-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yazoo1
tag
válasz
RetepNyaraB #119331 üzenetére
Van kinum, teljesen jó annyit leszámítva hogy a tartály gumi tomitese hamar lerugja magát. ..
vilt azt hiszem egy Sage hirdetés az ültette bele a bogarat. Meg aztán azt kb. Az asszony is könnyebben használna nem kellene a Kínuval kinlodnia.. -
válasz
RetepNyaraB #119343 üzenetére
ok, átmegyek a sötét oldalra
vagyis a világosra..
"... and I hope you have a great day!"
-
dusangield
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB #119347 üzenetére
Ha egy minimális erő nincs meg, akkor a tapasztalatom szerint fixen csatornás, ami tulajdonképpen logikus is. Hogy a minimális erő fölött mi van, arról zöldfülűként nem kezdek itt okoskodni :)
Én a maroktampert annak reményében szereztem be, hogy kezdőként egy paraméter(a tamping erő) változását lehet vele eliminálni, így kevesebb lenne a változó . De a használattal az lett a benyomásom, hogy pont kontrollálhatatlanná teszi tampolo erőt.
Ennél valószínűleg az is jobb, ha valaki különösebb rutin nélkül egy sima tamperrel érzésre tömöríti.
-
Milu_PH
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #119383 üzenetére
Jogos.
-
dusangield
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB #119428 üzenetére
A perem nélkülinek van e értelme a peremeshez képest?
Én azt tapasztaltam, hogy normálisan oszlatni wdt-vel lehet, ütögetéssel hiába néz ki egyenletesnek, a sűrűség nem homogén(biztos van az a technika amivel igen, de nekem nem megy). A többi disztribútor meg csak a tetejét kavargatja. A wdt-nek pedig útban van a perem.
Persze a tévedés lehetőségét fenntartom, nincs még elég tapasztalatom.
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
-
Deer76
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #119411 üzenetére
Köszi, igyekszem. A kosarat nem töltöm túl, kb 16,5 gr kávét töltök bele.
Ma már volt valamennyi crema is. Igen, gyakorlok, de azért a rosszabbul sikerültet sem öntöm ki, koffeinnek jó.
Tamperelésnél kell figyeljek, mert volt hogy valamiért ferde lett.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
dusangield
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB #119433 üzenetére
Ha belelóg a perem a kávéba, akkor a wdt-vel nem tudom kavarni a szélét a perem alatt, és maga a perem is szorít ki kávét. A tölcsér levétele után persze már nem akadályozza a wdt-t, de ha tölcsér nélkül kevergetem, akkor kiszórodik. De lehet, hogy valamit alapvetően félreértek a processzben.
(Azt vettem észre egyébként, hogy peremes magasitó mellett megkeverve, magasító levétele után pofozgatással, asztalhoz ütögetéssel kitöltve a perem helyét, OCD szerű disztribútorral vízszintesbe simitva aztán megtampolva, hiába néz ki szép vízszintesen a pogi teteje, főzés után akkor is ferdén dagad meg, néha egészen végletesen. Erre csak azt a magyarázatot látom, hogy a pofozgatás, ütögetés valamilyen irányba elmozgatja a cuccot, hiába néz ki a teteje egyenletesnek. Gondolom ez egyenetlen extrakcióhoz is vezet. Persze simán tévedhetek.)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #119428 üzenetére
na, ilyen van? wow király. pont a héten töltöttem ki neki feedbacket, az egyetlen negatívumom az a betöltő konstrukció volt, mert befele ül fel a kosárra ugye, ami (nekem) nem jóu
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB #119433 üzenetére
Nekem volt Tadamm (ilyen, mint a képeden), de nem feküdt fel rendesen a szűrőre/karra. Próbáltam megfaragni, de úgy meg lejött a lakk, csúnya lett, meg nem is lett jó. Nekem túl könnyű is volt, könnyen leugrott a szűrőről. Használtan vettem, ezért vissza nem küldtem, meg már meg is faragtam. Mindegy, tanulópénz. Nekem jelenleg belógós a belseje, de nem érzem hátránynak. Sokkal többet dobott, hogy kaptam egy ismerősömtől egy baromi jó 9 tűs wdt eszközt. Nagyon szép levegős és egyenletes őrleményt tudok vele gyártani. A lefolyások is szépek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
RetepNyaraB #119448 üzenetére
én jó kávéból igazán vackot nem bírok itthon húzni, akkor sem, ha semmi sem stimmel. kizárt dolog, hogy ilyen wdt, meg vízterítés, meg ilyesmi számítson annyit, hogy az eredmény remek helyett szörnyű legyen.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
válasz
RetepNyaraB #119452 üzenetére
ja, nagyon komoly, egy néha megszoruló dugattyús 1972-es mini gaggia és egy sima gyári qm 0650 (az is ilyen korú lehet), a kettő együtt nem volt 150e ft
egy csúcskávéból a csúcsot kihozni tényleg csak nagyon tudatosan és jellemzően (de nem feltétlenül) jobb gépekkel lehet, de egy örömet okozó, nagyon finom kávét minden további nélkül lehet csinálni bármelyik normális eszpresszó géppel
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
dusangield
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB #119448 üzenetére
Köszönöm a részletes választ, a ráfordított idődet!
felsőszűrő: ellenőrzöm majd, de kb. 1 hete cseréltem le a gyárit az IMS-re, nem tapasztalok különbséget, se jobb se rosszabb nem lett. Az IMS szabályos koncentrikus köröket csinál amúgy, nem random gödröket, arra gondoltam talán direkt ilyen.
papírszűrő: Milyet érdemes? Lehet kapni készen 58mm-es papírt, vagy az AP-t kell körbevagdosni? Lance Hedrick szerint az nagyon nem jó ha nagyobb, és felhajlik a kosár oldalára.
rendes kávézó: van valami halvány emlékem, hogy régebben ittam már jó presszót. Mióta próbálkozom itthon, a kávézóit még a sajátomnál is rosszabbnak érzem. Persze ezek random kávézók. Tudtok ajánlani tényleg jó kávézót Pest megyében?
Bab: épp most érek egy fél kilós Brazil végére, eddig nem is figyeltem a típust, random kávékat lőttem be 1:2 25-30sec-re(persze ha éreztem, hogy ezekben a tartományokban savanyú VAGY keserű, akkor azért kiléptem a tartományból valamelyik paraméterrel, általában addig hangoltam mindent, hogy savanyú ÉS keserű legyen, ott szoktam elakadni. ). Most először néztem utána, hogy a Brazil ami elsősorban édes-csokis. Vettem egyet, és minden eddiginél sz*rabb az eredmény, most már tudom, hogy a korábbiaknak mégiscsak volt valami ízük a savanyú-keserűn túl. Ennek most tényleg nincs(3-4 hetesen bontottam). Volt egy világos El Salvador Pacamara, azt nem sikerült bekeserítenem, az tömény citromlé volt mindenhogy
naked porta: igen, nézem is mindig, ha látom, hogy spriccel, akkor az már nem vesz részt a statisztikában
Általában azért ha nem spriccel, akkor is látni egyenetlenségeket(tigriscsíkozás, fánkos, vagy középen indulás, stb.). A brazilt amikor próbálgattam 19g 1:1 20sec 87C direkt alulextraktált ristrettónak(?), ott voltak csodálatos homogén kúpok, de ízre ezek voltak eddig a legrosszabb főzeteim. Savanyú volt(ez volt a cél), ahogy növeltem a hőmérsékletet savanyú és keserű lett, bármi egyéb ízkomponens nélkül. Nem volt olyan ahol már nem savanyú de még nem is keserű(és esetleg van íze).
dózis: "IMS E61 Nanotech 18/20g" szűrőkosaram van, gondoltam ennek 19g a közepe, azért rakok bele annyit. Rosszul értelmezem a dolgot? A 100Ft-os teszthez amúgy kell bele kb. 23-25g kávétól, őrléstől függően. Rá is kérdeztem ahol vettem, azt mondták ez ilyen, világos pöriből szerintük kellhet bele 22-23g. Pár hétig használtam 22g körüli dózisokkal, nem tapasztaltam nagy különbséget ízben.
wdt utáni földhözvágás: pont arra gondoltam én is, hogy ettől ferde. Viszont ha nem vágom oda, akkor marad egy szép üres gyűrű a tölcsér helyén. Majd megpróbálom úgy, hogy wdt után kiveszem a tölcsért, és odacsapás helyett a wdt-vel megpróbálom finoman kitölteni a gyűrűt, de azért ez így már nem lesz az igazi szerintem (és nagyon óvatosan kell, hogy ne szóródjon ki sok)
tamperelés: én attól tartok, hogy elegendő rutin nélkül a "legyen is lenyomva de azért ne olyan nagyon" elvet megcélozva én nem tudok konzisztens tampokat csinálni. Emiatt próbáltam utánaolvasni, és alapvetően két iskolát találtam. Az egyik szerint már 5kg(sőt még annál is kevesebb) is elég. Ezt teszteltem, 5kg-s súlyt téve a tamperre. De akármilyenre őröltem, mindenhogy őrült módon csatornásodott. Ezért ezt a megközelítést elvetettem. A másik amivel találkoztam: az a lényeg, hogy annyira legyen összenyomva, amennyire csak lehet. Annál erősebben nyomni felesleges, de gondot sem okoz. Ez egy jobban követhető instrukció, ezért próbálkozom ezzel. De tapasztalom, hogy amikor már látszólag "nem enged" a pogi, a szélét nyomva akkor is enged azért picit, és körkörös mozdulattal lehet a szélén még tömöríteni(ha így csinálom, akkor nem fánkosan indul a lefolyás, hanem vagy középről, vagy egyenletesen). Ez akár a tölcsér által okozott perem menti kisebb sűrűség miatt is lehet.
-
Deer76
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #119515 üzenetére
A gép pár éve erről a fórumról lett véve, szervizelve is volt 1x (itteni fórumtárs), nem vettem, ajándékba kaptam sógoromtól (Ő vette egy Lelit Marát). Egyébként baja nincs, nem vízköves.(Szegedi szervizes van itt, ha kellene?)
Kávét mindenfélét, most világos pörkölésűvel (Beanlight Seasonal Blend-gyümölcsös íz meg van), majd AVX lesz.
A szóló szűrőkosár úgy látom nyomásfokozós (egy pici lyuk alul), de nincs rajta jelzés.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #119517 üzenetére
AVX-et vettem mert nem drága és gyakorlásra jó (AVX Gold Blend és Brazil Santos), (a Beanlight most ajándékba volt, előtte bolti Tchibo Barista Caffé Crema, ami nem ehhez lett véve, kotyogóshoz, csak soká fogyott el).
Próbálom majd. Mondjuk a 14/16-os kosár 16gr és megnézzük finomabb őrléssel...
Én még kezdő vagyok a presszó kávé készítésben, pár napja kezdtem.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB #119672 üzenetére
Tisztában van vele (nem ma kezdte az illető, hanem vagy 15 éve legalább), de nem is azért kell, hanem hogy az eredeti állapot meglegyen neki. Kapott egy fasza vst szűrőt hozzá, ami a legjobb ehhez a géphez szvsz. Ki is próbálta, pozitívak a benyomásai elsőre.
@icm, köszi, akkor tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
válasz
RetepNyaraB #119672 üzenetére
124, és egyébként is rossz a hasonlat, mert a Weber karbi fogalom a mai napig
Ettől persze az Aplimont gyári szűrője lehet hogy fabatkát sem ér, de egy gyűjtői darab fényét emeli, ha teljes a szett. -
Peti...(16v)
tag
válasz
RetepNyaraB #119675 üzenetére
Most hogy így mondod, itthon és a melóban is olasz gépeket és őrlőket használok, de valamiért az istennek nem akarnak elromlani. Pedig van köztük olyan, ami 84-ben kezdte, és megállíthatatlanul tolja magából a kofit, a fosh gyári szűrőjén keresztül.
Bocs az off témán rágódásért, csak erre a mindenszaramiolasz témára érzékeny vagyok… -
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB #119701 üzenetére
Hát lehet
Most tényleg rendben volt a kofi és friss volt a perkelés a polcon. -
gboszi
senior tag
válasz
RetepNyaraB #119697 üzenetére
seggetlen tartó?
"If you're good at something, never do it for free!"
-
tasiadam
veterán
válasz
RetepNyaraB #119714 üzenetére
Nem gondoltam hogy egy melitta caffeo ci is kezdo gepnek minosul
Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár
-
vicces1
aktív tag
-
tomci
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #119750 üzenetére
jó, nem bírtam kihagyni, amúgy a Pacifnél vannak sztem. vállalható verziók is, nem is értem, miért nincs, a gyártói' honlapon.
-
válasz
RetepNyaraB #119781 üzenetére
Szia! Köszi a választ! Ajánlottak 2 éve egy olyat hogy Saeco Poemia, pár tíz ezer forint és milyen szuper, ez volt az első megközelítés, de látom hogy sokkal följebb tud ez rúgni.
Mi az ami lényegesen jobbat eredményez mint egy automata?
Most mi van a nyomással meg az égett ízzel? Nagy nyomás kell kisebb hőfok?
Az volt az ötlet,hogy egy bonyolult automatához képest ugyanannyi pénzért jobb minőségű kávé lehet a végeredmény egy lényegesen egyszerűbb karos géppel.
Használt is lehet, de legyen tartós.https://tinyurl.com/rasoapro
-
cekkk
veterán
válasz
RetepNyaraB #119811 üzenetére
Szia!
Erről kérhetnék egy fényképet ha lehetséges?Köszönöm!
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB #119811 üzenetére
Én is 5 körül gondolkodom (az aktuális fogpiszkálós dugós verzió helyett valami jobbat mert most kicsit ott tartok, hogy nem annyira jó az a vastag fogpiszkáló... van egy jópofa thingiversen de annak 1mm-es a furata és akkor azt ragasztani kell. Ami előnye annak, hogy van hozzá kupak így gyermek elől is védett - persze a kupakot le tudja venni értem - ahogy a fiókban a késhez is hozzáfér. A jól bevált 9 tűs vezióba is tudnék csak 5 tűt rakni, szóval ez a része megoldható csak annak nincs zárófedele.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #119819 üzenetére
csuklómozgásból meg lehet oldani
qvik27:
nekem azt hiszem 0.4-esek vannak, már ez is határeset hajlékonyságban, de ennél vastagabb szerintem kuka."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Peti...(16v)
tag
válasz
RetepNyaraB #119871 üzenetére
Mennyi idő kell?
Kb. 10 éve indultam ezen a lejtőn, akkor vettem meg a GC-t és egy Ascaso őrlőt. Akkor a cél az volt, hogy otthon is reprodukálni tudjam az olasz benzinkutakon kapott kávé ízét/állagát.
Ez a 10 év kísérletezés elég volt hozzá, hogy rájöjjek, hogy még mindig azt az ízvilágot kedvelem jobban, pedig volt már itt az őrlőkben minden és a szett is alkalmasabb a világosak elkészítésére. Ebben ismét megerősített egy olasz kirándulás. A legjobb kávét ugyanabban a kávézóban ittam, ahol pár éve is, a kv Illy Intenso volt. Receptre írnám fel azoknak, akik szerint az olasz eszpresszó=keserű hamutartó íz. Cukor nélkül egy nagyon finoman savas! de édeskés, csokis-amarettós, közepesen szirupos csoda volt. Nekem ez a top ezen a vonalon. (Máshol ittam nagyon rosszat, meg volt sok helyen csak simán rohadt jó…)
Ez nem jelenti azt, hogy nem iszom világosabb/gyümölcsösebb ízvilágú kávékat, de ha egy lakatlan szigetre csak az egyik típust vihetnem magammal, akkor az olasz vonal lenne az.
Most is van világos és “olaszos” itthon és a melóhelyen is, és általában felváltva iszom őket, mert mire a zacskó feléhez érek az egyik típusnál, elkezdem kívánni a másikat.El kellene már felejteni azokat a sztereotípiákat, hogy ami nem világos az igénytelen és szar, meg hogy ami olasz(os), az szarrá van égetve, mert ezek szélsőségek. Ezek között is meg kell találni a jót, ami ugyanúgy nem könnyű, mint az újhullámos vonalon, és ugyanúgy nagyon fontos az alapanyag frissessége! Emellett ugyanúgy figyelni kell az elkészítés részleteire, mert csak akkor jön a jó eredmény.
-
cooi11
senior tag
válasz
RetepNyaraB #119888 üzenetére
Gery0505 írta
-A Fiorenzato kés meg azért jó, mert finom vele a KV.
Csak erre volt a kérdésem
-A tudatnak finom vagy a méret egységesebb?
(mármint az őrlemény szemcsés méret!)
Ezek után segítséget tudom kérni! Hogy hol tudok venni
Mazzer super jolly vagy Fiorenzato kés párt.[ Szerkesztve ]
-
válasz
RetepNyaraB #119913 üzenetére
Mindig vannak ilyenek, akik irigységből vagy mit tudom én miért beírkálnak ilyen f@szságokat.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Mano66
senior tag
válasz
RetepNyaraB #119913 üzenetére
Inkább nem reagáltam.
Mindig akad egy kettő okos tojás.
Azért nem csak itt vagyunk együtt.Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
LazacX
tag
válasz
RetepNyaraB #120012 üzenetére
Ja, nem írtam: csak presszó.
-
válasz
RetepNyaraB #120056 üzenetére
Ezt direkt nekem cimezted vagy igy sikerult?
Ha mar viz, en meg mindig egy nagyon alap RO viz + szodabikarbona kevereket hasznalok (TDS ~100 ppm, pH 7.4-7.5, Cl ionok 0.1 ppm alatt (remelhetoleg 0)) es beleneztem a 4-5 honapja hasznalt GC bojlerbe. Mi lehet az a par feher folt a falan? Sima presszokat iszunk, a PID 90-96 °C kozott mozog, a gozcsapot csak kavezas utani vizleeresztesre hasznalom es ezen a kevereken kivul mas nem volt meg benne (citromsav sem). -
lszlfrng
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #120110 üzenetére
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #120132 üzenetére
Kettő ezer jó magyar forint négy dupla tárolásáért? Hááát, bomba üzlet!
Ui.: ráadásul fényben, különben ugye ki látja milyen menő 🤦
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
TDX
tag
válasz
RetepNyaraB #120133 üzenetére
Szerintem jobban megéri mint 320 USD 12 dupla tárolásáért (~127500 forint + vám gondolom). Nyilván annak óriási része a Weber név és a minőség, de a minőség az itt szerintem nem ad pluszt kb. Az, hogy fényben tárolódik egy napig, ami nem közvetlen napfény, nem gondolnám hogy befolyásolja a frisségét mikor fel van használva, igaz csak a Weber oldalán olvastam eddig arról hogy valaki hasonlította volna az üvegben tárolást a sötétben tárolással. Ők azt mondják hogy a tesztjeik alapján nem befolyásolja, persze ki tudja, lehet csak marketing. 2kt szerintem megér kipróbálni, ha nem jön be akkor használom rendeltetésszerűen fűszertárolónak…
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB #120141 üzenetére
Azért egy videós dokumentációt megnéznék arról a zéró szemétről
Hátha csak én nem tudom használni a karbaőrlősre átalakított gépet. De, ha a tiéd se gyári, akkor a por végig ül a tölcséren belül, plusz az ecsetelgetés, amit írsz is. Számomra ez nem a zéró szemét kategória, azt a Baratza tudja például.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB #120148 üzenetére
Oké, csak ezt akartam tisztázni. Nem ugyanott van az ingerküszöb. Azért írtam a napokban, hogy én már elkurvultam a Baratzával. Volt nekem dózeres Majorom is, nem emlékszme, hogy ne szerettem volna akkoriban, most meg a tölcséresre is húzom a számat.
https://barbieripnk.hu/
-
válasz
RetepNyaraB #120148 üzenetére
Dehogynem szokja…. mindig is sepertem, soha nem is állítottam az ellenkezőjét
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
válasz
RetepNyaraB #120161 üzenetére
Najólvanmár, persze, hogy a kések közt nem sepregetek, jóhogy már szét ne szedjem minden őrlés után
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
válasz
RetepNyaraB #120163 üzenetére
Most már kifogja adni szerintem. Garatot, és tölcsért seprek én is. Ami bemegy az kijön.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
válasz
RetepNyaraB #120177 üzenetére
Az én voltam nem Fragola…
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Gery0505
tag
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB #120210 üzenetére
Azt mondta a terapeuta, hogy az segít. Egyébként olyan kávét ittam most a CasMo kilós ivós brazilból a Gaggia Minivel, Kinuval és 16g-os VST-vel, hogy talán a heti legjobban eső kávém volt. Lehet nem véletlenül került egy ugyanilyen GM a CasMo HQ-ba is
Unifilter se megy fel rá
https://barbieripnk.hu/
-
válasz
RetepNyaraB #120553 üzenetére
Szerintem a harmadik lehetőség játszik inkább
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB #120556 üzenetére
Van ennek a "tesztnek" rendes neve is, reklam. Legjobb szandek eseten is nehez eltekinteni a szemelyes erdektol.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #120556 üzenetére
rendben köszönöm ! akkor maradok a cm702 nél
egy utolsó kérdés :tamperelőből mindegy mit?keressem meg a legolcsobb fémet?"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
rastacsz
tag
válasz
RetepNyaraB #120595 üzenetére
Impressonak van most spec robusta [link]
Csak nem duplával kell indítani a napot, ha nem bírod a koffeint.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
válasz
RetepNyaraB #120595 üzenetére
nyilván, csak itt a kezdőknek való tanácsadásról volt szó alapvetően
"... and I hope you have a great day!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Opel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- iPad topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Mobil flották
- EA Sports WRC '23
- Assassin's Creed Odyssey
- További aktív témák...