-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz pogácsa80 #19610 üzenetére
Volt említve többször is, legfeljebb Nemox néven (nekem is az Imat van, gyakorlatilag megegyeznek). Nem nagy dobás, de belépőszintre jó. Ha akarod, ráadásul könnyen fokozatmentesíthető (nekem rendre két fokozat közé esik az optimális őrlésfinomság), és a beépített ébresztő funkció is működik LOL. Mivel golyani fórumtárs kifelyezetten árérzékeny darálót keresett, ezért említettem a Graefet. Az az Imatnál is olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz pogácsa80 #19614 üzenetére
A fokozatmentesítést itt elég részletesen leírja, sajnos angolul. De szinte a rajzok alapján is megcsinálható [link].
Az ébresztő funkció alatt azt értem, hogy elég hangos, hogy egy kis lakásban mindenkit felébresszen[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
WiZARD
addikt
válasz pogácsa80 #19819 üzenetére
Na de ha a dupla, az alap, akkor miért duplának hívják, és miért nem az a szimpla?
Amúgy wikipedián azt írják, hogy az olasz "szabvány" 7 ± 0.5 g örleményből 25 ± 2.5 mL, 25 ± 5 másodperc alatt, 9 ± 1 bar nyomással.
Gondolom nem az "alap" felét adják meg....Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
dugesz77
őstag
válasz pogácsa80 #20198 üzenetére
Értem én, hogy kint ez egy "olcsó" gép. De még a spórolást sem tudom elfogadni. Anyagköltsége a dupla fenék miatt még nagyobb mint egy normál kosárnak. Gyártani így is kerülhet vagy pár tíz forintba cégnek.
Az a gondom hogy , ez a filléres alkatrész teljesen használhatatlan, teljesen elrontja a kávét. Ha valaki vesz egy új gépet és dobozból kivéve elkezdi használni akkor felháborodik,hogy ő nem ezt várta majd 100 ezerért.
Persze aki nem olvas utána(nem jár ide ) az nem fogja megtudni, hogy jó ez a gép csak kell hozzá venni egy 800 Ft-s kosarat. -
adriankoooo
senior tag
válasz pogácsa80 #21032 üzenetére
Sid most nem vállal, de simi.esp aka Simon Dávid igen. Mail: simi.esp.28@ gémél
PId-elésre küldtem, de nagyon lelkiismeretesen szétkapta a gépet és egy kisebb felújítás is lesz belőle. Szilikoncsövek KO, patkókazánom lyukas... Nemsokára kész lesz, mert pont karácsony előtt küldtem és nem tudtuk hogy ennyi minden fog hozzá kelleni.
A levelezésünkből annyi kiderül, hogy nagyon ért hozzá és nagyon lelkiismeretes. Ja, és a PID-et is beépítette gépen belülre. Állatul néz ki, azt hiszem tettem ide képet is róla.
-
sutszi
veterán
válasz pogácsa80 #21031 üzenetére
Nem tudom hol hasonlítottam össze a Csészényit meg a Madalt, de szerintem valamit félre érthettél.
Nemrég óta vagyunk BP-n. Kávézótúrát tartunk. Kipróbáljuk a helyeket...előbb utóbb mindenhová benézünk...ennyi a történet.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
hunspikey
őstag
válasz pogácsa80 #21240 üzenetére
Köszönöm szépen a szép elismerést. Igen - teljesen saját kép, a telefonommal lőttem dec 30-án reggel (samu note 3 + ici-pici utómunka telefonon Snapseed appal) a saját Rocket-emmel és Paljoc kávéja van épp fent. Szépek voltak a fények - gondoltam tolok egyet kedvcsinálónak. 3 adagos filter - kotta pontosan 30 seces lefolyás, 30 grammos túladagolt töltet - Quamar M80E daráló. Kvázi egy tripla presszónak készült.
Köszi még egyszer a kedves sorokat - jól estek őszintén, mert még csak pár hete vagyok benne a profi gépes kávézás világában, előtte sötét kazamatákban bolyongtam és egy elégett gumis kotyogós kergetett...
szerk: pohár a Metróból - már nem tudom mennyibe került - de nem volt occcsó arra emlékszem...
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
_ak_
addikt
válasz pogácsa80 #21431 üzenetére
Látom még új vagy itt és eltévedtél, de hadd segítsek, Te ezt topicot kerested. Bár ha elég nagynak érzed Magad ahhoz, hogy kávézz, akkor talán viselkedhetnél is úgy és vehetnéd a fáradtságot, hogy megtisztelsz egy konstruktívabb válasszal.
Na mindegy, nem jött meg havim, csak nem értem, hogy mi megy most itt.Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
válasz pogácsa80 #21505 üzenetére
Na de most érted, hogy ízlésről akartál vitatkozni. Teljesen szubjektíven állítottam, hogy hozzám közelebb áll a tradicionális olaszos pörkölés.
Jó dolog ez az új hullám, kell a változatosság, de én (egyelőre) jobban élvezem a csokis beütést és ez a szénné pörkölt olajos, fele robusztás keverék is egy tejszínnel és 3g cukorral épp étcsokis utóízű. Persze még messze nem ideális, és fején is találtad a szöget, nem rég csöppentem csak bele ebbe a műfajba, majd ha meglesznek a hozzá kellő gépeim és kedvem is úgy tartja, akkor majd nyomom a yirgát én is, addig ez fér bele.Más. Ti mennyi citromsavas vízzel szoktátok átmosni a gépet, hogy kimenjen a vízkő?
Én 1L vizet nyomtam át a gépen, benne 30g citromsav, de még utána is, a tisztavizes öblítés alatt, a gőzcsőből vízköves vizet kaptam. Mondjuk a fenti vízadagolóból már jó volt, szóval lehet, hogy nem kellett volna sokkal több, de bíztam benne, hogy elég lesz az egy tasak citromsav.Továbbá végre megérkezett a kis mérlegem, megnyugvóan láttam, hogy igazatok volt a kiskanállal kapcsolatban, hellyel-közzel, tényleg 7g-nyi bab fér bele, bár szomorú, hogy a filterbe csak púpozva megy bele ennyi őrlemény, igaz ez a nyomásfokozót nem nagyon izgatja.
Kíváncsiságból mértem egyet csapolás után is, a kivonatolási arány nem túl üdítő.
14g őrleményből 60ml-es dupla. ~41g-ot nyomott. Ez így szárazom ha minden igaz 34%-os arányt ad, ami azért bőven inkább a lungo kategória.
Hozzáteszem, túl komolyan nem érdemes venni ezeket a számokat, mert alapesetben ez 20mp-es lefolyás következménye, ami megint csak üdvös.Amúgy sikerült már a Bosch darálóval is egymás után 3-szor olyan őrleményt csinálni, hogy 28-29mp-es lefolyásom volt, de valószínűleg csak éppen megfelelő mennyiségű port sikerült a szűrőbe öntenem. Most így hirtelen 2 20mp-es és egy csepegős jött össze, igaz változtattam a géphasználaton is, így lehet, hogy most csak nagyobb a nyomás benne.
Akárhogy is, úgy érzem kezdem feszegetni a budget kategória határait és akart a fene kézzel őrölni, de talán összesikkasztok itthon egy Hario kézi darálóra. Utána már tényleg nincs hova tovább, csak ha találok egy rendes(ebb) szűrőt ebbe a karba, mert sajnos egy ideig nem lesz még csak 50k-m sem gépfejlesztésre, nem, hogy 100. Abba meg még belegondolni is rossz, hogy külföldi szakfórumok szerint, az itt szeretett Gaggia, Rancilio stb. gépek is csak a low budget szintet képviselik.
Let's begin, de gozaimasu!
-
bl4ze
veterán
válasz pogácsa80 #21611 üzenetére
Nem, soha nem mérem az ital tömegét. Nem is third wave kávékat iszom, elég jó a szemmértékem 500+ kávé kóstolása után
jolti: ok. tiszta. Nekem is default-ból 95-re volt lőve a PID amikor átvettem, de ezzel a decaf-fal le kellett 87-ig mennem : ott parádés.
.:. bl4ze .:.
-
zolnagy
őstag
válasz pogácsa80 #21675 üzenetére
Na annyit sose adnék ki egy szűrőért. Még abban sem vagyok biztos, hogy az IMS annyival jobb lenne, mint amennyivel drágább egy sima szűrőnél. Mást is rendelnem kell a danettinél, azt hiszem megpróbálom az imst. Cekk a gaggiahoz a perem nélkülit linkelte. Az nekem is jó lesz valószínüleg a Brasiliához.