Új hozzászólás Aktív témák

  • Doki16

    addikt

    válasz Gsx-rr #142211 üzenetére

    Nem szánt szándékkal mennek annyival elhiheted. Dunaújvárosi és helyközi viszonylatban tudok beszélni. Édesapám már 40 éve buszsofőr. Olyan kivénhedt szarok vannak, hogy egyszerűen alapvető karbantartásokat nem végeznek el rajtuk. Fék mint olyan felejtsd el, újra-újra-újrafutózott gumik. Tényleg nem vicc, volt olyan nem egyszer, hogy a komplett köpeny vált el egy óriási durrdefekt következményében. Volt olyan is, hogy épp a kereszteződés előtt adta meg magát a fék és nem tudott meg állni a kolléga. A "modern" buszok felében nem müködik semmi biztonsági elektronika még a legalapabb ABS sem. Na most te egy ilyen busszal mernél menni 90-el?

    Mesélte apukám amikor hordták ki Csehszlovákiába a zsír új Ikarus buszokat, hogy simán vitték a 120-at. De ma már annyira rossz állapotban vannak, hogy esélytelen velük normálisan menni.

    Egyébként meg a másik az üzemanyag pénz. Muszáj hozni egy kvótát, mert ha túl sokat fogyaszt az amúgy is retek rossz állapotban lévő motor akkor büntit kapnak. Na ezért is van az, hogy a helyközi 12 éves Volvo is 60-70-el megy nagyon max. Hozzáteszem nem is mehet többel 70-nél. De amikor már a sofőrök begyűjtenek pár rossz tapasztalatot a technikával akkor ennyivel sem kockáztatnak inkább.

    De mondok ellenpéldát is. Szerencsére ott tudta hagyni a Volánt és eltudott menni egy magánvállalkozóhoz ahol normális 1-2 éves mercik vannak. A forgalmijában van benne a busznak, hogy 100 km/h a max engedélyezett tempó neki. Ha bármi elromlik rajta, ha egy kicsit már melegebb a klíma, azonnal szerviz. Minden ki van rajtuk javítva és hibátlanok. Na ezek nem is fognak feltartani téged :)

    No offense, csak azért írtam le, hogy lássátok a másik oldalt is. :R

    [ Szerkesztve ]

    A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

Új hozzászólás Aktív témák