Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    addikt

    válasz no1r #102989 üzenetére

    Nem címezted meg, hogy kinek válaszolsz, de a szövegkörnyezetből ítélve nem nekem, de van pár dolog, amire reagálnék.

    1) nem véletlen, hogy a mozik 90%-a még mindig 2K-s képet vetít a vásznakra. - nem bizony, az oka pedig pénz. Borzasztó drágák az ilyen holmik, és mivel évek óta válságban vannak a Magyar mozik, így eszükbe sem jut fejleszteni. Az pedig, hogy nem veszed észre az alacsonyabb felbontású moziképet, nem igaz. Biztos vannak olyanok, akik nem, de jópáran viszont igen. Példának hozhatnám az Alien 4k-s vetítését, ahol ugyan látszott a konverzió eredménye, de a társaságból nálunk mindenki látta a vetítőgép alacsony felbontását, csak volt aki a kópia számlájára írta a technika helyett.
    Nekem már évek óta nagy nyűgöm, hogy moziba a mozi hangulatért kell menni, de a képminőséget ne ott keresd (és akkor még HDR-ről nem is beszéltünk). pedig nekem lenne rá igényem.
    29" ultra széles monitorról váltottam 27" 2K (1440p)-re és ég és föld volt a különbség. A múltkor egy egyik áruházban láttam egy 4K-s monitort. Annyira nem láttam a különbséget, hogy majdnem hazaszaladtam vele, pedig már az én szemem sem olyan, mint régen. ;)

    2) az óriásplakátok alacsony felbontása két okra vezethető vissza. Az egyik a várható tekintési távolság, a másik a nyomdatechnológia/előállítási ár. Akkor a harmadik -egyben- bónusz ok, hogy nincs igény a jobb nyomatokra, mert a célját az is maradéktalanul betölti, ami van, fölösleges lenne a marketingköltségeket meg nem térülő kiadásokkal növelni.

    Egy szó, mint száz. Nagy általánosságban látni a különbséget. Vannak helyzetek, szituációk, emberek, amikor/akik nem, de ettől még a tény, tény marad. Amennyiben valakinek nincs igénye nagyobb felbontású kijelzője, akkor szerencsés, mert nem kell erre költeni. ;)

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák