Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz trol75 #47844 üzenetére

    Már leírtuk, hogy jó az elképzelés, én legalább is nem látok benne semmi hibát. Az Asus-t majd AP módba kell konfigurálni, az ONT-ben meg maradhat a wifi, ha egy családi házban két szintet kell lefedni szükség lehet rá. Ha ugyanaz az SSID és jelszó, de más csatornán vannak, az eszközeid (telód) simán tudnak váltani a kettő között attól függően hogy melyiknek nagyobb a jelszintje. Tapasztalat alapján lehet a két wifi jelszintjét csökkenteni is ebben az esetben, hiszen nem kell egyiknek sem az egész házat lefednie.

    Nem tudom a TV szempont-e, ha igen akkor az ONT-től kell koax hálózatot kialakítani a TV készülékekig, a koax osztható de figyelj arra, hogy az ONT nem egy kábeltv erősítő, tehát ha 2-3 TV-nél több van, előfordulhat hogy kelleni fog kábeltv erősítő.

    Általános érvényű szabály ha felújítasz, hogy mindig több kábelt húzz ki (UTP-ből mindenképp), és minden szobába legyen végpont, még ha éppen most nem is használod. A csövezés ennek megfelelően legyen kellően széles és/vagy kellő számú cső legyen kialakítva.

    Legközelebb ha agyrákkal viccelsz, pattints a végére egy smiley-t, volt már itt korábban, aki komolyan gondolta azt, amit te viccnek szántál. Találkoztam már olyan BME-s villany mérnökkel, aki szerint a mikró megváltoztatja az étel molekuláris szerkezetét, azóta csökkent a fogékonyságom az áltudományos poénokra :)

    Dchard

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák