Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Elkezdődött...

    Tegnap vettem meg atz első gépemet, este nem aludtam, viszont a gyerek (aki még meg sem született) plüssállatairól már kb. 400 kép készült :)) . Most pedig már azon gondolkodok, hogy kellene egy plussz obi. Egyenlőre a kit 18-55 helyett vennék egy általánosabbat, vagyis egy olyan obi kellene, ami ezt helyettesíti, de ennél szélesebb körő használatra alkalmas. Visszaolvasgattam, és 18-200-as obi jönne szóba. Kérdésem: használt obi vásárlásakor mire kel figyelni? Mennyire rizikós dolog ez?

    Másik: tegnap próbálgattam a gépem (d3100), és fényképezni lehet a kereső, valamint a kijelző használatával (bár ez utóbbi elég nehéz, lévén ezt a gépet nehezebb kézben megtartani, mint egy komnpaktot). A kijelző használata esetén a gép mintha többet dolgozna a fókuszon. Van jelentősége a képminőség szempontjából a két fényképezési módnak, vagy a kijelzős fényképezés csak arra jó, hogy én tudom beállítani, hogy hova "tegye" a fókuszt?

    Ja, és nyugodtan szóljatok, ha a kérdéseimmel más topikba kellene, hogy elhúzzak :)) . Dehát nagyrészt ez a topik az oka, hogy ezt a gépet vettem :DDD

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák