Aktív témák

  • balpis

    őstag

    válasz t_a_m_a_s #16683 üzenetére

    Igaz, hogy egy 18-200VR árából kihozható egy 18-105VR + 70-300VR, s ezek képe talán egy fokkal jobb az adott tartományban. Azonban egy videos szemléletű embernek az objektívcsere macerás lehet, s még lehet, hogy a 18-200-as átfogását is kevésnek fogja érezni. A legtöbb esetben hobbifotósként megfelelő lehet annak a képminősége is - hisz mindig nagyságrendekkel jobb egy kamera vagy kompakt gép képénél.
    (csak nem szabad összevetni pl. egy fix objektívvel készült képpel :) )

    Egyébként a D7000-et első gépnek túlzásnak érzem, habár ha megengedheti magának valaki, miért is ne. Én valószínűleg egy D3100-at ajánlanék egy kezdő, de lelkes fotósnak. Nem hiszem, hogy a többlet szolgáltatások hiánya egyáltalán feltűnne.
    Az objektív esetében meg meg kell nézni pár tesztképet, melyik milyen.
    A neten sok összehasonlítást lehet találni.

    (Én kb. 30 éve fotózok, csak kb. 8-10 éve digitálisra, de a D90 lehetőségeinek töredékét sem használom ki. Igaz, csak teljesen amatőr szinten, hobbiként. Persze volt már, hogy azt gondoltam, most milyen jól jönne agy D300 vagy D7000 - meg persze irigykedtem a haverom D700-ára :-) -, de valójában szinte minden megoldható volt már a korábbi D50-nel is, legtöbb esetben nagyobb kompromisszumok nélkül.)

    notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó

Aktív témák