Aktív témák

  • Real_Necro

    veterán

    válasz szeva000 #19534 üzenetére

    Kicsit hülyén hangzik, de a Sony-ba 5 év alatt raktam 1000 képet, telefonokba kb 4000-et. Ennek ellenére kicsit aktívabbá szeretném tenni magam abban, hogy megörökítsek dolgokat. Profi szintre nem szándékozom felfejlődni, kb annyi obit szándékozok vásárolni, amennyit írtam, a többi anyagilag megterhelő lenne. Ezért is néztem a 3100-et.
    Kérhetek abban segítséget, hogy milyen jelölésű obit vásárolhatok, ha a 3100-ra esik a választásom? Főként a fókuszmotor hiánya miatt kérdezem. Pl ezek jók hozzá?

    [link]

    [link]

    A 18-105-ös obiról azt olvastam, hogy idővel a gumigyűrű szétmegy rajta, meg panasz van a vignettálásra is. Aztán hogy mennyi igaz ebből, jó kérdés.

    Sokat zoomolni amúgy nem szoktam, a nagyobb gondom eddig az volt, hogy nem fért bele a tárgy a képbe. Ha meg messze volt, hát közelebb mentem, ha tudtam. Ezért is érdeklődtem 18-55-ös obi után, az kb 3x-os zoomot tesz tudtommal lehetővé. Elvileg az nekem elég lenne hosszú távon is.

    „Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

Aktív témák