Új hozzászólás Aktív témák

  • SentryGun

    aktív tag

    Kedves Fórumtársak!

    A segítségeteket szeretném kérni. Tavaly év végén a Digi1000 elérhető lett a mi környékünkön is. A nagyobb nethez lecseréltem a routert is, jelenleg egy Asus RT-AC87U teljesít szolgálatot. Két héttel ezelőttig az égvilágon semmi gond nem volt, tökéletesen hozta az adatokat. Múlt héten kapott cat7-es kábeleket is. Két hete viszont elkezdte eldobálni a net kapcsolatot.

    Probléma leírása: A router eldobja a bejövő WAN kapcsolatot, a WAN visszajelző LED is piros. (A Digi Huawei routere természetesen át van állíttatva bridge üzemmódba.) A jelenség teljesen ad-hoc. Van, hogy napokig megy probléma mentesen, aztán egyszer csak leáll (jellemzően reggelre).

    Egyéb info:
    - Wifi, LAN elérhető, csak net nincs.
    - Heti egyszeri auto reboot van beállítva (hétfő reggelre), de nem függ össze azzal, hogy mikor megy el a net.
    - Ha külön rápróbálok a laptopot (macOS 10.13.4) közvetlenül rádugva a Digi routerre, a laptopon azonnal feláll a pppoe kapcsolat (most is arról írok). Win10 alatt szintén azonnal felcsatlakozik.
    - A router saját admin oldalán ugyanazokkal az adatokkal be van állítva a WAN fül alatt a pppoe, de gyakran átugrik "Disconnected" állapotra.
    - Semmilyen extra task nincs: normál netezés a kapcsolódó klienseken, itunes videótár, youtube, tehát az adatforgalom sem eget rengető.

    Eddig nem volt gond, mert egy ki-be kapcsolás megoldotta, most már viszont egy jó napja nem bírom visszahozni a routeren a netet, ami kezd bosszantani.

    Más találkozott ilyesmivel? Merre induljak? Cseréljek vissza korábbi firmware-re? (Hol érhető el
    Túrtam angol fórumokat, de csak hasonló probléma van, erre konkrétan nem adtak megoldást.

    Köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák