Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    Basszus ne vicceljetek már hogy bárki is képes kínos röhögés nélkül olvasni hogy "fajlagos érték" mint "fontos mutató" ami ezer ft/g... Ne szórakozzunk!
    A 9-18 egy remek objektív, ha az emlékek esetleg megkoptak érdemes lehet újra elolvasni amit anno Rabi Miklós írt róla: link
    A szalagkábel-probléma az ami tényleg felróható ennek az objektívnek.
    Hibaként emlegetni hogy "sötét", ez így általánosságban egy teljesen fogalmatlan megállapítás. Ugyanis a tipikus felhasználási területén (tájfotó, utazási fotó) ez egy lényegtelen kérdés, napkeltétől napnyugtáig fotózom vele mint ezen a területen legfontosabb objektívemmel (állvány nélkül, alap iso-n), tudom miről beszélek.
    (természetesen a komoly asztro-fotó kivétel, annak a maroknyi embernek akik ráadásul m43ot használnak ehhez. Na de ők se innen fognak tájékozódni)
    A "nem pro rajzolat" is értelmezhetetlen, utazásnál a másik legfontosabb objektívem a 12-40/2.8 Pro, egyáltalán nem attól függ melyiket veszem elő hogy na most vajon "pro rajzolatra van-e szükségem" hiszen az mindkettőnél teljesen rendben van (egyrészt saját tapasztalatom szerint másrészt lásd megintcsak a linkelt Rabi Miklós poszt az ősidőkből) hanem hogy melyik látószögre (és a témákból adódóan nagy többségben a 9-18 lesz a választott, kompromisszum nélkül)

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák