Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    válasz 4Grider #98353 üzenetére

    Nyilván minden szállítónak és minden Banknak is megvannak a saját policy-i, hogy mely partner felé mennyi kockázatot vállal. Egy Bank azért könnyebb helyzetben van, mert jellemzően tud biztosítékot kérni a hitele mögé, másfelől viszont jóval nagyobb összeget kockáztat mint egy-egy szállító...

    Nagy cégekre egyébként is jellemző, hogy kihúzzák a szállítói fizetési határidőket, tudnék még számtalan nevet mondani, de banktitok miatt nem tehetem, mint ahogy azt sem kommentálhatom, hogy Digiről mit gondolok e tekintetben.

    Szállító vevő viszonyban a fizetési határidő az üzleti alku része, vagy egyezségre jutnak benne a felek vagy nem....

    Ha általánosságban kérdézed, nekem is az a véleményem, hogy 180 napos szállítói fizetés túlmegy a piaci átlagon, és jogosan vetődik fel, hogy ez nem egy árukapcsolt finanszírozás valójában... Amely szállítónak van 180 nap engedéséhez likviditása és kockázati étvágya is, mert magán az ügyleten megfelelően keres, vagy mindenképp be akar kerülni a beszállítói körbe vagy bármi egyéb megfontolása van az nyilván belemegy. Aki meg nem azzal nem lesz üzlet. Szerintem pont ez a szép a piacgazdaságban. Eldöntheted kivel üzletelsz és milyen feltételekkel, ugyanakkor viseled annak kockázatát és húzod hasznát is természetesen. Teljesen korrekt.

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák