-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Nem rosszak a pacific kávék, de ők már ipari mennyiségben dolgoznak. Csak megakadt a szemem a Kalmár félén, és mivel még nem volt nála decaf rendeltem. Kár, hogy nincs több infó róla, remélem nem tiszta csokis. Egy Columbiaitól közepes pörköléssel várok savakat is.
Sötét helyen eddig nem lett semmi baja normál hőmérsékleten, de csak egyféle kávéval próbáltam ami igazán friss volt. A Kalmáré lesz a következő lépés, aztán valami extrémebb (Gardelli, Has Bean, CasMo vagy hasonló). A fagyasztás megoldaná a vízpermet gondját, de tele a fagyasztó
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Daneeka
senior tag
Amiket el tudok képzelni csak olvasgatás alapján az:
Kalmár - Akarusho/Butegana (világos)
Kalmár - Ethiopia Illubabor, Yayu, Limu (világos)
Pacificaffe - Ethiopian Yirgacheffe Aramo
Pacificaffe - Kenya Nyakabugi Estatede aztán ezekről nem nagyon találtam semmi továbbit se.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
-
Sinisi
senior tag
Hát igen!
Nekem is tegnap érkezett meg a reneka szűrő, és győzött meg minden kétséget kizáróan arról, hogy eladásra kell kínálom a szeretett ims-eimet, mert innentől tutira nem veszem elő a duplát (legalább is minimum évekig ).
Nagyon meg is lepett ez az elhatározás, mert azt hittem, hogy hoszabb idő kell majd a véleményem kialakulására, és azt aztán végképp nem gondoltam, hogy az jön majd ki, hogy el akarom majd adni a "régieket".
De annyira egyértelmű volt a különbség, hogy a döntés pik-pakk megérett bennem (jópár próba után, amit lehet nem ártott volna koffeinmentessel csapolni, de persze azért még próbaként húztam ma reggel egyet-egyet, hogy nehogy koffeintől túlfűtött állapotban meghozott döntésként megbánjam majd később).Az egyesre még szükségem lesz de annyira kevés fér az ims-be (a kis zákos részbe szűken 7g, hogy emiatt néznem kell majd egy olyat amelyiknek nagyobb a számomra hasznos raktere.
(amúgy mennyiért adják expolygonban?)[ Szerkesztve ]
-
SierraFox
tag
Nem nagyon mérvadó a véleményem mert egyelőre egy egyszerű (nyomásfokozómentesített) Saecoval tolom, de:
- a Pin Up nekem nagyon citromlé volt, akárhogy játszottam vele.
- a La Piazza kellemes, nagyon jól eltalált blend, nekem tetszett a csokis-fűszeres íz. Bármikor tudnám inni.
- A Malabar a legfinomabb eddig. Biztos fogok még belőle rendelni. -
HÁZIGAZDA
ha már eldöntötted, akkor miért kérdezel?
(ipari monstrum daráló egész könnyen lehet hulladék, ha például a világ összes km-e benne van)azért annyit megjegyeznék, hogy szerintem neked nincs tapasztalatod velük. nekem van, fragola újította fel azt a dalla corte gépet, amit tőlük vettem "felújítva", 6 hónap garanciával. hát elég sok felújítanivaló volt rajta... és ez csak a saját tapasztalatom, nem fogom feltúrni ezt a topikot és a kávéológiát, hogy további példákat citáljak ide.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Baratza Virtuoso-ról indultunk. Ebayen néztem SJ-t, de az túl nagy, kisebbet szeretne. Mondtam neki, hogy idővel úgyis a nagynál köt ki, de legalább megérzi majd az előrelépést.
Így dózeres sem játszik. Szívem szerint a CM800-ast ajánlanám neki a több fokozat miatt. Jelentősen több a pangó őrlemény a kistestvérhez képest?
Már azt is kitárgyaltuk, hogy az igényeire egy F4 E nano lenne a megoldás, de a 80k is már egy tűréshatáron lévő korlát, boldogabb ha olcsóbban tud nekikezdeni kávés pályafutásának.
-
Toobee
veterán
Nem ertem miert ajanlod, legutobb privatban leirtam, hogy mi a helyzet ezzel a bolttal. Lehet csak nem olvastad el, de ott van a leveleid kozott roviden: hozza se nyultak, csak megneztek bekapcsol-e, ez a falujitott gep naluk. Ha nem lomot vettek, akkor jol jarsz te is, amugy meg oroszrulett.
Szerk.: latom utana ram gondolhattal. Hat eros csusztatas ez a megfogalmazas. Nem ezt irtam neked. Hagyjuk is, eddig megalltam a konfrontalodast, most is meg fogom
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Sinisi
senior tag
Nálam egy (bizonytalan forrásból vásárolt de kétségtelenül kb. vatta új) SM 92/a úgy adta meg magát, hogy a fix késtartó kifele csavarása közben megszorult. Erőlből történő széthatjás után az látszott, hogy a tekerhető elem alsó 2/3-ánál elszineződött a menet (gondolom ez sárgaréz).
A legynagyobb baj az volt, hogy a házból (a felső késtartó fogadására) kialakított (szerintem alu, vagy öntvény) menetes rész járt rosszabbúl...
Így most csak egy nagybobb erőkarral (fogóval ) lehet állítani a finomságot (meg egyáltalán megmozdítani)...(Az mekkora poén lenne már, ha valaki megkérdezné, hogy az a nagy fogó a daráló mellett?
Én meg csodálkozva: Mirét, Te nem ilyennel állítod a darálókat?)[ Szerkesztve ]
-
Alvarez81
csendes tag
Kipróbáltam a CM702-esem.
Egyelőre jónak tűnik, bár azért kicsit porosnak érzem az őrleményt, majd ez is megnézem az Iberitallal összehasonltva mikroszkóp alatt.
Viszont van egy olyan szempont, ami miatt nem vennék most Iberitalt helyette, Ugyanis ez sokkal halkabb.
(nem tudom, hogy a többiklón is ugyanolyan hangos-e...)
Nekem most így elsőre tetszik, most sikerült is egy jót főznöm az új IMS dupla szűrővel, tehát alakul a dolog.
98%-ban olyan lett, mint a cuadrán, picit krémesebb, sötétebb, de talán picit savasabb is..
na jó, de ez volt a második főzésem az új ims-sel, az új 702-essel, a majdnem új kávégéppel.. mit is akarok?
(a szimplával viszont egyszerűen nem ment.. igaz, műanyag tamperrel...) -
jolti
senior tag
Próbálgassad.
Kesernyének azért nem nagyon kéne benne lennie. Főleg nem bántónak!
Meleg lesz a víz is akkor szerintem.(#45310) Bazsee71
Én rákérdeztem a chaten az oldalukon. Az englishemért én kérek elnézést, de még most tanulom ezerrel:Hi! Im Zsolt from Hungary.
I would like to ask you, what is the different between the 2 Strada basket? With certificate and the without certificate?
That is same two basket but the one has got a paper?
The home user feel some different between this two filter?Coffee Hit - Leigh joined the chat
Hello Zsolt,
Both baskets are made the same, but the Strada has an extra step of checking before they ship it out
(they photograph, and examine and then issue a certificate saying its perfect)
many baristas cannot feel a difference, so i dont think a home user would either :-)Tehát számomra ez az én és a Simi logikáját is igazolja.
Csak egy drága papír. ű
Maximum majd nem tudjuk megmondani az évjáratát a baracklekvárnak a kávéból.(#45309) Surda
(#45308) adpeter
3 évig dolgoztam nekik én is... Vágom a pitétet![ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
A Malabar nálam kifelyezetten alacsony hőmérsékleten volt a jó. Rekordot döntött alsó hőfokban és szemcseméretben is. Negatív rekordot meg sztatikusságban. Ennyire feltöltődő kávét még nem láttam.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
Rövidek a sörték, így mikor a finom szűrőt tisztítanád, már felkoppan a műanyag rész. Praktikusabb az edénykefe. Terveim szerint vendégek esetén csak a Strada-t fogom használni, kiöblítem és csókolom.
Hétköznapokon egyébként nem érzem megterhelőnek a Reneka tisztogatását, eltörpül a felsőszűrő tisztán tartása mellett. Öblítés után lassabban is szárad a finom szűrő része, de ez a reggeli egy kávémnál szintén nem gond.
-
soldier2
őstag
Nem tudom mennyit használtál Imatot (gyanítom nem sokat). Én egy évig használtam, és szűz tisztítás után is 1g alatt nyelt el (2-3 paskolás, seprés, újrIndítás stb után).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Alvarez81
csendes tag
Amennyire én tudom, ugyanaz a darálóház, tengely, és kések vannak ezekben. Nekünk annyi bajunk volt egyébként velük, hogy amíg nem szedtük le az állítógombot, addig a kedves kollégák tekergették a vacak tchibo family kávékhoz, és volt több, akinek sikerült befullasztani a gépet. Egyszerűen megszorult, és a csúszócsapágyat 2 átellenes oldalán kicsiszolta. Rendeltünk újat nem egy nagy tétel... és azóta el van zárva az állítógomb. Beállítottuk. Azóta, kb 1 éve semmi gond nem volt vele, pedig napi 100-150 kávét biztos ledarál.
Remélem a Graef is fogja bírni.
Na ha már úgyis beszéltünk róla, mértem. (igen, ez a mániám..lehet, hogy nem váletlenül vagyok mérnök)
10.5g őrlemény be a 702-esbe, darálás, paskolás, ráindítás, paskolás, mérés: 8.5g.
megbillentettem a gépet, paskolás, ráindítás, paskolás, és hopp, máris 10.6g . A 0.1 nyílván mérési hiba, vagy a tegnapi maradék... Tehát ha nagyon akarom, akkor nem sok marad benne, de azért ehhez tenni kell. magától nem jön ki az összes.Viszont!! Mivel a 702-esnél nyomni kell a gombot, hogy daráljon, ha nem karba akarok darálni, mert pl kíváncsi vagyok, hogy kijött-e a kávé, akkor picit macerás nyomni a gombot, tartani a hozzá adott műanyag kávétartót (hogy ne karcolja össze a fémgomb), miközben próbálom paskolni a gépet, hogy kijöjjön a kávé.
Vagy, fel kell rakni a 60-as tartót, és abba illeszkedik a mérőedényke. Vagy mindíg cserélgetni a két tarót.. A 802-esnél ahogy láttam kapcsolható ez a funkció, de van folyamatos mód is. -
Alvarez81
csendes tag
Ez talán témába vág.
Eleinte mindenki mindenfélét, aztán kialakult egy szűkebb kör, aki kezdett minőségibb kávékat keresni. Ezt felgyorsította a Cuadra beszerzése, illetve, hogy ráleltünk a Kapucziner-re, PalYotz-ra ,( illetve paljoc-ra
) Sokan megálltak a Tchibo Milano,Sicilia, Barista , B&W kávéknál, amik ár-értékben nem is annyira rosszak. Viszont egyre bővül azok száma akik egy kisebb cég, ( Galli Caffe néven fut ) "Arabika" kávéját isszák.
Úgy indult, hogy kaptam kávézóban zacsiba belőle szemeset kóstolónak. Voltak olyan kedvesek megadni, hogy honnan van. Bár kisker kiszolgálás elvileg nem volt, de a futársrác bedobott 2 kilót hozzánk. Legutóbb már 9-en kértünk, 12 kilót, a Következő rendeléshez már 3 emberrel több jelentkezett.
Ez egy olasz blend, csokis, és nekünk ízlik. De majd esetleg rallypix is megmondhatja, a véleményét, kapott belőle kóstolót, igaz nem tudom mennyire bírta a lehegesztett műanyag zacsiban...
Aztán lehet, hogy nem egy nagy szám, csak nekünk lelkes amatőröknek ízlik.Semmi baj nem volt a SO kávékkal, de egyszerűen nem lehet folyton állítgatni ilyen helyen a darálót, és kicsit leszoktunk a többiek kávéjáról emiatt.
-
Daneeka
senior tag
A két Kalmár. CM802-vel daráltam de kalibrálva lett eléggé erősen a durvább darálás felé. (addig eltoltam amíg ilyen 2 perces áztatás mellett is alul tudok még extraktálni ilyen Tesco-s szemeseket is, hogy legyen honnan visszajönni)
Nyilatkozni még nem tudok a darálóról, majd később. -
mutyi
őstag
Adp és Surda, köszi!
Igen, kartömítést keresek,mert az utolsó tisztítás óta,akkor vettem le a felsőszűrőt is és mostam át citromsavval, utána elkezdett sziszegni és pl. ha vakszűrővel visszamosom,akkor is sziszeg. A kávé lecsepegtetéskor meg csepeg a víz ami elég zavaró, főleg ha néhány csepp víz épp a csészébe esik. -
-
neducsinm
csendes tag
Nehéz lenne így kábé 1 év távlatából összehasonlítani, főleg, hogy akkor még nem volt meg a HG1... Azóta talán én is jobb vagyok az előkészítésben... Szóval az íz összehasonlításra nem válallkoznék.
Majd talán egyszer összepróbáljuk Paljoccal és akkor kiderül.
Egy biztos, hogy a Catlert azért adtam el mert kicsit aggasztott, hogy milyen lesz egy vízkőtelenítés a Catler szervízben, a huszonezres naked kar alapján... Illetve a logisztikája is riasztó volt, hogy kétszer elzarándokoljak hozzájuk ezért évente...
De jól is nézett ki, és szuper volt használni a kényelmi funkcióit. Talán 2 dolog nem tetszett benne, az egyik, hogy néha ledobta a kart (túl meredek volt szerintem a menete), a másik hogy ilyenkor behorpadt az alufólia vastagságú szálcsiszolt alu burkolata... -
Toobee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen