-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
72lakiluk
tag
válasz adriankoooo #92060 üzenetére
Pár hete ittam egy zacsival, februári volt. Nem volt bajos, de nem jött be. A Sidamoja jobb volt. Nejem issza a decaf féléket alkalomadtán. Egész jól néztek ki az eddigiek ( PY, Pacific, Roastopus ), de a tegnap bontott KK decaf baromi gyorsan jön le és igen fura savanykás íze van. Igen finomra daráltam, mint általában a menteseket mindig. Ma még lejjebb tolom a darálót és emelem a hőt, hátha alakul.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz adriankoooo #92060 üzenetére
Járt már nálam talán 2 vagy 3 alkalommal negyedkilós kiszerelés belőle.
Az első zacskó még a GC-vel készült és emlékezetem szerint ízlett a végeredmény. Nem azt mondom, hogy óriás ízorgia, de sikerült finomat húzni belőle.
Utána jött a Flair, amivel valahogy nem találtam el igazán. Persze ez valószínűleg simán user error, még mindig próbálkozom a Flair-rel, szerintem nem uralom még teljesen.
Az őrleményfinomságot és mennyiséget új kávénál is hamar ki lehet tapasztalni a lefolyások tükrében, a kísérletezéseim főleg a különböző vízreceptekre illetve a thermo-menedzsmentre szorítkoznak, még mindig nem mondom azt, hogy "megérkeztem". Aztán ha megelégelem, az lesz a vége, hogy beköttetek egy BWT Bestmax Premiumot a konyhai csap alá . Akkor már csak a hőmérséklettel való játék marad.
Legutóbb Gábortól rendeltem egy szalaghőmérőt, amit feltettem a hengerre, de az például nem mutatja azokat az értékeket, amiket verti1 mért (nyilván pontosabb műszerekkel) és leírt ITT. Pedig ugyanúgy lobogó vízzel öntöm fel...
@Peti...(16v): ez a videó kinyírta az agyam!! (sírvaröhögősszmájli)
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz adriankoooo #92067 üzenetére
Az, hogy valakinek nem ízlik egy adott kávé, abban nincs semmi meglepő. A mexikóból a harmadik zsák pörög ki, és még nem volt negatív visszajelzés. Van, aki amióta van (kicsit több mint fél éve) csak ezt viszi, más vissza-vissza tér hozzá. És ott az a típus, akinek nem kávéja. Nekem sem ez a kedvencem. De kóstolni természetesen szoktuk. Van más kávé is a választékunkban amúgy, amit ha csak magamnak pörkölnék, akkor nem lenne. Pörkölőként viszont meglincselnének a vásárlók, ha nem tartanám (Malabar). Ez egy ilyen dolog. A gyóccer íz viszont egyértelmű defekt, amit nem tudok hova rakni. Való igaz, hogy kevés gyógyszert fogyasztok :-), viszont annál több kávét. Februári pörkölés. 1,5 hónap a fagyóban, ha a szelep nem mond csütörtököt és nincs sérülés a zacsin, nem okozhat hasonló armageddont. Ha van viszont egy aprócska rés, akkor kő kövön/mag ízletesen nem marad. A kávé kiváló abszorbens. Adriannal levelet váltottunk erről, ő ezt kizárta. Kapok vissza belőle. Kíváncsian várom.
A decaf pörkölés után közvetlenül intenzíven citrusos és jóval finomabb őrlést kíván mint a szokásos. Érezhetően kevésbé harsány, ha eltelik 1-2 hét a pörkölési dátum után.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz adriankoooo #92372 üzenetére
Akkor alapvetően az automata nem tud elég magas hőmérsékletet biztosítani ennek a kávé típusnak?
Sajnálatos, pont az automata topikban javasolták a géphez ezt a kávét.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz adriankoooo #92450 üzenetére
Csak feltételezem, hogy ha egyszer az Indiegogo-n kezdtek, nemigen lehet kiszállni. Bár nem olvastam el az üzletszabályzatot. De igazából ez nem hátrány, annak idején a szállítási késedelem miatt néhány levelet váltottunk, azonnal és korrekt válaszokat írtak.
-
72lakiluk
tag
válasz adriankoooo #92476 üzenetére
Megkérik az árát, ahogy néztem. Csak jó lesz
-
Peti...(16v)
tag
válasz adriankoooo #92632 üzenetére
Sajnos ahhoz nem férek hozzá. Egyébként a sima hőmérős kancsó is jó ajánlat volt egy tízesért, de már az is elfogyott. Feliratkoztam, várom hátha lesz újra a hőfokszabályzós, mert ennyit hajlandó lennék adni érte, többet nem.
-
Peti...(16v)
tag
válasz adriankoooo #92640 üzenetére
Jelenleg én is sima vízforralót használok hozzá, de nem igazán szeretem, mert öntésnél (ha kevés vizet forralok, márpedig minek forralnék sokat) a felcsapó gőz égeti a kezem. Meg én is úgy gondolkozom, ha már veszek egy kancsót, akkor jó lehet filtert próbálgatni.
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #92902 üzenetére
simán a tenyeremből töltöm, óvatosan, és nyilván sarkítottam picit, de azért tény, hogy még tölcsérebbre kell formálni a kezem, mert hajlamos mellémenni pár szem.
de én a gyerekek által széthagyott legóra is ötször rálépek tíz percen belül
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
válasz adriankoooo #92902 üzenetére
Én simán a szűrőbe mérem ki a kávét, azzal se megy mellé, ha meg az aljába (ami szűkül), akkor még könnyebb dolgom van. Igaz, nekem a Classic van.
https://barbieripnk.hu/
-
Peti...(16v)
tag
válasz adriankoooo #93006 üzenetére
Ez tök jó, kösz a tippet!
Én egy műanyag koffert szereztem, de merev és még szivacsot is kéne bele vennem, uh ez sokkal jobb megoldás lesz. -
verti1
tag
válasz adriankoooo #93269 üzenetére
BWT-t kancsós víz ellen leginkább az alura gyakorolt hatása miatt lehetett itt olvasni illetve ha jól emlékszem valamelyik Lelit-el is összeveszett. Ezekben a gépekben továbbra is kerülni kell a használatát. A kávéhoz viszont nem rossz víz szerintem. Flair-hez Robothoz gond nélkül használható. Biztos lehet tökéletesebb vizet keverni, de én meguntam.
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #93282 üzenetére
Nulla kockázat, ha nem válik be a kávéhoz akkor lehet inni minden más formában. Mi egyébként is azt isszuk, nagyon jó szerintem.
-
vicces1
aktív tag
válasz adriankoooo #93282 üzenetére
Marha nehéz vizet keverni, senkinek nem ajánlom.
Nekem is több másodpercbe telik,... kinek van erre ideje manapság.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
SoundON
tag
válasz adriankoooo #93338 üzenetére
Én csak a BWT Mg2+ próbáltam, Brita kancsóm sosem volt. Nem ismerem.
-
konzumpro
senior tag
válasz adriankoooo #93353 üzenetére
Még egy kéthónapos patron se bírta nálam 5 hétnél tovább. A baktériumok elszaporodása ellen kell kidobni az egészet, meg tisztítani a kancsót is, vannak ilyen hipermangán tablettás tisztítók a szódás flakonokhoz, pl. azzal érdemes kiáztatni. Lehet hogy higiénikusabb meg hosszú távon olcsóbb a pult alá rendszer, de vagy a kuka meg a zsákos krumpli van a mosogató alatt, vagy ezek a tartályok.
-
bl4ze
veterán
válasz adriankoooo #93494 üzenetére
Egészségedre.
Én ebből nem szívesen innék kávét de ízlések ugyebár......:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #93494 üzenetére
fogalmazzunk úgy - nagyon diplomatikusan -, hogy merész
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
maross
veterán
válasz adriankoooo #93494 üzenetére
Nekem tetszik, bár gyanítom az ára nem fog, de megkérdezném, hogy merre lehet ilyet venni .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
veterán
válasz adriankoooo #94245 üzenetére
Ez jó hír, lehet én is azt veszem.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #94245 üzenetére
ez a csíbó akkor nem fűt túl, utána meg fokra pontosan tartja folyamatosan? kapható néha, reális megvenni?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
billyjoe
csendes tag
válasz adriankoooo #95037 üzenetére
Nálam egy tuning vált be pluszban végül, az a béna pid-es kancsó. Még sem teljesen hülyeség beruházni egyre. Mindig kétszer öntöm fel és játszom a hőfokkal, 93-95 fok között. Abszolút ki érezhető és konzisztensebb így.
Most épp a roastopus decafjától vagyok oda, 15,5g, 10 mp előáztatás, lassan viszem fel 8 barig, onnan ejtem 6ig kb 50 mp alatt, nagyon finom. -
verti1
tag
válasz adriankoooo #96007 üzenetére
Hány körrel melegítesz? Három kör mindenhez elég. A szigetelő köpennyel pedig kettő.
-
bl4ze
veterán
-
verti1
tag
válasz adriankoooo #96020 üzenetére
Első kör 2 perc. A második 1/2 és 1 perc között van nálam. Egy perc után elkezd csökkenni a hőmérséklet. 3 percnél veszítesz legalább 15 fokot mintha 1/2 és 1 perc után öntenéd a következőt.
-
Peti...(16v)
tag
válasz adriankoooo #96096 üzenetére
Nagy nehezen (kb. 3 hónap alatt) megérkezett. Még épp időben, nyaralás előtt, uh jött is velünk a szett.
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz adriankoooo #96101 üzenetére
Köszi srácok!
-
Peti...(16v)
tag
válasz adriankoooo #96101 üzenetére
Ez a táska a tracking szerint június 1. óta itt pihent valahol Mo-on... Mindegy, végülis még épp időben jött, de ha valakinek sürgős, akkor inkább itthon keresgéljen.
Poharak: de, ment közéjük kéztörlő, de csak a fotó után
-
bbuffy
senior tag
válasz adriankoooo #96101 üzenetére
Detto. Harom marciusi ket majusi rendelem a ködben.
fura de egy dolog amit harom hete rendeltem, megjott....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Bazsee71
őstag
válasz adriankoooo #97346 üzenetére
+1
-
kzoltann
aktív tag
válasz adriankoooo #97586 üzenetére
En is most ruhaztam be egy muanyag 2 szemelyes v60-ra. Kinottuk a kicsit. Nagyon jo! Rao/Hoffman Sztem mind2 jo. En mondjuk inkabb az 5 darabban ontogetos modszert csinalom legtobbszor (megnyugtato reggeli kikapcsolodas). 24g kave / 400g viz 60-100-80-80-80g 40 masodpercenkent kezdem.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz adriankoooo #97597 üzenetére
Igen. Mondjuk a 20/320 szerintem kétszemélyes adag, de nyilván ez preferencia kérdése már
[ Szerkesztve ]
-
kzoltann
aktív tag
válasz adriankoooo #97597 üzenetére
Igen, én is sokszor csinalok 15/250 - 18/300 brewkat. De ez csak egy kiindulasi pont kávéfuggo.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz adriankoooo #97586 üzenetére
Délután kipróbáltam az új Rao módszert, és szimpatikus volt az eredmény. Eddig hoffman-félével csináltam, annál nekem jobban ízlett így elsőre. De nyilván ez egy próbálkozás egy kávéval, egy őrlési beállítással, szóval önmagában még nem sokat jelent
-
kzoltann
aktív tag
válasz adriankoooo #97630 üzenetére
Csak hogy erre a metodusra is legyen video (elsore kicsit information overload lesz): https://www.youtube.com/watch?v=wmCW8xSWGZY
[ Szerkesztve ]
-
n.gab
aktív tag
válasz adriankoooo #97639 üzenetére
Kérdeztem tőle, hogy filterhez tudna-e ajánlani kv-t és ezt mondta.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz adriankoooo #97681 üzenetére
Ha jó a kávé és jó a technika, akkor kifejezetten erősek az ízjegyek. Így látatlanban túl durvára volt őrölve a kávé. Mennyi volt a teljes idő (öntés elkezdésétől lefolyásig)?
Parci:
"nekem is van, ami néha nem annyira érdekes, ... , akkor átgörgetem."
Sok éves fórumozási tapasztalat alapján ez egyértelműen valamiféle szuperképesség, mert csak kiválasztott kevesek képesek rá[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #97681 üzenetére
bebaszna, ha a saját tapasztalatok nem férnének el, nagyjából az kéne, hogy legyen a sava-borsa egy fórumnak (nyilván úgy, hogy közben a közös tudás bővül és mindenki fejlődik)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz adriankoooo #97688 üzenetére
Pedig az alapján nem rossz. Nyilván olyan sűrű és tömény sose lesz a filter, mint egy eszpresszó, főleg a papír filteresek nem. De ízeknek erősnek kell lennie benne, nem kéne hogy "vizes" legyen.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz adriankoooo #97688 üzenetére
https://caffe35.webnode.hu/
-
#75655680
törölt tag
válasz adriankoooo #97688 üzenetére
Nana. Nem úgy van az!
Puritán kávézó Tata. Szuper specialty kávét csinálnak. Coop roastery a beszállító.
Illetve az Ébresztő is nyitva van újra, szombaton és vasárnap. Illetve kávét is tudsz venni mindenkettő helyen.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz adriankoooo #97702 üzenetére
kzoltann kolléga pont neked linkelte tegnap
Hamarosan én is belevágok a filterezésbe (csak lennénk már túl a költözésen, hogy mindennek legyen helye...), már beszereztem egy réz V60-at (jól illik a Strietman-hoz ). Még egyelőre a nappali ékeként várja jobb sorsát a fragola-féle ZM-késes Mazzer Royal is. Az analógia kicsit hajaz BMW esetére, tottál kezdőként vágok majd bele a filter-világba, elsőre lehet, hogy overkill a hardver hozzá, de egyszeri lehetőség volt, akkor megtehettem, megvettem a cuccokat. Így ha valami nem úgy alakul, tudom, hogy én vagyok a leggyengébb láncszem és k***a sokat kell gyakorolni. Addig meg olvasom a hsz-eket, keresek kulcsszavakra, jegyzetelgetek, recepteket túrok, aztán úgyis az egyéni ízlés dönt, mit találok jónak...
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
konzumpro
senior tag
-
konzumpro
senior tag
válasz adriankoooo #97737 üzenetére
Ja nem csak a két csőr között alig van különbség, ha azon múlik.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz adriankoooo #97794 üzenetére
Szerintem ennél a módszernél az őrlés nem sokat befolyásol. Ha világosabb ízjegyeket akarsz, akkor az első öntés legyen hosszabb (szóval az első kettő 70-50, de legalább 60-60). Ha az nem segít, akkor megpróbálnám forróbra venni a vizet.
Viszont a kávé íze mindenképp változni fog ahogy hűl, ezért is szokták cupping során többször is megkóstolni ugyanazt a kávét.
-
adriankoooo
senior tag
válasz adriankoooo #98251 üzenetére
Beesett ma egy mérleg is, 3kg/0.1g, EU raktár, 6 ezer Forint. Filterhez vettem, ha esetleg valaki ilyet keresne: kinézet, gyorsaság a videón. Nem egy Acaia, de remélem egy darabig működni fog.
-
lojzi1
csendes tag
válasz adriankoooo #98253 üzenetére
Nekem tetszik ez a mérleg! Egy Beurer-em van de jó lenne egy ilyen időmérőn is, hogy ne kelljen a v60-at stopperezni. Hol lehet hozzájutni?
-
qvik27
tag
válasz adriankoooo #98251 üzenetére
Megosztod, hogy ki az a pörkölő?
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
MODERÁTOR
válasz adriankoooo #98505 üzenetére
Amúgy egy sima akkus kézi csavarozó géppel nem lehet megforgatni a kinu tengelyét?
-
degec
senior tag
válasz adriankoooo #98733 üzenetére
le vagyok maradva tudom..olvasok olvasok..
bbuffy: persze persze, nem kapkodunk..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest