, cukor sem kell bele. Ajánlom, aki arra jár.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz WiZARD #83553 üzenetére
utoljára, és nem csak neked, mindenkinek: sosincs azzal gond, hogy valaki valamit nem szeret. azzal sincs gond, hogy viccet csinál belőle. amivel gond van, az a felsőbbrendűség, magabiztosság, amivel hajlamos lenézni azt, amit ő épp nem szeret. mint mondjuk én a volkswagen személygépjárműveket.
a savanyú kávé nem jobb, nem magasabb minőségű, mint a keserű. hanem más ízű. kétségtelenül újabb, mert most van, régebben meg nem volt. de gyorsan engedjük már el a "á, pistikének jó lesz a szénbánya is" vonalat.
egyébként pazar savas, gyümölcsös száraz etiópot csináltam magunknak a minap, egy élmény inni. jól fog esni legközelebb egy közepesre húzott brazil.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
djboris
csendes tag
válasz WiZARD #83550 üzenetére
Dale Harris ügyesen összefoglalja azt ami a specialty kávézás próbál magában foglalni.
Szigorúan szenzori szemszögbôl nézve, ahol a (preferenciát igyekszünk kikapcsolni) egyértelmûen a sok ízjeggyel, komplex svassággal és megfelelô mértékû édességgel rendelkezô kávékat értékeljük jobbnak. Illetve magasabb pontokat kapnak értékelésnél a jobb minôségû savak és a sok fellelhetô ízjegy miatt. Nagyon fontos, hogy a savasságnak jó minôségûnek kell lennie, nem feltétlennül extra magas intenzitásúnak, viszont minednképp szükséges a jelenléte egy komplex ízhez (lásd gyümölcsök). Sajnos a sötét pörkölés eléggé leegyszerüsíti ezeket az ízeket és viszonylag beszûkiti az ízspektrumot, illetve minenképp elvesz a komplex ízélménybôl. Mindettôl függetlenül ez tetszhet valakinek, a személyes preferencia nem vitatandó, illetve a fentiek nem jelentik azt, hogy minden világos pörölésû ital értkélhetô jónak, nagyon sok közöttük elég alacsonyra értékelendô. Viszont azt is meg kell jegyezni, hogy egyszerûen sötét pörkölés esetén nincs lehetôség (szimplán szenzopri aspektusból) magasra értkélni az italt, pontosan a hiányzó komplexitás és az egyszerû nem túl változatos izjegyek miatt. Mégegyszer ez nem jelenti azt, hogy ezt valaki szeretheti vagy sem. Szigorúan szenzori oldalról próbáltam megfogalmazni a dolgot. A forumozók számára ez nem feltetlenül kell, ez hogy jelentsen bármit is, fôképp ízlés oldaláról.
Viszont neked is szíved joga egy másik irányzatot nem szeretni söt akár fújni is rá. Amíg nem az embereket nézed le emiatt. Ezt nem tetted meg, pont ezért nem értem a kialakult személyeskedést a témában a többiek átlal.[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Spanyol botrány: ellophatták a járművezetők adatait
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Glo cigaretta
- Spórolós topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- DJI AVATA Pro-View Combo (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- XL vázas, Cannondale Kineto Men pedelec e-bike 170-190 cm/140 kg-ig (beszámítás)
- Eladó Nitro Team 2022 162W Snowboard Deszka
- AKCIÓ! Szépségápolás, Haj - és Szakállápolási márkás gépek - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Eladó Radiomaster Ranger Micro 2.4GHZ ELRS Module
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen