-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
MrSealRD
#134203
üzenetére
Szerintem arra utalt, hogy ezt a masik topikban erdemes hirdetni, itt az "elvetemultek" kaveznak.

-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
MrSealRD
#123296
üzenetére
Amikor a Gaggia Classic nagyon ment, akkor az árkategóriájában nem volt alternatívája. Alap kiépítésben sem, tuningolva meg verte a többszörösébe kerülő gépeket is.
Aztán a felső kategória utolérte (pl. PID már lassan alap, ami régen egyáltalán nem volt az), illetve túl is lépett rajta (főleg ha megépítettség / kinézet is szempont). Illetve elterjedtek a manuális gépek, amik olcsóbban tudják ugyanazt, mint a tuning GC, sőt akár többet is a jobb kontrollálhatóság miatt. Így igazából az a piaci rés amit a (tuning) Gaggia betöltött megszűnt, és maradt egy gép amivel mókolni kell, hogy igazán jó legyen, és még úgy is vannak korlátai.
Ha valakinek van már egy, akkor nincs ok cserélni, de igazából nem nagyon van már miért direktben azt ajánlani.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
MrSealRD
#118738
üzenetére
Semmiképp ne hagyd az enyészetnek a géplábat, kérd el apukádtól, és újítsd fel. Ha úgy döntesz, hogy belekezdesz, akkor adok privátban elérhetőséget, ahol én csináltattam meg. A homokszórás és a festés 20eFt volt, és a munkalap pedig 10eFt. A munkalapot lehet, hogy egy kicsit kicsire vágattam, mert 80x50cm-s lett, szerintem a 90cm-s szélesség még belefér, meg lehetett volna talán 55cm a mélysége is, bár a felső rögzítő pontok viszonylag közel vannak egymáshoz, és akkor nagyon túllógna a munkalap.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
MrSealRD
#118734
üzenetére
Köszi szépen az elismerést!
Ezt a lábazatot egész jó állapotban vettem, többször lefestették korábban, legalább háromszor. Egész elfogadható volt így is, de pergett róla a festék, úgy döntöttem, hogy újrafestetem. Elvittem egy homokfújó céghez, ahol fémtisztára megcsinálták a szemcseszórással, amely ad neki egy finoman érdes felületet. Majd ezt a felületet alapozóval lefestették, majd matt fekete festékkel lefújták. A munkalap pedig egy sima OBI-ban vásárolt konyhai munkalap, amit orr vágattam méretre. Azért nem a natúr bükk, vagy fenyő lapot választottam, mert a kávékészítéskor óhatatlanul vizes lesz, vagy rálöttyen valami. Csak nem kedvet kaptál egy ilyen asztalkához? 
-
JózsefK
csendes tag
-
-
PpenoO
őstag
válasz
MrSealRD
#107457
üzenetére
A régi kosárnál hiányzik pár luk

Kotyogós tipp: Van egy Brikkám meg egy Ikea Metalliskom, mindkettő E&B (IMS) szűrős, kípróbáltam, hogy aeropress papírt raktam a tölcsérbe rögtön a kávé alá. Elsőre híg lóhugy jött mindkettőből, de már már presszó közelire örőlve a kávét, megmosolyogtató eredmények születnek. Mindkét kotyogósból eltünt minden keserű, fémes vagy égett íz. A metalliskal filterszerű, 160gr mennyiségű reggeli ébresztőt tudok készíteni, a brikka maradt brikkaszerű de jobban hozza az SO ízjegyeket, PY és Pacificaffeval tesztelve, mint papírszűrő nélkül.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
MrSealRD
#100598
üzenetére
Egyrészt szerintem nem szabad összehasonlítani egy Brikkát egy GC-vel, ebből a szemszögből sem. Az egyikben 2 évből 2 évig áll a savas víz, a másikban 2 évből kb. 730x3=2190 perecig. egyik egy zárt rendszer, a másik nem.
Egy biztos, én csak egy ilyen gépet szedtem szét amiről tudom, hogy kancsós vízzel használták, Fragola jóval többet és mind így nézett ki. Ezen kívül SoundOn végzett méréseket, amik bizonyították, hogy savas irányba tolja el a ph-t.
Illetve itt ül mellettem a párom aki a BWT-nél dolgozik - igaz "csak" irodában - és azt mondja, hogy a kancsós víz nem (alubojleres) kávéfőzőbe való. -
-
Toobee
veterán
válasz
MrSealRD
#100297
üzenetére
Igen, ott nem is fogsz. Szerintem a 10-20 ezer Ft az még az a kategória, amit nem érdemes elkölteni őrlőre. Nem bántásból mondom, ugyanezt az utat megjártam én is. Viszont meg kell nézni az új AVX-es cuccokat, amiket ma láttam felrakva. 30K, jónak tűnik, aztán, hogy mi a valóság, azt nem tudom, de eszpresszóképes. Aliexpressen se kapod meg olcsóbban.
-
Toobee
veterán
válasz
MrSealRD
#100191
üzenetére
Nagyon gagyi, az őrlemény szemcsemérete sem túl egyenletes. Timemore körül néznék szét, azt fogod tudni másra is használni. Nem egy profi videó, de a lényeg érthető.
-
-
John3:16
csendes tag
válasz
MrSealRD
#88780
üzenetére
Nem etióp, de anno jópár zacskóval elfogyasztottam ebből a costa ricai kávéból
(Granitos de Ortiz Esperanza)
https://www.steamhouse.hu/esperanza
Ez is enyhén szilvás, balanszos, gyümölcsös kávé finom savakkal.Meg ami nagyon odavert két éve, az egy HasBean Etióp: Ana Sora Guji
https://www.hasbean.co.uk/collections/africa/products/ethiopia-ana-sora-nDe ahogy bazsee71 megjegyezte, sajnos nagy a szórás mind feldolgozómalomban, mind évjáratban.
Én a PallYotz-féle sárgabarackos Yirgát sírom vissza, ami (talán) anno az Apricot Illusion-ben is volt.

-
Bazsee71
őstag
válasz
MrSealRD
#55034
üzenetére
Szerintem a vékony perem éppen pontosabb illeszkedést biztosít, sokkal kisebb az esélye, hogy valahol eltávolodjon a két felület. Nekem a román 4 személyes Brikka van, én is csak akkor használom ha a GC-t valamiért nem tudom, tehát nem sok a tapasztalat. Néha hallani, hogy picit ereszt a menetnél, de pár cseppről van szó, néha meg semmi nem jön ki. Minden egyéb körülmény ugyanaz, mint a másik Brikkánál? Nem lehet, hogy valami kávémaradék bent ragadt a szelepben/csőben, és az rontja az ízeket?
-
soldier2
őstag
válasz
MrSealRD
#55034
üzenetére
Nem mondtam, hogy szar csak azt, hogy az előre darált kávé veszít minőségéből rövid idő alatt (meg ha előre daráltat olvasok nem is Kalmár féle kávéra gondolok az biztos). Más ötletem sajnos nincs, esetleg próbálkozz kevesebb vízzel, és szokásos trükkök, de a leírásod alapján sokkal tapasztaltabb Brikkás vagy nálam (pár éve csak nyaraláson használom), így annyit tudok még felajánlani az ügyért, hogy kölcsönadom a Román brikkát pár napra/hétre ha nincs közelebbi ajánlat (Bp Zugló).
Rendo84: ilyen áron sajnos nem nagyon van, motoros meg végképp nincs. A legkisebb Kinu talán csak kicsivel drágább, de sajna azt kézzel kell tekerned. Vario, Sette, Lido jóval drágább.
-
Aser Tzuiko
csendes tag
válasz
MrSealRD
#55017
üzenetére
Nekem széles peremű 2-es van szilikon tömítéssel de sokkal nehezebb szétszedni mint a keskeny pereműt. A keskeny peremes olasz kosaras (Made in Italy).
Egyformán jól főz mindkét fajta, ebayen kapható puha gumi tömítéssel és a szélesebb pereműt is könnyű vele szétszedni.
Itt van a megoldás egyébként: http://olaszpresszo.hu/bialetti-brikka-rendberakas/ -
Wolfy999
tag
válasz
MrSealRD
#47107
üzenetére
Már csak román gyártású van mindenhol. Néhányan panaszkodtak rá eleinte, de sokan használják csendben elégedetten. Nekem is román van, utazósnak használom. Nem tapasztaltam semmi hibát benne.
Szerintem nézz ki egy szimpatikus boltot és vedd meg ott. Ha nem jó vissza kell vinni. Mivel ugyanabban a gyárban készül az összes nem lesz olyan bolt, ahol jobbat kapsz. -
adriankoooo
senior tag
válasz
MrSealRD
#31686
üzenetére
Én két szóban szoktam rendelni. A te beírásodból megejtek egy évi rendelést.
Ne viselkedjünk már úgy mint a gyerekek, hogy képtelenek vagyunk a normális kommunikációra. Meddig tart írni egy emailt, privit? 30 másodperc? Néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Egyszer megkérdezed, onnantól tudni fogod mik vannak.
Aki akart rendelt eddig is, pont. A problémázós vevők pont nem hiányoznak senkinek. -
looser
addikt
válasz
MrSealRD
#27076
üzenetére
Köszi, kíváncsi leszek rá :-)
A múltkori Costa Rica Tarrazzu is bejött, de mondjuk egyelőre csak filteres meg vagy öt kotyogós van otthon, meg melóhelyre hordom, ahol egy Solac nempresszó teljesít szolgálatot :-)Viszont tegnap bekukkantottam az AVX caféra és a gépek között...hát mit mondjak, megdobbant a szívem, Lelit Annáért :-)
Gyönyörű darab... -
soldier2
őstag
-
válasz
MrSealRD
#21946
üzenetére
Én az Aldiból nem vennék kávét...
Kifogtam egy kövest. Azon kívül, hogy egy kalap sz@r volt, még be is állt az örlő.

A Lidl szokatlanul odateszi magát és ez nekem tetszik!
Az a Bio,zöld kávé nekem tetszett! Még van és nagyon jó!De hát ilyen az élet, jön a Omnia Huila! Holnap már viszik a felét.
Na az a diós-zöld jelleg még egy nagy kedvencem. -
válasz
MrSealRD
#21171
üzenetére
plusz... Sajnos megváltozott a keverék is kissé.. Nem az a karakteres nagyon kávé, hanem valami halványabb izé lett.. jó sok savval. Már én sem veszem a háziaknak.
Mellesleg az eredeti neve ez volt: Kavé Melanzséria Kenya-Etiópia-Guatemala... Nem is tudom miért nincs rajta a forrás... Talán nem az van benne...
-
pogácsa80
csendes tag
válasz
MrSealRD
#21129
üzenetére
"Csészényi volt az egyetlen ahol eddig leültünk. Az jó volt. A többiben viszont nem."
tényleg csak ennyi összehasonlítást tettél, ezt én gondolatban kiterjesztettem a kávékra is, bocs.én is elmentem egyszer kíváncsiságból egy Starbucksba, egy Freibe és egy Costába. Mindhárom helyen ott maradt a kávé (a Starbuckos egészen kriminális volt, a Freiben inkább a pökhendi hozzáállás volt taszító).
ha hosszabban üldögélni is szeretnél, nemcsak jó kávét, ott az Espresso Embassy, valamelyik Tamp és Pull vagy a Madal.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
MrSealRD
#20972
üzenetére
Nyilván ez a trend annak is köszönhető,hogy az órákig kávézgató, újságot olvasó vendég nem jó.
Foglalja a helyet, ami a belvárosban igencsak drága.
Vigye csak szépen el papírpohárban,amire a szülinapján filccel ráírják,hogy Boldog Szülinapot Kriszti és máris megvan a hőn áhított orgazmus, lehet posztolni face-re, és jönnek a kommentek,hogy "decuki vaaagy", "szépek vagytok" stb.
Igazából ez a része nem a kávézésról szól.
Olaszoknál egyébként nagy divat a rohanva evés-ivás, engem meg még úgy tanítottak,hogy állva csak a lovak esznek.
Hát így jártam
, szerintem ez csak rosszabb lesz.Radiátor: T&P eddig még kimaradt,de ami késik, nem múlik.
Barista tanfolyamaikon voltál már?PARCI
Ugye,hogy nem hiszti,hogy milyen picik a helyek!
Deadzone41 Én a sparból,bár tény,hogy olykor kifogynak belőle.
A fűszereknél szokott lenni. [link] -
válasz
MrSealRD
#20933
üzenetére
Ez nagyon sajnálatos!
Még egy sima kérdést - ingyen is - nem áltana teljes odafigyeléssel megválaszolni, nem csak azt, aki egy ezresnél többet tesz le.
Bár kétlem, hogy őket is kitüntető figyelembe részesítenék az előzményt ismerve.
Tudod, a probléma a következő: Akire tartozna, az nem olvassa ezt a véleményt.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Battlefield 6
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- Sorozatok
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest


ha most összecsekkolnánk hirtelenjében az aktív fórumozókat, a tippem hogy minden második gép ez.





