-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz qvik27 #74278 üzenetére
Anno a Hottop-ot néztem és a Gene-t, három okból esett a választásom utóbbira: kedvezőbb volt az ára, a pörkölési folyamat jól követhető vizuálisan, na meg éppen hirdetettek itt egyet.
A hűtése nem jó, de az tudtommal egyiknek sem. Mindig fém tálcára öntöttem ki a kávét, és ventilátorral hűtöttem. Lehet vele szép egyenleteset pörkölni, de pl. arra nagyon figyelni kell, hogy ahogy a dobon fel is van tüntetve, száraz feldolgozásúból kevesebbet kell bele rakni.Nálam most egyébként még a Behmor is versenyben lenne, de annak ellenére, hogy itt már vettek páran, még nem találkoztam eladó darabbal.
-
reset
senior tag
-
mutyi
őstag
válasz qvik27 #74487 üzenetére
Jó kis kombó.
Fragolanak melyik tamperét használod? Ezeket az újakat?
Nekem sim 58mm-es van tőle,de néha érzem hogy az 58,3mm még tökéletesebb lenne.Van különbség a Mahlkonig Vario és a Baratza Vario között?
Nagy dilemma előtt állok őrlő kérdésében,mert jelenleg egy Graef 800-as van és szeretnék tovább lépni.
Kiszemelt áldozatok: Baratza Sette 270, Cattler/Breville/Sage BCG820, használt Mahlkonig Vario, használt Mazzer SJ (ezzel az a bajom hogy tudom hogy jobb mint a többi, de túl nagy és nem túl esztétikus.)
Olyat szeretnék ami nem foglal túl sok helyet, nincs nagyon pangó őrlemény és jobb eredményt produkál, mint a jelenlegi Graef-em. -
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #74498 üzenetére
ismerjük mind a málkőnit. egy mechanikai vacakság. az őrleménye nem rossz (sima kiskúpos), a pangó és a kényelem tényleg elsőosztályú, viszont drága és abszolút necces, hogy meddig marad életben. a kerámia kését cserélni pedig gondolom árban horror.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #74508 üzenetére
nem, jó eséllyel nem ugyanaz takkra. vagy egy előlapból látod, hogy melyik verzió?
egyébként értem, hogy most megfejtésben vagy ezzel kapcsolatban, de évekkel ezelőtt végigment a fórumon (sőt, még az index fórumon) a vario-kör, és hát nem csak pozitív tapasztalatok voltak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #74517 üzenetére
figyu, nem szeretnék udvariatlan, se türelmetlen lenni, de ez elsősorban téged érdekel, én egy ideje révbe értem a témában, nem is követem már a fejleményeket.
nekem rémlik valami sok évvel ezelőttről, főleg, mert én is szemeztem a darálóval, de mára csak annyi maradt meg, hogy végül eléggé berágtam rá. túlárazott terméknek tartottam, ami a felépítéséhez képest nem kevés forintba kerül.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kk831228
addikt
válasz qvik27 #74539 üzenetére
Szerintem egy darálóban belsejében nem sok helye van a műanyagnak... Ettől függetlenül nekem nagyon tetszik a vario, mondtam is paljocnak amikor ott voltam, hogy kinézete, mérete stb nagyon tetszik... Nála működése is tökéletes pár éve, na meg amennyiért hozzájutott, simán megvenném másodiknak...
De megnéztem youtube - on, amikor ékszíjat cserélnek benne, és hááát a belseje nem igazán bizalomgerjesztő...
Pont tegnap szedtem szét, páromnak a kis proxxon "körömcsiszolóját" és ott is csodálkoztam, hogy ez a kis gagyi műanyag vacak, hogy műkszik viszonylag régóta... Persze hozzáteszem, nem ipari felhasználás...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #74558 üzenetére
elmondom, hogy mi az értelme. jön valaki, és leírja, hogy xy daráló mindenre elég, és jobb kávékat iszik vele, mint a kávézóban.
innentől tökre nem mindegy, hogy arra gondol, hogy jobb kávét csinál casmóból, mint a budapest baristas, vagy mondjuk a pellini break rosso jobban ízlik neki otthon, mint amit a máv restiben kap. egyszerűen nem lehet kontextusba helyezni azt, hogy "jó", "jobb", amíg nincs tisztázva, hogy miről van szó.
a batthyány téri csarnoki brazilt például valószínűleg nem nehéz überelni, paljoc abyssinian moccája pedig egy hálás, könnyen elkészíthető, jó kávé. nekem is jobban ízlik sok más kávénál. ám ebből szerintem nagyjából semmi sem következik az eszközparkodra nézve, márpedig te a variót helyezted el az őrlők skáláján így.
egyszerűen csak picit finomabban fogalmazzatok már, amikor "tényeket" kiraktok az asztalra. te is, blaze is. ha a vario őrleménye "tökéletes", akkor hiányzik egy csomó jelző egy csomó darálóhoz, mert milyen akkor a mythos one őrleménye? és az ek43-é? (direkt nem írok roburt)
hát, ennyi. szőrszálhasogatás? lehet. de amikor bejön majd egy újonc, és közli, hogy a hario mini mill tökéletes őrleményt csinál és jobbakat iszik, mint a kávézóban, vagy hogy nagymamája szarvasiját még senki sem überelte, akkor te is ugyanazt fogod gondolni, mint én most.
na, megyek pörkölni, elfogyott minden
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #74593 üzenetére
hát ha ennyi mindent tudtál a darálóról, akkor miért kérdezted, hogy miket írtak róla korábban és akartad velem kikerestetni a topikot és benne a beszélgetéseket
de igazából nekem mindegy, ha valaki pikk-pakk ott tart, hogy otthon a varióval és a kisgéppel leveri a flow összes baristáját. az egyetlen dolog, amit el akarok kerülni, hogy ezt olvasva valaki felbuzduljon és rohanjon a boltba a varióért. megszívná. minden valószínűség szerint.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #74651 üzenetére
tökre egyetértek. őszinte leszek, mi az elsőnél olyan szinten talajt vesztettünk anyafejjel, tényleg 1-2 év kellett, mire kialakult az új életünk, pontosabban az kialakult azonnal, de évekig csak loholtunk magunk után és a korábbi tökéletes harmónia helyett kapartunk, míg nem végül megtaláltuk mi is a helyünket az új világban és tényleg boldogok is voltunk. stressz nem igazán volt, inkább csak hiányérzet, állandósuló átmeneti állapot.
másodszorra már szilárd talajon álltunk, mindhárman vártuk nagyon márkot és most is minden rendben. vincének persze nem, most ő vesztett talajt, de erre írtam, hogy szerintem ez megúszhatatlan, egyszerűen nem lehet egy első gyereket a következőre felkészíteni. majd feldolgozza, mi meg nyilván segítünk, én például be vagyok parancsolva mellé éjszakára minden nap, ha pisilni felkelek, azonnal kérdezi, hogy ácsi, hova lesz a séta...
a négy gyerekhez egyébként minden elismerésem (tudom, nincs rá szükséged , de azért a négy gyerek szuper dolog és hatalmas odaadás és meló is egyben), klassz lehet.
mi minden terv szerint megállunk a kettőnél, sajnos későn kezdtük ahhoz, hogy igazán nagy család legyünk. meg, nem is biztos, hogy bármelyikünk elég tyúkanyó alkat hozzá. viszont így is teljes a harmónia.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Koczó93
őstag
válasz qvik27 #74761 üzenetére
Etióp harrar, egy barátom pörkölte
Gyári rocket kosár, semmi extra 16gramm körül megy bele.Mutyi: nem mértem a kifolyót de annyi biztos megvan. Általában szemre "mérem" és amikor már nem olyan csíkozott akkor a fejezem be a csapolást. Ritkán megyek 1:1.5 1:2 arány fölé, kedvelem a markáns, testes italokat.
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #74770 üzenetére
koffein miatt az emlékeim szerint ennek nincs sok értelme, terhes anyukák napi adagja is 400 egység (gondolom mg) belőle, egy tipikus eszpresszó meg szintén emlékeim szerint valami 80 mg. mi meg ugye nem is tipikusakat iszunk a 200% arabicáinkkal, azok már szinte kiszívják a koffeint a szervezetből.
viszont a savak miatt jó ötlet ez, majd így hangszerelem a sajátjaimat
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #74786 üzenetére
kimaradt a maximális szó (nem túl nehezen megtippelhetően...). szóval maximum 400 mg-ot még ők is ihatnak.
próbálgatom majd, de azért a savakat leginkább mérni kéne, mert millió másik tényező is befolyásolja, hogy én éppen mit érzek egy kávé után a gyomromban. a szokásos dolog játszhat: elkezdek innentől végig rövideket inni, és ha összességében azért gyanús, hogy javult a helyzet, elfogadom.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
waxos
csendes tag
válasz qvik27 #74945 üzenetére
Akkor így lehet érthetőbb: zöld fény felkapcsolódik, ami azt jelentené, hogy a gép felfűtött, elérte az ideális hőfokot, lehetne csapolni, de a gyakorlatban a hőmérséklet ettől függetlenül még pár másodpercig emelkedik és csak ezután éri el a csúcsot. Az más kérdés, hogy csapolás előtt a saját gépemet még ezután is érdemes a gőzgombbal egy kicsit tovább fűteni.
-
nemethsza
tag
válasz qvik27 #74972 üzenetére
Naná
Pusztán arra reagáltam, hogy
"Az viszont az energetika jelen állása szerint kizárt, hogy egy rendszer tovább melegedjen, miután nem közölnek vele energiát."
A rendszer összhőmérsékletére (energiájára) ez bizonyára igaz, ez viszont nem zárja ki, hogy egyes elemek (itt pl. a víz) bizonyos ideig és mértékben tovább melegedjenek, pusztán az általad is említett hőkiegyenlítődés miatt is...És amikor fél-1 fokon vekengünk íz szempontjából, akkor a kisbojleres gépek vízmennyiségét nézve simán elmászhat ennyit a hőmérséklet (vagy nem, de ezt már nem fogom kiszámolni )
[ Szerkesztve ]
"Tanútt embernek párlya nincs!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 8 TB-ig nyújtózkodik a SanDisk asztali SSD-je
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Minecraft
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Hivatalosan is reagált a Core CPU-k stabilitási gondjáira az Intel
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Asztrofotózás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 24
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest