Új hozzászólás Aktív témák

  • PetiAtti

    újonc

    Sziasztok!

    Nekem olyan problémám lenne, hogy már vagy 2 éve használjuk gond nélkül a DIGI internetet egy TP-LINK router-el, konkrétan TL-WR841N a típusa (annak is a 8.2 verziója), és december 31-től elkezdett folyamatosan szétkapcsolni. Felraktam a legújabb FirmWare-t...szintén. Minden tőlem telhetőt kipróbáltam már, teszteltem csak kábellel, wifi-vel, wifi nélkül, másik LAN port-on, router reset is volt többször, újrakonfigurálás, aktív internet használat, különböző eszközök, de pár percenként szétkapcsol, aztán szintén várni kell pár percet mire újra tud csatlakozni. Tegnap szinte egész nap gond nélkül ment, de este elkezdett ledobálni, ma reggel meg már egyáltalán nem akart csatlakozni, csak a "Connecting.." felirat volt látható. Gondoltam elhozom az albérletből a nem használt router-t, ami szintén ezt a fajta (csak az 7.2-es verziós), megnéztem azzal is, és ugyan ez.
    Ha a fali kábelt közvetlenül a gépbe dugom (akár asztaliba, akár laptop-ba), úgy van internet megszakítás nélkül, szóval nem a szolgáltatónál van probléma (sávszélesség is megfelelő, ha éppen megy router-ről, annál is).
    Azt olvastam, hogy nemrégiben kezdett el áttérni a DIGI az IPv6-ra, annak lehet ehhez köze? Ha egy új router csinálná ezt, akkor gyanakodnék rá, hogy nem igazán jön ki a szolgáltatóval, de mint említettem, már pár éve ezzel használjuk, és eddig nem volt vele gond. Semmilyen összefüggést nem találtam még, hogy mikor, miért csinálhatja ezt.
    Ha esetleg mégis a router-el lenne valami, és újat kellene venni, akkor milyenre érdemes beruházni, ami biztosan működik a DIGI-vel?

    A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák