Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Mintegy 180 lakodalomban dolgoztam ceremóniamesterként, és elképesztő dolgokat láttam. Rengeteg az önjelölt fotós, akinek van egy átlagos (vagy gyenge) gépe, semmi tudása, de vastag bőr a képén. És eladja magát. Az ilyenek sokszor együtt dolgoznak az étteremmel, a zenésszel, a vőféllyel, ajánlgatják egymást, esetleg jutalékoznak.

    Amit én tudok, hogy egy esküvőn a forgatókönyv iránymutatás, bármi megtörténhet. Ezért egy felelős fotósnál van két váz, és jópár objektív. Ilyenkor lehet elkerülni az olyan sírásokat, hogy ne most hozd a tortát, mert tölt az akksi (mert csak egy volt!), vagy neki nem elég a torta fényképezéséhez a nyolc gyertya körbe, fel kell kapcsolni a villanyt. Erre mit mondjak? És a végén az ifjú pár kap DVD-n ezer képet, mind vörösszemes, zajos, beégett.

    Az ifjú pár sokszor nem engedhet meg magának jobbat, de sokszor nem gondolkodnak. Kell nyolcféle viszki, mert a haverok azt szeretik, meg a Hajasnál kell csinálni a frizurát, Daubnernél a tortát (ami ráadásul sz.r), kell sok fogás (ami megint csak lényegtelen), a fotósnak pedig jó a Józsi 40-ért. Ami nekem nagyon tetszik: [link]. Nekünk ő volt, és imádtuk: [link].

    Amúgy ha valaki szeretné egy "sztárral" készíttetni a képeket, de nem engedheti meg, alternatíva: az esküvő előtt-után pár nappal, hétköznap meg lehet csinálni a kreatív fotókat. Ha a kidolgozott képekre az ifjú pár meg tudja várni a szerzon végét, egy 300.000,- Ft-os alapárú sztárfotóstól lehetnek képei harmadáron.

    Elrettentésként: [link]. Ajánlom figyelmetekbe a "professzionális Sony DSC-F828" gépet... Amúgy a fotós a vőfély felesége, és csak vele megy lakodalomba. Egyébként meg egy idióta. Hogy mit tud? Menedzselni magát a google-on, azt. ENgem nem zavar, nekem nem konkurencia (más a célcsoportunk...), de sajnálom azt, aki ezt a fotót kapja.

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák