Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    válasz grex4 #10873 üzenetére

    A garantált sávszél nem azt jelenti, hogy minden körülmények között mindenhonnan annyival fog jönni a cucc, hanem azt, hogy legrosszabb esetben is annyit el tudsz érni. A 40Mbit pedig, mint maximum, azt jelenti, hogy ha a másik oldalon van, ami ki tudja szolgálni, akkor a géped felé max. ennyivel jöhet a cucc. De ehhez a másik oldalnak kell pengének lennie.

    Ötlet 1: fogalmad sincs a torrent működéséről. :) Torrenten a sebesség elsősorban a másik oldaltól függ. Egyrészt. Másrészt, ha elindítasz egy letöltést, értem ez alatt, hogy épp akkor adtad hozzá a torrentfájlt, és 0 bájttól töltöd, akkor a torrent progi (feltételezhetően uTorrent) némi adatmennyiség után elkezdi a vinyóra felírni, és ezzel egy időben elkezdi a letöltendő mennyiségnek szükséges helyet a vinyón lefoglalni, ami azt jelenti, hogy a torrent méretének megfelelő területet a vinyón feltölt. Ezt egy 15 GB-os HD-nál a vinyód sebessége határozza meg, de eltart egy darabig. Általában nem rögtön a teljes méretet foglalja le, hanem többször kezd el foglalgatni pár GB-ot, 5-10 percig is elszórakozhat vele, ha nagy a torrent és ez idő alatt azt látod, hogy elkezd 4-5MB/s-mal jönni a cucc, aztán lelassul szinte 0-ig, se fel, se le nem megy semmi, utána ismét begyorsul, megint lelassul, de pár perc után beáll rendesen. Feltéve, hogy nem 5-10 torrentet indítasz egyszerre, mert akkor elég sokáig is tarthat.
    Ha uTorrent, akkor láthatod is a státuszsorban a DHT-től balra, hogy ilyenkor "lemez megtelt x%" vagy valami hasonló feliratot ír.

    Ötlet 2: mégis a hálókártyád a gagyi, vagy az op'rendszered. Esetleg ha routert használsz, nem bírja.
    Amúgy vicces, idézem: "[...] ez valami gyalázat." aztán "40/20-as net, de igazából 60/40-es néha". Ez szerintem is gyalázat, én a helyedben feljelenteném őket, hogy a szerződött sávszélnél többet adnak. Hogy képzelik!?!?! :DDD :DD

    Ha pedig letöltésnél "nuku internet", akkor tényleg vagy a hálókártyád, vagy a routered (ha van) a ludas, esetleg rosszul van konfigolva valami. Netán ADSL-es időkből fent maradt a gépen a cFosSpeed, vagy hasonló inkarnációi, ami a LAN netnél nemhogy nem működik, de egyenesen ront a teljesítményen.

    Üdv!

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák